Intrebari stupide, dar perfect legitime, ca sa nu zic curat constitutionale

Am citit in integralitatea sa magistrala raportul comisiei la faza cu modificarea Constitutiei. Merci, merci, nu ma laudati, a fost asa, un gest care nu imi caracterizeaza superficialitatea.

Si citind io agale, mi s-a impotmolit stiinta la anumite chestiuni (cam 88% din text, dar asta ramane intre noi) asa ca am selectat o sprintara lista de intrebari, la care, v-ati dat din prima seama, astept raspunsuri doar in masura in care le voi primi.

Asadar, ca sa nu zic deci.

1. Zice comisia: „alegerea uninominala a consilierilor locali se impune, poate mai mult decat s-a impus trecerea la acest sistem pentru membrii parlamentului”. Trec vitezomanistic peste optiunea mea (gresita, evident) personala de a scrie Parlament cu P mare, pentru ca se face referire distincta la tembelul nostru Parlament, asa cum e el. Dar sa vad scris negru pe alb intr-un raport al unei mega-comisii ca ce am experimentat noi in toamna lui 2008 este VOT UNINOMINAL m-a aruncat pentru 1,789 secunde intr-o neagra disperare. Pentru ca, e drept, tanti Juji asa stie, ca e vot uninominal, dar cei din comisie???

2. Zice comisia: „o noua delimitare a judetelor trebuie sa ia in calcul geografia, traditia, capacitatea administrativa, diferentele de cultura politica„. Deci cum? Play it again, please. Diferente de cultura politica. Deci cum? Fara a incerca sa ne dam mai destepti decat suntem sau, uneori, parem, as fi tare curios cum am putea delimita niste judete in functie de cultura lor politica, fara sa nu cadem intr-un ridicol desantat.

3. Zice comisia: „este de dorit sa fie inserata in Preambul (al viitoarei posibile Constitutii, nota lu’ chinezu sa se arate destept ca le are si cu de astea) calificarea regimului comunist din Romania ca ilegitim, potrivit concluziilor Comisiei pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania”. Vaaaaaaai, la asta chiar m-am emotionat. Si sunt de acord cu asa ceva. Cu conditia ca in noua Constitutie, vazuta, se pare, ca un potential tratat de cum sa ne pisam pe istorie si nu ca ceea ce trebuie sa fie, adica o CONSTITUIE, sa se treca si excesele hormonale ale lui Stefan cel Mare, micile maceluri executate asa, in joaca, de armata romana pe la Odessa, precum si, si la asta tin categoric, Mineriada si urmarile ei constitutionale.

Cam atat. Ca deja, va dati seama, imi bubuie neuronul de atata incordare. Dar sunt multumit. Pentru ca mi-am adus si io partea la dezbaterea publica pe tema aprofundata profund mai sus. Ceea ce va doresc si dumneavoastra…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Intrebari stupide, dar perfect legitime, ca sa nu zic curat constitutionale”

  1. Asta cu diferenţele de cultură politică e genială!
    În schimb punctul 3, cu declararea regimului comunist ca ilegitim, poate fi chiar periculos. Ar putea însemna inclusiv că toate tratatele internaţionale semnate de respectivul regim ar deveni nule.

  2. cu cât citeşti mai atent raportul, cu atât pare că-i dictat, nu întocmit.
    partea cu cultura poşitică vrea să spună că „aci e regiunea ălora care votează de fiecare dată cu psd-ul,îi numim regiunea pics, aci stau ăia care votează cu noi, îi numim regiunea ics, aci stau ăia care votează cu ungurii..etc”, un fel de segregare (exagerez puţin) pe criterii politice.ştim că fiecare dintre ăartidele mari are locuri din care recoltează mai multe voturi şi probabil vor să-şi împartă cât mai clar zonele de influenţă şi câmpurile cu caşcaval.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.