România revoluţionară la Noaptea Muzeelor

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Cum am decis că trebuie să vă conving pe cât mai mulți dintre voi să participați la Noaptea Muzeelor, uite că vă dau în fiecare zi câte o poveste. A câte unui obiect pe care puteți să îl vedeți la unul dintre muzee. Cu mențiunea că aici aveți informațiile generale, dar foarte utile, despre eveniment.

„România revoluţionară”

©Muzeul Național de Artă al României, București

Imagine simbolică a „României revoluţionare”, pictura aceasta este un adevărat puzzle.

România, reprezentată simbolic ca tânără femeie îmbrăcată într-un costum naţional de sărbătoare, purtând pe umăr stindardul iar în mâna dreapta un pumnal în plin elan vitejesc, ia aici înfăţişarea soţiei de origine engleză a lui C.A. Rosetti, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848 din Ţările Române.

Născut în Ungaria, autorul lucrării, pictorul Daniel Rosenthal,  a fost naturalizat datorită abnegaţiei cu care a luptat alături de revoluţionarii români. Nu este exclus ca prenumele de Constantin pe care şi l-a luat să se datoreze admiraţiei pe care i-o purta lui C.A. Rosetti.

Pictura sintetizează idealurile unei generaţii: pentru tânăra femeie, „mamă care să ne corijeze corupţia” după cum spunea chiar pictorul, valorile de ţară, dreptate şi fraternitate erau mai presus de viaţa propriilor copii; ea întrupează convingerile pictorului şi implicarea lui în îndeplinirea idealurilor generaţiei sale.

„România revoluţionară”

Autor: Constantin Daniel Rosenthal

Anul: 1850

Tehnica: ulei pe pânză

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)