“Hyperborea”, o noua expoziţie de pictură semnată Tudor Plăieșu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Artistul vizual Tudor Plăieșu vernisează o nouă expoziţie de pictură, intitulată “Hyperborea”, marţi, 17 septembrie, ora 19.00, la World Trade Center Bucharest.  Curator: Meda Popea.

Expoziţia este deschisă în perioada 17 septembrie- 15 octombrie 2013, iar accesul publicului este liber în intervalul orar: 9.00- 22.00. 

“Hyperborea” este cea de-a doua expoziţie personală a lui Tudor Plăieșu din acest an și este un demers artistic în forţă, inspirat de mitologiile autohtone, atât de dragi artistului, tărâmuri ale metaforei și ale imaginaţiei.

Suntem “in illo tempore” și din lucrările expuse vin spre noi personaje-metaforă: sânzienele diafane în strălucirea de aur a verii, zmeii cu chipuri trudite ca ale lui Hefaistos, cu aripi “tehnologice” și mantii învolburate, Leviatanul și îngerii îndrăzneţi, insinuanţi sau luptători din seria “elegiilor”.

“Hyperborea” este o expoziţie-manifest a artistului Tudor Plăieșu, în care își găsesc expresie credo-ul său artistic, temele și preocupările sale plastice: clar-obscurul, monocromia, tehnica en grisaille, drip painting (stropirea), portretul și gestualismul abstract. Lucrările sunt realizate într-o tehnică mixtă proprie artistului (ulei, pulberi de aur si cupru) pe panză, dar și pe vellum (in traditia straveche a miniaturii in Asia Mica).

“Hyperborea” este și un periplu pe care artistul îl face prin istoria artei, găsim trimiteri la diferite epoci ale picturii lumii: artă Cucuteni, arta bizantină, Renaștere, expresionism și postexpresionism, dar și reverenţe în faţa marilor maeștri: Ucello, Mantegna, Francis Bacon, Georges de La Tour, Caravaggio, Rembrandt. 

Tudor Plăieșu este la a doua expoziţie personală în 2013, aceasta vine la câteva luni după “Oglinda abisală”,  o expoziţie de grafică  (laviu de vin roșu pe hârtie Fabriano), în premieră în Romania, deschisă în iunie tot la WTC Bucharest și care s-a bucurat de mult succes, lucrări ale sale luând drumul Austriei, Statelor Unite (New York), Frantei.

Parteneri media: b365.ro, bewhere.ro, bigcitylife.ro, Cooperativa urbana, eva.ro, liternet.ro, Modernism, Observator cultural, port.ro, Zile și nopti.

Basic CMYK

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)