Ce sfaturi aveţi pentru două siteuri de nişă?

Eu unul încerc, pe cât mă lasă sufletul, să ajut pe cei care îmi cer sfaturi (dap, există şi de ăştia :D) despre cum să apuce un site de mânere sau cum să îl promoveze. Numai că, vorba aia, eu sunt doar unul, iar siteurile sunt atââââât de multe :))

Aşa că îndrăznesc din când în când să vă întreb pe voi, cu gândul că din preaplinul vostru mai puteţi da şi altora, că doar nu vă luaţi de la gură. Mai ales când e vorba de siteuri de nişă :)

Astăzi vă propun 2 siteuri. Pe care v-aş ruga să le analizaţi un pic şi să ziceţi cam cum credeţi că ar trebui să se mişte ca să crească şi să se dezvolte. Gândiţi-vă că poate, la un moment dat, şi voi o să aveţi nevoie de nişte sfaturi şi dacă voi nu le daţi acuma… :)

kido.ro. Proaspăt lansat, este un magazin online de haine pentru copii. Punctul forte, din câte înţeleg al siteului, este că au preţuri mici. Teoretic, din moment ce au dat drumul la site, înseamnă că pe partea logistică sunt asiguraţi. Aşa că, după mintea mea, cred că ar avea nevoie de nişte sfaturi pe zona de promovare. Ceva idei?

bufteni.ro. I-am apreciat mereu pe cei care încearcă să pună oraşele lor pe harta internetului, cum ar veni :) Un astfel de tovarăş este si Corvin, care a dat drumul la siteul ăsta de nişă… geografică. Aici lucrurile sunt oarecum simple, dar, tocmai de aceeea, complicate :)) Pentru că e clar că se adresează celor din Buftea sau interesaţi de Buftea. Provocarea în acest caz, cred eu, este ce trebuie făcut pentru ca publicul ţintă precizat mai sus să afle de existenţa acestui site? Pentru că apoi totul depinde de cum reuşeşte să îi readucă şi să îi ţină pe site. Ceva idei?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

18 thoughts on “Ce sfaturi aveţi pentru două siteuri de nişă?”

  1. daca vrei te pot ajuta sa inscrii siturile in 700-800 dir romanesti. inscrierile se fac manual si dureaza cam 2 luni. 10-15 pe zi maxim. pretul este de 80 lei.(1 site in 800 de dir). Se poate oferi si factura .. daca vrei ai email meu .. il bagi la mess sau imi trimiti un mail si vorbim

  2. @Motociclistul
    bai, hai sa zic ca esti la limita dintre spam si comentariu decent :))
    pentru ca se potriveste cu subiectul :D
    io nu vreau sa bag siteurile astea nicaieri, ca nu e decizia mea
    daca o sa vrea proprietari, stiu unde sa te gaseasca :D

  3. Pentru cei de la Kido le-as recomanda organizarea unui concurs cu premii pe masura bugetului, pentru toata lumea, sau un concurs pentru clienti, sau pe ambele. Ideal ar fi sa se creeze un buzz marketing si dupa aceea problema se rezolva de la sine.

    Apoi mai trebuie lucrat la capitolul legat de SEO (nu neaparat inscriere in directoare web) si nu in ultimul rand la seriozitatea echipei (nu zic ca n-ar fi dar aceasta conteaza)

  4. kido
    – fonturi mult prea mari; sau poate se gandesc ca doar bunicii cumpara
    – fundalul / cartonul pe care sunt pozate produsele imi lasa un gust amar
    – blogul nu este scos in evidenta
    – este ora 10 si e offline
    – la contact lipseste adresa, macar localitatea

    ce as face?
    – as schimba complet grafica
    – as scoate in prim plan blogul din motive pr
    – m-as implica in actiuni csr

  5. Mă exprim în legătură cu bufteni.ro pentru că și eu sunt în cam aceeași situație cu al meu iubesctulcea.ro :)

    Cu liniuță de la capăt:
    – un site atât de targetat geografic este greu de promovat datorită lipsei de interes a celorlalți ”neafectați” de informațiile prezentate. De fapt, nu promovarea este grea cât obținerea unor rezultate decente de pe urma ei. Ori tragi tare să îi faci pe localnici să devină interesați ori tragi tare să îl promovezi în cercurile din care știi că vin turiștii
    – încheierea de acorduri / colaborări cu diversele instituții publice locale – sunt furnizoare de informații ce se transformă în content ce se transformă în vizitatori ce se transformă în trafic ce se transformă în monetizare
    – colaborări cu alte site-uri de profil asemănător. Speranța moare ultima în privința schimbului temporar de cetățeni :) Și da, fac schimb de link-uri ”în ritm geografic”, cine este interesat, să mă contacteze
    – dezvoltă secțiuni care să îți țină localnicul printre pagini.. dă-i știri, dă-i evenimente, imagini.
    – nu te limita doar la informații locale… convinge-l să citească și informații naționale tot la tine în site

    Succesuri!

  6. @Liviu: farmecul unui site regional e tocmai ca el ofera informatii cu caracter regional. Daca vreti sa aveti succes trebuie sa mergi pe teren si sa cauti subiecte locale. Targetul tau stabil sunt cei din zona si nu din tara.

    Vrancea se bucura de cateva exemple in acest sens in mediul online si concurenta dintre ele a condus inevitabil la cresterea calitatii. Si inca nu ne-am oprit aici. Urmeaza in viitorul apropiat si alte proiecte asemanatoare.

  7. In primul rand multumesc Chinezu pentru ca ti-ai aruncat ochii si pe Kido si pentru articolul acesta :)

    Acum stau cu ochii pe comentarii si-mi notez pe 2 coloane: pe coloana 1 notez ideile (multumesc Alter Ego si Tudor) si pe coloana 2 ii notez pentru eterne multumiri pe cei care isi rapesc din timpul lor pentru a arunca o privire pe Kido.ro si pentru a-mi da un sfat .

    Multumesc :)

  8. @Daniele tu erai cu Kido… nu stiam, pai felicitarile mele indiferent cat ar mai fi de lucru de el… cert este faptul ca e o piata cu o competitie acerba chiar daca acum in plina criza parintii se gandesc de doua ori ce, cum si de unde sa cumpere pentru kinderii lor.

  9. @Tudor: total de acord cu tine atât timp cât site-ul se adresează strict localnicilor. Însă, eu unul aș fi interesat și de cei care ar vrea să ajungă în orașul meu.. tremporar au ba…

    Lucruri bune se întâmplă în Vrancea… :) Poate se trezește și Dobrogea la un moment dat…

  10. @Alter Ego : da, m-am gandit ca era cazul sa ma apuc si eu de ceva serios :)
    Da, este competitie pe piata asta tocmai din cauza asta nu vreau sa renunt sub nicio forma la calitatea produselor, indiferent de tipul lor (noi, outlet sau sh). La preturi mai discutam, mai negociem … dar la calitate nu discutam pentru ca este singura chestie care ma poate diferentia, inclusiv pe termen lung.

  11. @daniel
    mi se pare foarte cunoscut numele. eu am facut mai demult un kidoo. tot un magazin pt copii. au inchis intre timp…
    o singura problema. trece la contact si datele firmei tale, un fix si adresa completa. pe langa faptul ca arata exact ca un site de tepe (sa nu te superi, dar eu impresia asta o am cand nu am decat un mobil la contact) o sa te oblige cei de l aprotectia consumatorului in caz ca te reclama cineva. in rest spor la vanzare

  12. Primul pas l-au facut, au ajuns pe un site cunoscut :))

    Kido zic eu ca ar trebui sa fie implicat activ pe forumuri si site-uri de profil, niste concursuri nu ar strica si fonturile din stanga putin mai mici.

    Bufteni ar trebui sa intre intr-o retea de bloguri/site-uri bazate pe orase si zic ca nu ar strica niste „spam” prin cartiere, gen afis sau sa vb cu primaria pentru sustinere, doar si orasul are de castigat.

    Cam asta cred ca ar fi k pentru inceput.

  13. Ma simt onorat si ajutat deopotriva. Am citit si multumesc tutror celor care si-au dat osteneala de a ne da o mana de ajutor, si in special, Chinezului de rigoare.
    Scuze ca nu scrisei de ieri nimic, da’ am avut o zi de mare rahat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.