Știu că săptămâna trecută, când am lansat #sosuim pe twitter, căci am fost la o lecție de gătit organizată de cei de la Unilever Food Solutions, am ”ucis” lumea. Pe unii pentru că i-am făcut să moară de poftă, iar pe alții pentru că i-am enervat cu rafalele pe care le-am aruncat pe acolo :D Dar am făcut-o tocmai pentru că mă gândeam să lansez discuția de astăzi despre cum să faci live tweeting de la un eveniment. Sau cum să nu faci. Vedem ce ziceți și voi :)
Pentru aceasta mă ofer drept cobai :)) Adică vă spun cum am procedat eu la evenimentul despre care vă spuneam și apoi analizăm împreună dacă a fost bine sau nu. Să purcedem, deci.
Se dau următoarele:
– mergi la un eveniment (de genul celui relatat mai jos) cu mai mulți bloggeri
– vrei să faci live tweeting (că așa ți se pare ție că e mai bine)
Se cere:
– să spui cum procedezi tu într-o astfel de situație
– să spui dacă ce am făcut eu în exemplul de mai jos înseamnă forțare sau nu
– să spui orice altceva îți trece prin cap legat de ce povestim noi aici :)
Și acum relatarea, așa cum am făcut-o eu. Dau twiturile și pozele în ordinea pe care le-am dat atunci.
bloggeri la bucatarie :D
s-a inrolat @OanaBratila :D
Voi va dati seama ca o sa gust din ce gatesc specimenele astea 2.0? =))
degeaba incearca @haotik sa isi spele pacatele…
in lipsa de altceva @stmurgeanu s-a apucat sa bea ulei…
asa arata @AndreiCismaru cand se preface ca intelege ceva din reteta
Nicu @infodeltaro la munca de jos, asa cum merita :D
@andreea_burlacu muncind din greu… :D
Daca nu iese cu bloggingul, oricand se pot angaja la McDonalds =))
gata, declar #sosuim htagul oficial al relatarii live pe care o execut in aceasta perioada :D
concert la cratita in @make2000 major :D
retetele de la #sosuim suna intr-un mare fel da’ cred ca bloggerilor o sa le iasa o shaorma… =))
retetele oficiale la #sosuim sunt: 1 friptura de porc cu sos de piper verde 2 pene a la zarina
retetele #sosuim (cont.) 3 medalion de vitel cu sos brun, ciuperci si maghiran 4 tigaie de pui cu legume
imi cer mii de scuze pentru ploatul in gura pe care vi-l provoc cu#sosuim si aveti permisiunea mea sa imi dati unfollow =))
vai de mine cum miroase pe aici…
note to self: recomanda organizatorilor sa nu mai foliseasca votca la reteta cand sunt bloggeri in zona ca se face reteta fara =))
picture in picture de la #sosuim :))
pai da, ca @make2000 nu stie sa se faca auzit fara violenta… =))
– Uite asa se taie sanatos. Fara sa stii exact ce o sa iasa, da’ sa para ca te pricepi
paparazzo la #sosuim, subiectul filajului @OanaBratila :D
neeee @OanaBratila nu mananca, ea doar gusta. Si gusta. Si gusta… =))
@ralucaduta la #sosuim : Si imi zic mereu sa nu mai aducem bloggeri. Da’ io zic, io aud… :D
gata, declar greva la #sosuim mirosul este terminator… :))
desigur, @stmurgeanu si @AndreiCismaru stiu ingredientul magic al retetei :D
7 thoughts on “Hai să învățăm 2.0 împreună. Cum faci live tweeting”
Mie îmi place tare mult aşa, ca poveste, pe blog!
Poate că în tweet-uri ar fi fost mai greu de urmărit.
Da, tare frumos povestit asa pe blog, mai ales ca fiind in mare paret a timpului ocupata cu serviciul + facultatea nu imi permit sa stau pe twitter asa de mult. Dar un blog se mai strecoara mereu! ;)
Ai povestit fain (in propozitii si poze). Sper ca am bagat la cap :)
aoleo ce bine (pare că) miroase! :)
pepper steak !! slurp :))
Pingback: La sos înainte!
Imi place hashtagul #sosuim si mi se pare o alegere inspirata avand in vedere tema evenimentului. Este usor de urmarit povestea cu poze cu tot. Cred ca pe twitter pentru cei care nu participa si nu stiu despre ce este vorba poate deveni un pic obositor sau neinteresant daca vad multe tweet-uri de genul acesta unul dupa altul. Daca totusi, unul se citeste si se afla subiectul atunci cred ca hashtag-ul si-a facut treaba.
Daca as fi eu la un eveniment cu mai multi bloggeri, as posta poze de acolo, am descrie un pic atmosfera si as oferi informatii pe care eu le consider interesante de la locul faptei. Desigur ca as intra in discutii pe twitter si cu ceilalti prieteni prezenti @X si @Y, dar as incerca sa nu fac un cerc inchis din asta.