Esquize me, dar care e diferenţa dintre nepotismul la stat şi nepotismul din presă?

Nepoata de spiţa 4 a lui Boc. Adusă la Bucureşti, la Guvern. Scandal mare de nepotism, pe motiv că o cheamă la fel ca pe piticul nostru premier.

Îmi daţi voie să îmi exprimez părerea mea de nătâng observator al lumii de printre noi? Merci frumos…

1. Faptul că o cheamă Boc nu trebui să fie o măciucă în capul dezvoltării ei multilaterale pe linie administrativă. Poate fata e chiar foarte bună, aşa că miştocăreala pe seama aducerii ei la Bucale pe linie de familie e exact ce ziceam că e: miştocăreala, dar titrată ca ştire foarte serioasă şi eminamente obiectivă. Poate că fata e o îngălată profundă şi că singura ei calitate administrativă e numele său. Dar poate că e foarte bună pentru postul ăla. Dar cum să se încurce presa noastră mega profesionistă în asemenea nuanţe plictisitoare gen drepturile omului sau căcăcioasa aia de prezumţie de nevinovăţie? Păi trebuie să vândă, nu să facă presă literară de sertar…

2. Să zicem că există Autoritatea Naţională pentru Analiza Neuronului la Broasca Ţestoasă. Şi că în toată lumea există 7 megaspecialişti în această problemă spinoasă. Doi dintre ei sunt români. S-au cunoscut la Facultatea de Broaşte Ţestoase. S-au văzut, s-au plăcut, ce rămâne de făcut? S-au căsătorit, deci. El este, firesc, numit şef la Autoritatea cu pricina. Bun, acum ce să facem cu ea? Megaspecialistă în problemă şi ea. S-o trimitem la butic sau să o punem la muncă în aceeaşi instituţie unde e şef soţul ei, pentru a scoate untul din ştiinţa ei?

3. Să zicem că există serioasa instituţie de presă numită „Caterinca românească”. Acţionariat străin 98,2%. Director al prestigioasei publicaţii este Pulifrici Coilă, venerabil jurnalist, de altfel, cu 1,8% din acţiuni. Care o aduce şefă la financiară pe cumnată-sa, şef la distribuţie pe nepotu după mamă, redactor şef la politică pe fiul senatorului X (mă înţelegi, altfel putem pune problema) şi vreo două, trei nepoate prin redacţie pe acolo (ce dracu, să nu zică familia că m-am ajuns şi nu întind o mână văcuţelor astea care habar nu au să scrie).

4. Exemplele de mai sus sunt serios trase de păr. Sau nu? Legal nu este în nici unul din cazuri nici o problemă. La nivel moral, ete fleoşc, ni se rupe tuturor de abureli de astea. La nivel de imagine. Aici da. Că politicul este carne de tun pentru presă. Pe când presa pentru politic este doar tunul.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Esquize me, dar care e diferenţa dintre nepotismul la stat şi nepotismul din presă?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.