Ghici România mea, partea a treia. Și tot frumoasă :)

Later edit: Da, bre, da, aveți din nou dreptate :)) Este superba biserică din Densuș :)

Tare îmi place cum apreciați ideea mea cu campania asta ”Ghici România mea”, lucru pentru care vă foarte mulțumesc :) Așă că mergem înainte cu a treia ghicitoare. După ce în primele două cazuri, Cetatea Câlnic și Mănăstirea Rohia m-ați umilit definitiv :)) cu cunoștințele voastre, hai să vă dau una mai grea acuma :D Cartea din biblioteca personală pe care o pun la bătaie pentru cel mai mișto comentariu este “Sa nu auda lumea – Familia romaneasca in Vechiul Regat“, de Liliana Andreea Vasile.

Este vorba de o biserică mai ciudată, dar extraordinar de frumoasă, construită cu un amestec de stiluri și materiale de construcție luate din alte părți și din alte timpuri, aflată pe undeva prin centrul țării. Are un feeling aparte biserica asta pentru mine, tare mi-a plăcut acolo deși io chiar nu am nici o treabă cu sentimente de astea religioase :))

Uite și o poză, ca element ajutător, cum ar veni :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Ghici România mea, partea a treia. Și tot frumoasă :)”

  1. Biserica din Densus… Construita peste un templu dacic si apoi roman, este probabil cea mai veche biserica din Romania in care se mai oficiaza slujbe. Actuala constructie dateaza de pe la 1100 – 1200, dar exista elemente certe ca a fost folosita ca biserica in decursul primului mileniu dupa Hristos. Construita din materiale „recuperate” de la Ulpia Traiana Sarmisegetusa. Desi nu este foarte mult promovata, este singura cladire din „Evul Intunecat romanesc” care este construita inainte de aparitia maghiarilor in Panonia.

  2. Cred ca tine de pe unde s-a plimbat fiecare. La Calnic nu am ajuns pana acum, iar la Rohia am fost, dar, spre rusinea mea, nu am recunoscut din poze. Insa Biserica din Densus nu am cum sa nu o stiu!
    Cand eram mica obisnuiam sa ma uit prin clasorul bunicului meu, fost diriginte de posta. Avea acolo sute de timbre, majoritatea straine si foarte rare. Printre ele pastra si o colectie de timbre romanesti cu cladiri minunate din diverse parti ale tarii. Imi placea la nebunie timbrul cu Biserica din Densus pentru ca imi arata o cladire care era…altfel.
    Acum cativa ani (buni) am fost cu familia intr-o excursie si am vizitat si Biserica Densus. Este impresionanta si unica, fiind construita in intregime din piatra. Pana si acoperisul e tot din placi de piatra imbinate intr-un fel pe care eu – neofita in ale arhitecturii, nu l-am inteles, dar pe care l-am apreciat.
    Celor care nu ati vazut inca Biserica din Densus nu va spun sa va duceti, doar va asigur ca va va placea la nebunie :)

  3. (>)Primele date obtinute de arheologi indica faptul ca originea lacasului de cult poate fi plasata la finele secolului al Xl-lea, „rotonda” de la Geoagiu fiind cel mai vechi lacas de cult din piatra ramas „in picioare” pe teritoriul Romaniei… pana la noi descoperiri.

  4. Superba.. Inca n-am ajuns in zona asta, am trecut-o pe lista, alaturi de Sarmizegetusa.

    Cred ca foarte multe obiective de la noi nu sunt promovate asa cum trebuie, suntem destul de patetici la capitolul turism. Ma rog, e mai greu si pt ca nu avem o infrastructura care sa ne permita sa facem un turism sanatos.. Si e pacat, ca avem o tara frumusica.. :)

  5. Nu stiu raspunsul la ghicitoarea de azi, dar… tin sa te felicit inca o data pentru initiativa! Dupa cum vezi, a prins! Ne bucuram ca ai venit cu aceasta idee. Si ne bucuram ca te bucuri ca suntem receptivi! Tot respectul!

  6. Spiritualitate si Barbarism – doua fiare greoaie, captive de secole. Fortate sa se tolereze, spate in spate, pe aripile unui porumbel de piatra.
    Densus – creaza impresia unei opere divine furata de genii nocturne (g calinescu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.