Aştept un răspuns de la tine

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Primeşti un mail de la un necunoscut, prin care îţi cere ceva favor (de cele mai multe ori unul mult prea mare pentru relaţia nu prea existentă pe care o aveţi). Şi încheie mailul cu „aştept un răspuns de la tine„. Pe mine mă irită faza asta. Pentru că mi se pare caducă, tautologică şi înşirare de cuvinte în plus. Să mă explic. După care vă invit să vă daţi cu părerea. Căci, desigur, aştept un răspuns de la voi.

Dacă cineva vrea să îţi răspundă la mail, o să îţi răspundă indiferent dacă tu îi ceri imperios să o facă sau nu. Ba mai mult, există de ăştia cu pitici pe creier cum sunt eu care chiar strâmbă sprânceana la faze de astea şi, chiar dacă decid să îţi răspundă, o să o facă mai în doru lelii.

Când rogi pe cineva ceva, nu mai pune condiţii. Nici măcar de astea care ţie si se pare că nu sunt aşa. Nici măcar de astea de limbaj, care ţie ţi se pare că  sunt ok („ce dreaqu, toată lumea le foloseşte”).

Faptul că tu aştepţi un răspuns nu înseamnă că eu trebuie să ţi-l dau. Ba chiar, într-o logică inversată, de multe ori, eu chiar aş aştepta să nu mă întrebi nimic. Din cauza faptului că tu nu întrebi, tu ceri, soliciţi şi o faci cam din fundul şurii. Şi nu numai că nu oferi nimic în schimb (pe undeva cam asta ar trebui să fie târgul: te ajut, mă ajuţi), ba chiar mă somezi să prestez.

Dacă nu ne cunoaştem, a-mi cere imperios să răspund este o forţare. Dacă ne cunoaştem, a-mi cere imperios să răspund este o aberaţie.

În rest, vă recomand să citiţi nemuritoarea scriere despre cât de mult spune despre tine modul în care foloseşti mailul.

Deci, şi voi aşteptaţi răspuns?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Aştept un răspuns de la tine”

  1. Este o forma de politete impinsa la extrem. Pentru ca in mintea celul care construieste ultima fraza in jurul expresiei „astept raspuns de la tine” este o incercare de politeto-apropiere-personalizare-prietenie-rugaminte nereusita, evident.

    Pana la urma faptul ca cineva asteapta un raspuns la un email de rugaminte nu cred ca trebuie sa fie mentionat in SCRIS. Pentru ca daca nu ar astepta nu ti-ar mai fi scris email, iar daca nu ti-ar mai fi scris nu ar astepta raspuns. Redundant…

  2. Formula asta, dacă nu mă înşel eu, se foloseşte în e-mail-urile kilometrice în care intrebarea este la inceputul textului, după care urmează un bla bla continuu (în care te te pierzi în detalii). Pentru a-i aminti celuilalt că tu ai pus o întrebare, arunci formula asta „Aştept mesajul tău!”.
    O copie a expresiei englezeşti, dar cam prostă.

  3. De fapt este un fel de stereotip verbal, de genul „Daca te rog” care nu inseamna nimic (de fapt nu te rog, doar ma gandesc sa o fac – tu faci ce faci doar pentru ca asa vrei, deci nu am de ce sa iti multumesc)si „se multumeste” care de asemenea nu inseamna nimic (adica eu stiu ca se multumeste pentru ce ai facut tu, dar eu nu iti multumesc!!??!!), si mai sunt („cum s-ar zice” dar de fapt zici si altele)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)