Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Aştept un răspuns de la tine

Primeşti un mail de la un necunoscut, prin care îţi cere ceva favor (de cele mai multe ori unul mult prea mare pentru relaţia nu prea existentă pe care o aveţi). Şi încheie mailul cu “aştept un răspuns de la tine“. Pe mine mă irită faza asta. Pentru că mi se pare caducă, tautologică şi înşirare de cuvinte în plus. Să mă explic. După care vă invit să vă daţi cu părerea. Căci, desigur, aştept un răspuns de la voi.

Dacă cineva vrea să îţi răspundă la mail, o să îţi răspundă indiferent dacă tu îi ceri imperios să o facă sau nu. Ba mai mult, există de ăştia cu pitici pe creier cum sunt eu care chiar strâmbă sprânceana la faze de astea şi, chiar dacă decid să îţi răspundă, o să o facă mai în doru lelii.

Când rogi pe cineva ceva, nu mai pune condiţii. Nici măcar de astea care ţie si se pare că nu sunt aşa. Nici măcar de astea de limbaj, care ţie ţi se pare că  sunt ok (“ce dreaqu, toată lumea le foloseşte”).

Faptul că tu aştepţi un răspuns nu înseamnă că eu trebuie să ţi-l dau. Ba chiar, într-o logică inversată, de multe ori, eu chiar aş aştepta să nu mă întrebi nimic. Din cauza faptului că tu nu întrebi, tu ceri, soliciţi şi o faci cam din fundul şurii. Şi nu numai că nu oferi nimic în schimb (pe undeva cam asta ar trebui să fie târgul: te ajut, mă ajuţi), ba chiar mă somezi să prestez.

Dacă nu ne cunoaştem, a-mi cere imperios să răspund este o forţare. Dacă ne cunoaştem, a-mi cere imperios să răspund este o aberaţie.

În rest, vă recomand să citiţi nemuritoarea scriere despre cât de mult spune despre tine modul în care foloseşti mailul.

Deci, şi voi aşteptaţi răspuns?

8 comentarii la “Aştept un răspuns de la tine

 1. Emilian Nedelcu Reply

  Acum, dacă tot întrebi, eu chiar aștept niște răspunsuri de la tine :), dar este imperios să nu te grăbești.

  • Alex Dragan Reply

   si eu :))

   • Cristian China Birta Reply

    Alex, de intrebarile lui Emilian stiu si mi-a spus ca nu e graba. In cazul tau despre ce este vorba? Pentru ca nu am nici un mail de la tine la care sa nu iti fi raspuns.
    Deci?

 2. Razvan Reply

  Este o forma de politete impinsa la extrem. Pentru ca in mintea celul care construieste ultima fraza in jurul expresiei “astept raspuns de la tine” este o incercare de politeto-apropiere-personalizare-prietenie-rugaminte nereusita, evident.

  Pana la urma faptul ca cineva asteapta un raspuns la un email de rugaminte nu cred ca trebuie sa fie mentionat in SCRIS. Pentru ca daca nu ar astepta nu ti-ar mai fi scris email, iar daca nu ti-ar mai fi scris nu ar astepta raspuns. Redundant…

 3. Tina Reply

  Formula tradusa din corespondenta in limba engleza: Looking forward to bla, bla

 4. Andreea D. Reply

  Formula asta, dacă nu mă înşel eu, se foloseşte în e-mail-urile kilometrice în care intrebarea este la inceputul textului, după care urmează un bla bla continuu (în care te te pierzi în detalii). Pentru a-i aminti celuilalt că tu ai pus o întrebare, arunci formula asta “Aştept mesajul tău!”.
  O copie a expresiei englezeşti, dar cam prostă.

 5. Aurora Reply

  De fapt este un fel de stereotip verbal, de genul “Daca te rog” care nu inseamna nimic (de fapt nu te rog, doar ma gandesc sa o fac – tu faci ce faci doar pentru ca asa vrei, deci nu am de ce sa iti multumesc)si “se multumeste” care de asemenea nu inseamna nimic (adica eu stiu ca se multumeste pentru ce ai facut tu, dar eu nu iti multumesc!!??!!), si mai sunt (“cum s-ar zice” dar de fapt zici si altele)

 6. vlad andrei Reply

  ce in seamna Site?si ci ne iesti?!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.