Recomandările zilei din blogosferă – 14.11.2012

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Vă recomand corespunzător să vă înscrieţi la workshopurile PR Beta care vor avea loc în Bucureşti. Ca că nu mai aud după aia că nu aţi ştiut :))

Shoebox, una din cela mai faine isprăvi de suflet din blogosfera românească :)

Salut corespunzător iniţiativa bloggerilor ieşeni. Bine, pun pariu că o să fie mai mult băut de bere decât cântat, dar treacă de la mine… :))

O postare despre cât de greu este să îţi găseşti colaboratori de limbă engleză în România. Nu m-am prins care e faza cu „nu ştiu ce scriu bloggerii români pe blogurile lor”, căci mă îndoiesc că bloggerii au aplicat, dar în rest recomand textul.

Românii + platforme de socializare = LOVE. Dar e mai mult de aia adolescentină, nu din interes… Şi, ca să puneţi lucrurile în perspectivă, pelocul I sunt turcii.

Foarte bun textul Cristinei despre cum se aleg unii bloggeri în campanii. Bine, cei care oricum ştiu cât e ceasul ştiu deja. Ceilalţi mai pot citi încă vreo 67843 de texte de genul ăsta şi tot nu o să se prindă…

Încă o iniţiativă faină a editurii All. Îmi place stilul ăsta de isprăvi pentru că toată lumea are de câştigat din ele :)

Ia uite cum vă poate aduce avatarul un iPad 3 :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Recomandările zilei din blogosferă – 14.11.2012”

 1. Referitor la fata care se plange de colobaratorii ei. I-am trimis si eu un CV, si ID-ul de Skype. Cand am intrebat-o de colaborare, mi-a zis ca mi-a dat add asa ca sa mai aiba in baza de date, ca si-a gasit deja colaboratori. Nu stiu acum de ce e nemultumita. In graba omul face multe alegeri gresite, sau mai bine zis, cum isi asterne,asa doarme.

  1. Eu am ales sa dau linkul pentru ca mi se parea un subiect interesant de discutie. Desi nu am inteles care era faza cu bloggeri, ca doar nu cred ca s-au bulucit bloggeri la oferta ca sa traga ea concluzia ca nu stiu cum sunt bloggerii.
   In rest, ai dreptate la faza cu asternutul :)

 2. 1) Dragă Fecioru Florina,
  Astă-vară recrutam pentru firma unui prieten şi nu pentru proiectele mele personale. Ai fost plecată în concediu în perioada recrutărilor, normal că am spus că te voi avea în evidenţă pentru alte proiecte ale firmei, in niciun caz ale mele personale. Nu amestec business-ul meu cu al altora pentru că nu-mi place să „imprumut” sau să „fur” aplicanţii. Nu e profesional.

  2) Stimabile Chinezu, îţi mulţumesc pentru recomandarea zilei. Acum referitor la „Nu ştiu ce scriu bloggerii români pe blogurile lor,”, vin să explic situaţia mai bine:
  1) nu am nimic cu bloggerii
  2) persoanele care au aplicat mi-au spus că au mai scris articole, că au şi ele bloguri, că s-au inspirat de la bloggerii români ş.a.m.d.
  3) am făcut legătura între acele persoane care au aplicat şi articolele pe care le-au luat ca exemplu.

  Şi să nu-mi spui tu mie, aşa ca între bloggeri, că toţi bloggeri ştiu cum se scrie un articol, că toţi respectă anumite reguli de scriere, că mulţi nu dau un copy/paste barbar sau nu copiază de la alţii din „breaslă”.
  Nu vreau să mă contrazic cu nimeni, dar cred că multe persoane din blogosfera românească sunt luate drept model, deşi nu se ridică nici pe departe la nivelul blogurilor internaţionale. Şi partea mai tristă este că lumea intră şi se inspiră de pe bloguri, deci noi toţi care avem bloguri suntem un exemplu pentru societate. Persoanele care au aplicat pentru proiectele mele s-au inspirat din acele bloguri şi am tot DREPTUL de a critica lipsa de calitate care a dus la nişte sample-uri de toată jena.

  1. Stimabila Roxana,
   Am ales postarea ta printre recomandarile zilei tocmai pentru ca am stiut ca exista pontential de discutie acolo.
   In continuare cred cu fermitate ca exprimarea generalizanta “nu ştiu ce scriu bloggerii români pe blogurile lor” a fost neinsipirata.
   Legat de motitaviile tale, imi permit sa raspund punctual:
   1. ma bucur sa aud asta
   2. si un zugrav de scara de blog se inspira din Vermeer, dar cam degeaba
   3. nu am inteles legatura dintre „ai facut legatura” si generalizarea despre care este vorba

   Evident ca nu toti bloggerii respecta reguli de scriere. Nici eu nu respect nici o regula de scriere. Evident ca blogosfera, in ansamblul ei, nu este ceea ce ne dorim. Raportul Romania-bloguri romanesti vs international-bloguri internationale este de o invers proportionalitate decisiva.
   Sigur ca ai DREPTUL sa generalizezi pornind de la cateva (extrem de putine) cazuri punctuale. Dar ai si o RESPONSABILITATE sa nu faci asta. Daca te si ne respecti, desigur.

 3. A scrie bine în altă limbă decât cea maternă e o performanţă de care foarte puţini sunt capabili. Îi ţin pumnii Roxanei, poate are noroc şi descoperă vreun Ionesco sau vreun Cioran. Totul e să-şi dea şi seama, că pare cam neîncrezătoare în putirinţele băştinaşilor.

 4. Stimabile Chinezu (deja folosesc prea des in ultima vreme „stimabile” cu toată lumea, să nu fie cu supărare),

  Eu apreciez părerea oricui. Şi da, poate nu a fost justificată, dar sper să-mi înţelegi dezamăgirea. Mie îmi place să cred că încă există potenţial şi oameni care scriu frumos, români care scriu la nivelul blogurilor din străinatate. De-aia şi tot încerc şi caut colaboratori români, tocmai ca să nu plătesc nişte străini.
  Doar că uneori dezamăgirea asta şi aşteptarea te duc la capătul răbdărilor. Cum ziceam, n-am vrut să jignesc pe nimeni care îşi face treaba bine. :)

  Şi închei spunând că îmi place să îi respect pe cei care merită respectul şi aprecierea mea. Atât din partea mea.

 5. Poate ca in loc de „Nu stiu ce scriu bloggerii romani pe blogurile lor” puteai scrie „Nu stiu ce scriu unii bloggerii romani pe blogurile lor” si ai fi rezolvat, ca atitudine, problema.

  Eu sunt de acord cu Vlad, cand spune ca foarte putini romani scriu in engleza sau alta limba, la nivelul la care sa poata transmite un meta mesaj, dincolo de mai mult sau mai putina respectare a regulilor gramaticale.

  Acum depinde si daca se scrie pentru SEO sau pentru oameni, sau combinat.

  E foarte gresit sa generalizezi fara sa fi cunoscut o masa critica de exponenti ai fenomenului respectiv.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)