part 1, part 2, part 3, part 4, part 5 au fost. Astăzi, după cum lesne se poate observa, part 6. Reiau întrebarea pe care v-am adresat-o de fiecare dată, cu o încăpăţânare demnă de o cauză mai bună, ştiu: De ce nu aţi scrie despre aşa ceva?
15.600 de elevi de clasele a III-a şi a IV-a. Sunt mulţi, nu-i aşa? Repet: 15.600 de elevi. Care nu sunt doar statistică impresionantă, ci copii care au scris despre protecţia mediului în cadrul primei ediţii a ECOlimpiadei elevilor powered by EcoRom. 15.600 de elevi (repet acest număr, căci mi se pare impresionant) din 161 de școli, din 23 de județe au abordat în compunerile lor subiectul colectării selective. Şi au rămas cu ceva după acest exerciţiu. Şi au spus altora. Au auzit şi părinţii. Şi cadrele didactice. Splendid! Aş vrea să o felicit şi pe Daciana Sârbu, care a fost prezentă la festivitatea de premiere, unde 25 de copii din cei 15.600 (dap, again) au primit răsplata pentru compunerile lor. Putea să i se rupă, aşa cum ne arată atât de mulţi aţi jdemii de politicieni. Dar ea a fost prezentă. De ce nu aţi scrie despre aşa ceva?
127.000 de copii. Sunt mulţi, nu-i aşa? Repet: 127.000 de copii. Care au beneficiat în 2012 de intrare gratuită la muzee. Pentru că nebunii de la zibo.ro au crezut în acest proiect şi s-au spetit să iasă, motiv pentru care îi salut cu admiraţie. Anul acesta puteţi şi voi pune umărul la Săptămâna familiei, săptămâna fără TV. De ce nu aţi scrie despre aşa ceva?
De ce nu aţi scrie despre aplicaţia de prim ajutor de la Crucea Roşie? Serios, de ce nu aţi promova aşa ceva?
Ce olimpici avem… Şi cât de tare ni se rupe de ei… De ce nu aţi scrie despre aşa ceva?
5 thoughts on “Cum adica nu aveţi ce să scrieţi pe blog? Part 6”
De asta am scris http://gabitublog.wordpress.com/2013/02/20/saptamana-familiei-saptamana-fara-tv-editia-a-iv-a/ pentru ca mi se pare interesanta. Abia anul asta am aflat
Din pacate nu pot descarca aplicatia. Ar fi bine ca, cei care o pot descarca sa o faca tinand cont ca Real doneaza 2 euro pentru fiecare descarcare
Ce olimpici avem… Şi cât de tare NU ni se * de ei! Cât p-aci să te citez, ce bine c-a trebuit s-adaug negaţia!
Ar trebui să nu mai scriu altceva; totuşi, n-aş putea să nu remarc faptul că D-na Cornovac scrie că a găsit acest text sub forma unei postări pe Fb în 22 februarie a.c. pe contul unei utilizatoare, I.B. Am urmat şi linkul spre contul acelei utilizatoare şi pare că textul i-ar aparţine acesteia din urmă, pentru că nu reiese c-ar fi un text distribuit de pe vreun alt cont, doar că nu e chiar aşa, textul cu pricina e ceva mai vechi, n-aş şti să spun cui îi aparţine însă ştiu cu siguranţă că a fost distribuit în 15 Ianuarie a.c. şi posibil şi înainte de data respectivă. În 15 ianuarie a fost distribuit pe pagina aceasta: http://on.fb.me/13ggzLw (ca să nu creez confuzii: nu eu administrez acolo). Am scris acestea doar pentru a profita de ocazie şi-a reaminti că unul dintre acei olimpici a studiat şi s-a format în respectiva şcoală – sigur, evident, medaliile au venit când deja crescuse şi trecuse la liceu! (inerent-laurii apar şi ei cândva, contează prea puţin strădania iniţială, chit că e plin în jur de atotştiutori).
Cristi, sper ca nu te superi pe mine daca iti mai dau cateva cifre poate chiar mai impresionante decat cele din „Saptamana familiei, saptamana fara TV”.
Uite cifrele pana la 1 februarie din „Scoala pentru o Romanie Verde”, programul ecologic desfasurat in scoli cu rezultatele cele mai remarcabile din Romania (asta o spun cifrele):
– 401 scoli inscrise
– 90.302 elevi participanti
– 68.465 kg hartie colectata
– 367 kg PET-uri reciclat
Fa o comparatie cu alte proiecte de acelasi gen desfasurate cu bugete impresionante (proiecte despre care personal am toata stima si admiratia) si vei vedea impactul actiunii „Scoala pentru o Romanie Verde”. Iar cifrele de mai sus pot fi verificate la virgula, cu numar de scoli si elevi, pe http://www.zibo.ro. Dati clic aici si vedeti inscrierile.
O sa te parafrazez si o sa spun:
-ganditi-va la cei 90.302 elevi (da, 90.302 elevi) care fiecare au facut ceva, au adus 5 hartii sau un pet in actiunea de colectare.
-apoi gandeste-te la 2 dintre cele mai mari stadioane de fotbal din lume, cu terenul de joc acoperite cu un strat de 1 m inaltime de hartie reciclata. Cam atata hartie s-a colectat pana acum.
Si toata astea datorita unor profesori incredibili care s-au implicat si au realizat o sumedenie de fapte „eroice”:
-unii au cumparat dulciuri din buzunarul lor sa le ofere celor mai harnici elevi
-altii i-au implicat pe parinti care au colectat la firme hartie, pe care apoi au predat-o in numele scolii
-o invatatoare din Botosani, dintr-o comuna cu nume celebru (M. Eminescu), cu doar o mana de elevi (scoala cu clase simultane) au predat o cantitate impresionanat si in plus au realizat din peturile reciclate niste adevarate operer de arta (lego peturi)
-profesori care s-au implicat in actiune pentru ca din banii primiti de la noi (la 5 tone de hartie reciclata primesc 500 lei) si-au cumparat si utilat laboratoarele, clasa sau scoala.
Zinic primesc emailuriimpresionante de la profesorii implicati.
De-aia nu ma pot abtine sa nu strig in gura mare, cat ma tin pe mine rarunchii:
CHAPEAU pt toti acesti minunati profesori.
Despre ei trebuie scris!!
Cei care vor sa se inspire pot intra aici.
Sa mai spun si despre „Pauza de educatie fizica”??
Te las pe tine :)
@Gabi: Multumim tare frumos! :)