Dacă crezi că în România ești safe și că atacurile hackerilor nu te pot atinge, nope, nu este așa. Mai bine protejează-te!

Premiile UNDERCLOUD 2013

Între 20 și 31 august, cele mai importante producții de teatru independent s-au adunat sub norul prietenos de la Muzeul Țăranului Român.

Timp de 12 zile, la UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent (de orice) au avut loc 28 de evenimente. Peste șase mii de spectatori prezenti la festival au putut vedea pe scena actori consacrați precum  Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, Marius Manole, Medeea Marinescu sau Marian Râlea dar și un număr mare de actori la început de drum, au putut asista la spectacole lectură, spectacole de teatru dans, teatru-concert și au putut vedea singurul spectacol de teatru acrobatic din România.

Sâmbătă, în ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile UNDERCLOUD. Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu (foto) au format juriul celei de-a șasea ediții. Selecția eterogenă e reflectat fidel stagiunea 2012-1013 a teatrelor independente.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat, la egalitate, lui Cătălin Babliuc (pentru rolul din spectacolul „7 dintr-o lovitură”, regia Lia Bugnar) și lui Matei Chioariu (pentru rolul din „LSD  Theatre Show”, regia Horia Suru).

Andreea Grămoșteanu a luat premiul pentru cea mai bună actriță (pentru rolul din „Fragil”, regia George Dogaru), iar premiul UnderCloud a fost acordat spectacolului „Cină cu prieteni” (regia Claudiu Goga).

Juriul a decis acordarea a două premii speciale pentru două comedii care au alungat norii de sfârșit de vară: spectacolele „Mă mut la tata” (regia Gelu Colceag) și „Un bărbat și mai multe femei” (regia Magda Catone și Claudiu Bleonț).

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat ex aequo spectacolului de teatru dans „Zic Zac” de Andrea Gavriliu și spectacolului scris și regizat de Lia Bugnar: „7 dintr-o lovitură”.

Juriul format din Cristina Bazavan, Sanda Manu, Anca Sigartau si George Ivascu (Medium)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.