27.04.2017

Experiment 2.0: O săptămână fără chinezu pe twitter

Am văzut la Manafu faza cu twitterul care în România este în scădere masivă, în vreme ce în alte părţi zburdă nestingherit. Şi am încruntat sprânceana. Pentru că, în ceea ce mă priveşte, am folosit mereu twitterul ca un tool care să mă ajute în ceea ce fac. Şi îl folosesc în continuare. Cu rezultate  (căci altfel, zău, v-aş pupa magistral şi nu m-aţi mai vedea pe acolo). Aşa că, după ce am văzut graficul de mai jos, realizat de partenerii de la Zelist Monitor, mi-am zis că trebuie să ies din această disonanţă cognitivă 2.0. Care înseamnă – tradus la ca peluză – că eu obţin beneficii din ce fac pe twitter, în vreme ce twitterul din care obţin beneficii se cam prăbuşeşte. Drept pentru care o să fac, în stilul cu care sper că v-aţi obişnuit deja, un experiment. Cu mine pe post de cobai. După care vă comunic rezultatele.

O săptămână fără chinezu pe twitter. Acesta este experiementul. Şi voi urmări nu firească bucurie a unora mai puţini înzestraţi de la viaţă cu a înţelege că viaţa ţi-o faci tu în proporţie de 89,654%, nu stelele însele, care încearcă şi ele să te ajute, dar ele lucrează cu materialul clientului şi dacă nu ai cu cine… Ci voi urmări nişte indici (ca să nu spun KPI, că tare urât sună termenul ăsta…) măsurabili, ca să zic aşa, gen trafic trimis către blog de pe twitter sau menţionarea mea de către alţii în săptămâna lipsă, ceva de genul. Totul raportat la perioada în care am fost activ pe twitter, fireşte.

Săptămâna în care nu voi fi deloc prezent pe twitter va fi cea dintre 18 – 24 martie. Pentru că am nişte evenimente în celelalte săptămâni şi trebuie să le promovez, fireşte, deci ar fi culmea să nu prestez dacă am treabă (twitter este pentru mine un tool, v-am spus, deci în folosesc ca atare). Şi pentru că până dau drumul la ispravă aş vrea să îmi spuneţi la ce ar trebui să mă uit, la ce să fiu atent, sfaturi, nişte tooluri de monitorizare a absenţei  de pe twitter – ca să zic aşa – de astea. Orice credeţi că m-ar ajuta să înţeleg mai bine ce a însemnat această absenţă şi cum pot să compar cu perioadele active.

rotwitter

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cine mai intră în blogroll la chinezu.eu

CompaBloggerii

21 comentarii

 1. marți, 5 martie 2013, 08:43

  Da s-ar putea sa prestezi in continuare pe twitter, taguit de altii. Ceea ce inseamna ca nu vei fi in totalitate absent d-acolo (taguirile vor fi vizibile la tine pe perete, apoi lumea va putea da reply la ele, etc). Dar e un experiment interesant, chiar sunt curios de rezultate.

  Răspunde
  • marți, 5 martie 2013, 10:24

   Pe faza cu ma tin altii prezent ma bazez si eu :)) Sa vad daca imi da cu virgula…

   Răspunde
 2. marți, 5 martie 2013, 08:46

  Acum urmeaza sa intri pe twitter si sa zici ca n-ai timp. Ca in twett-ul ala dat de tine ieri :D. Sa vedem ce rezultate vor fi dupa o saptamana. Sunt curios

  Răspunde
 3. marți, 5 martie 2013, 08:59

  Si eu sunt curios de rezultate ca ma gandesc sa renunt la twitter din cauza lipsei de timp.

  Răspunde
 4. marți, 5 martie 2013, 10:40

  S-o prabusi twitterul , dar tweet-ul in care mi-ai taguit concursul , si pentru care iti multumesc , mi-a adus ieri in 15 minute 20 de vizitatori pe blog , ceea ce pentru mine este un plus important .

  Răspunde
 5. marți, 5 martie 2013, 13:35

  Mneah, sunt tare curios ce-ţi iese. Nu de alta, dar de la teorie şi cifre la practică şi realitate este ceva drum pe care te apuci, din ce văd, să-l faci. Rezultelele le estimez a fi utile pentru fiecare dintre noi. Sau hai să nu vorbesc pentru toţi şi să spun că măcar pentru mine ele vor fi utile în tragerea unor concluzii sau contuzii :)

  Răspunde
 6. marți, 5 martie 2013, 15:11

  Chiar nu înţeleg cum funcţionează şi experimetul tău mă face curios. Sper să poţi trage nişte concluzii şi să ne luminezi şi pe noi.

  Răspunde
 7. marți, 5 martie 2013, 16:24

  Domnu’ Chinezu pe mine sa nu te bazezi :) Ca inca n-am twitter. Dar dupa ce ne comunici rezultatul experientei parca vad ca-mi fac :) Spor!

  Răspunde
 8. marți, 5 martie 2013, 19:56

  pentru acuratete ar trebui sa scoti in sapt respectiva si butoanele de RT de pe blog ;)

  Răspunde
  • miercuri, 6 martie 2013, 08:29

   Pai nu ti-am spus ca pe asta ma bazez? Ca o sa se ocupe altii de prezenta mea? Face parte din experiment :)

   Răspunde
 9. marți, 5 martie 2013, 22:07

  A mai fost un experiment Philadelphia! Au vrut sa devina invizibili!
  Ajunge oare o saptamana?

  Răspunde
 10. miercuri, 6 martie 2013, 08:26

  O saptamana este degeaba. Nici nu apuci sa te dezmeticesti. Gandeste-te ca alaltaieri a fost luni iar poaine este vineri.
  Ca sa intelegem noi din lupsa ta de pe twitter?

  Răspunde
 11. miercuri, 6 martie 2013, 08:28

  Daca esti mai treaz ca mine, corecteaza tu prostiile mele din aceasta dimineata.

  Răspunde
 12. joi, 7 martie 2013, 12:14

  Cam aiurel „experimentul”, dar fiindcă tot nu urmăreşti prea multă lume, n-o să ai mare lucru de observat. Ce „leapşă”, tu-l pomeneşti pe manafu iar acesta pe ametcea care anunţa atunci că se mută pe facebook. Aşa-i frumos. Luaţi-vă cu toţii de mâini pe facebook, căci e mai simplu.
  Păcat că în România nu prea s-a prins lumea cum funcţionează Twitter, căci brandurile de la noi oricum habar nu au.

  Confuz, deşi cu siguranţă bine intenţionat. Mai ieri nu ştiai ce PR ai chipurile, azi să te cred că „măsori” indici de trafic de pe Twitter… greu. În fine, rămân abonat aici pentru că eşti prea simpatic :)

  Răspunde
 13. luni, 18 martie 2013, 11:03

  […] cum v-am ameninţat, de astăzi încep experiementul o săptămână fără @chinezu pe twitter. Cum habar n-am ce o să se întâmple, mai zis că este […]

  Răspunde
 14. luni, 25 martie 2013, 11:27

  […] poate reprezenta, dacă nu un moment de referinţă pentru twitterul românesc, care nu prea performează grozav, atunci măcar un excelent studiu de caz din care să înţelegem cam cum stăm şi, foarte […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *