23.07.2017

Dragă Alina

Dragă Alina,

Am stat în picioare şi m-am uitat la finala ta. Pentru că nu aveam cum să nu mă ridic plin de respect în picioare şi să mă uit la tine cu ochii în lacrimi. Lacrimi de bucurie. Lacrimi de mândrie. Poate că nu o să mă crezi când îţi spun că nu mă interesa dacă vei câştiga sau nu. Asta pentru că eu ştiam că tu ai câştigat deja. Ai câştigat mult mai mult decât o bucată de metal strălucitor, ai câştigat respectul milioanelor de oameni, ai câştigat admiraţia noastră, ai câştigat întreaga Românie din inimile noastre. Căci această Românie, a inimilor noastre, s-a uitat la tine şi această Românie este cea care a păşit alături de tine în arena, care a suferit alături de tine când te-a durut, care se ridică acum în picioare şi te salută cu drag.

Dragă Alina, imaginează-ţi câteva milioane de români strigând la unison „Bravo, Alina!”. Îi auzi? Ne auzi? Milioane de voci care îţi strigă numele cu o putere dată de mândria pe care o simţim că eşti de-a noastră. Milioane de voci care îţi strigă numele pentru că numele tău merită strigat de milioane de voci.

Dragă Alina, în numele a milioane de români dă-mi voie să îţi ofer medalia sufletelor noastre. Este cea mai frumoasă medalie pe care ţi-o putem oferi. Singura medalie pe care ţi-o putem oferi. Şi să îţi mulţumim că ne faci să plângem şi de bucurie.

Mulţumim, Alina, mulţumim!

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Întâlnirea mea cu Ionuţ Iftimoaie

În weekend trag o fugă „Prin Sibiul Meu Baroc”

9 comentarii

 1. sâmbătă, 28 iulie 2012, 17:51

  subscriu!

  Răspunde
 2. Adina
  sâmbătă, 28 iulie 2012, 18:03

  Foarte frumos. Asta am simtit si eu. Eu si alte milioane de romani. Aline ne-a facut fericiti si merita sa stie cat de multi oameni o respecta!

  Răspunde
 3. sâmbătă, 28 iulie 2012, 18:40

  Asa este. Cu toti am sperat la aur, dar suntem cu atat mai mandri de ceea ce a reusit.
  Sper doar sa nu se retraga, este inca in prim-planul sportului mondial.

  Răspunde
 4. H.
  duminică, 29 iulie 2012, 04:42

  Respect!

  Răspunde
 5. luni, 30 iulie 2012, 09:58

  Bine scris Cristi.

  Bravo Alina!

  Răspunde
 6. luni, 30 iulie 2012, 11:01

  Subscriu!
  As mai nota ceva – lupta cu japoneza a fost realmente impresionanta! S-a vazut ca Alina nu era nici pe departe in cea mai buna situatie, deci este cu atit mai meritorie medalia obtinuta.

  Bogdan

  PS: Alina, ignora trolii care nu vad decit imbecilitatile lor politice si nu inteleg nimic din efortul de 4 ani doar pentru a merge la o olimpiada.

  Răspunde
 7. luni, 30 iulie 2012, 13:36

  […] că ne-a reprezentat cu cinste la Londra. Eu, spre exemplu, am transmis un astfel de mesaj Alinei Dumitru. Iar dacă aţi menţiona undeva într-un colţişor pe blog că de la Gerovital a venit ideea ar […]

  Răspunde
 8. marți, 31 iulie 2012, 12:09

  […] ce am simţit când am văzut-o pe Alina în finală, am scris aici. Acum, la iniţiativa lui Manafu şi prin intermediul Vodafone, putem toţi să vorbim cu Alina şi […]

  Răspunde
 9. marți, 31 iulie 2012, 17:30

  […] doar pentru ea, ci și pentru țară. M-a emoționat și am rezonat cu cuvintele scrise de Chinezu, aici. Dar apoi a dat o declarație care a generat un scandal mare pe fondul […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *