Experiment 2.0: O săptămână fără chinezu pe twitter

Am văzut la Manafu faza cu twitterul care în România este în scădere masivă, în vreme ce în alte părţi zburdă nestingherit. Şi am încruntat sprânceana. Pentru că, în ceea ce mă priveşte, am folosit mereu twitterul ca un tool care să mă ajute în ceea ce fac. Şi îl folosesc în continuare. Cu rezultate  (căci altfel, zău, v-aş pupa magistral şi nu m-aţi mai vedea pe acolo). Aşa că, după ce am văzut graficul de mai jos, realizat de partenerii de la Zelist Monitor, mi-am zis că trebuie să ies din această disonanţă cognitivă 2.0. Care înseamnă – tradus la ca peluză – că eu obţin beneficii din ce fac pe twitter, în vreme ce twitterul din care obţin beneficii se cam prăbuşeşte. Drept pentru care o să fac, în stilul cu care sper că v-aţi obişnuit deja, un experiment. Cu mine pe post de cobai. După care vă comunic rezultatele.

O săptămână fără chinezu pe twitter. Acesta este experiementul. Şi voi urmări nu firească bucurie a unora mai puţini înzestraţi de la viaţă cu a înţelege că viaţa ţi-o faci tu în proporţie de 89,654%, nu stelele însele, care încearcă şi ele să te ajute, dar ele lucrează cu materialul clientului şi dacă nu ai cu cine… Ci voi urmări nişte indici (ca să nu spun KPI, că tare urât sună termenul ăsta…) măsurabili, ca să zic aşa, gen trafic trimis către blog de pe twitter sau menţionarea mea de către alţii în săptămâna lipsă, ceva de genul. Totul raportat la perioada în care am fost activ pe twitter, fireşte.

Săptămâna în care nu voi fi deloc prezent pe twitter va fi cea dintre 18 – 24 martie. Pentru că am nişte evenimente în celelalte săptămâni şi trebuie să le promovez, fireşte, deci ar fi culmea să nu prestez dacă am treabă (twitter este pentru mine un tool, v-am spus, deci în folosesc ca atare). Şi pentru că până dau drumul la ispravă aş vrea să îmi spuneţi la ce ar trebui să mă uit, la ce să fiu atent, sfaturi, nişte tooluri de monitorizare a absenţei  de pe twitter – ca să zic aşa – de astea. Orice credeţi că m-ar ajuta să înţeleg mai bine ce a însemnat această absenţă şi cum pot să compar cu perioadele active.

rotwitter

21 comentarii la “Experiment 2.0: O săptămână fără chinezu pe twitter

 1. Emil Calinescu Reply

  Da s-ar putea sa prestezi in continuare pe twitter, taguit de altii. Ceea ce inseamna ca nu vei fi in totalitate absent d-acolo (taguirile vor fi vizibile la tine pe perete, apoi lumea va putea da reply la ele, etc). Dar e un experiment interesant, chiar sunt curios de rezultate.

  • Cristian China Birta Reply

   Pe faza cu ma tin altii prezent ma bazez si eu :)) Sa vad daca imi da cu virgula…

 2. gabi Reply

  Acum urmeaza sa intri pe twitter si sa zici ca n-ai timp. Ca in twett-ul ala dat de tine ieri :D. Sa vedem ce rezultate vor fi dupa o saptamana. Sunt curios

 3. Haotik Reply

  Si eu sunt curios de rezultate ca ma gandesc sa renunt la twitter din cauza lipsei de timp.

 4. Catalin Razvan Rizea-Popp Reply

  S-o prabusi twitterul , dar tweet-ul in care mi-ai taguit concursul , si pentru care iti multumesc , mi-a adus ieri in 15 minute 20 de vizitatori pe blog , ceea ce pentru mine este un plus important .

 5. BogDan Reply

  Mneah, sunt tare curios ce-ţi iese. Nu de alta, dar de la teorie şi cifre la practică şi realitate este ceva drum pe care te apuci, din ce văd, să-l faci. Rezultelele le estimez a fi utile pentru fiecare dintre noi. Sau hai să nu vorbesc pentru toţi şi să spun că măcar pentru mine ele vor fi utile în tragerea unor concluzii sau contuzii :)

 6. javra Reply

  Chiar nu înţeleg cum funcţionează şi experimetul tău mă face curios. Sper să poţi trage nişte concluzii şi să ne luminezi şi pe noi.

 7. Natural Reply

  Domnu’ Chinezu pe mine sa nu te bazezi :) Ca inca n-am twitter. Dar dupa ce ne comunici rezultatul experientei parca vad ca-mi fac :) Spor!

 8. Stefan Murgeanu Reply

  pentru acuratete ar trebui sa scoti in sapt respectiva si butoanele de RT de pe blog ;)

  • Cristian China Birta Reply

   Pai nu ti-am spus ca pe asta ma bazez? Ca o sa se ocupe altii de prezenta mea? Face parte din experiment :)

 9. nespusdemult Reply

  A mai fost un experiment Philadelphia! Au vrut sa devina invizibili!
  Ajunge oare o saptamana?

 10. Coamin Reply

  O saptamana este degeaba. Nici nu apuci sa te dezmeticesti. Gandeste-te ca alaltaieri a fost luni iar poaine este vineri.
  Ca sa intelegem noi din lupsa ta de pe twitter?

  • Cristian China Birta Reply

   Daca e degeaba, asta este. O sa imi asum faza ca te-a, dezamagit sau ceva.

 11. Cosmin Reply

  Daca esti mai treaz ca mine, corecteaza tu prostiile mele din aceasta dimineata.

 12. Daniel Mihai Popescu Reply

  Cam aiurel “experimentul”, dar fiindcă tot nu urmăreşti prea multă lume, n-o să ai mare lucru de observat. Ce “leapşă”, tu-l pomeneşti pe manafu iar acesta pe ametcea care anunţa atunci că se mută pe facebook. Aşa-i frumos. Luaţi-vă cu toţii de mâini pe facebook, căci e mai simplu.
  Păcat că în România nu prea s-a prins lumea cum funcţionează Twitter, căci brandurile de la noi oricum habar nu au.

  Confuz, deşi cu siguranţă bine intenţionat. Mai ieri nu ştiai ce PR ai chipurile, azi să te cred că “măsori” indici de trafic de pe Twitter… greu. În fine, rămân abonat aici pentru că eşti prea simpatic :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.