Crăciunul cu mers la colindat și Crăciunul 2.0

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Preambul: Mă puteți condamna că am acceptat să fac parte din campania de promovare pentru o chestie chiar funny precum Harta Crăciunului? :)

În copilăria mea, Crăciunul era o chestie tare frumoasă. Mergeam la colindat cu băieții și ne pregăteam vreo două săptămâni pentru asta. Mai ales când mergeam cu steaua, atunci era de lucru, frate. Și ne costa bateria aia pătrată și becul care să lumineze steaua muuulți bani :)) Dar știam că ne scoatem investiția la greu. Au fost ierni în care săream de 1000 de lei (de ăia vechi, comuniști), dar și munceam pentru ei, adică umblam cu colinda vreo 10 ore. Eram rupți după un maraton de ăsta. Dar ce frumos era…

Nu prea știam ce e ăla televizor, căci programul televiziunii publice atunci era două ore pe zi, 90% din ele cu realizările comuniste, adică despre nimic. Despre internet ce să mai zic :)) Că atunci nici cu telefonul ăla cu disc și cu fir nu ne descurcam prea bine :)) Așa că ce ne rămânea de făcut era să mergem să colindăm (și, doamne, ce ne mai distram…) și să ieșim la joacă prin zăpadă, cu sania, să facem cetăți, să ne luptăm cu bulgări. Minunat, absolut minunată copilărie am avut :)

De ce am băgat-o pe asta nostalgică? Pentru a crea o nouă perspectivă asupra a ceea ce trăim astăzi, asupra modului în care ne petrecem Crăciunul? Faptul că suntem înconjurați de tehnologie, că multe deviceuri au devenit extensii tehnice ale ființei noastre 2.0, influențează și Crăciunul. Colindăm pe skype, ne urăm cele bune pe SMS, mess și pe twitter, trimitem felicitări pe FaceBook. Să nu înțelegeți că e ceva rău ce facem acum. Doamne, ferește! Ar fi culmea ca tocmai eu, un apostol al devenirii 2.0 să zic așa ceva :)) Doar că e altfel decât eram eu obișnuit în copilărie :)

Așa că, în condițiile internautice în care ne scăldăm :)), chiar mă bucur când văd inițiative precum Harta Crăciunului realizată de cei de la Petrom pe FaceBook. Pentru că oricât de mult ne-am dori nu reușim să urăm așa cum se cuvine unora și altora cele ce se cuvin. Așa că respirăm ușurați atunci când vedem ceva funny care știm că îi va face plăcere celei sau celui către care trimitem acest cadou virtual :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Crăciunul cu mers la colindat și Crăciunul 2.0”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)