Leapşă cu prima zi de şcoală

Lovin mă întreabă cum m-am simţit în prima mea zi de şcoală. Mirare continuă este starea pe care mi-o aduc aminte cel mai bine. Eram mirat de uniforma mea, de lumea strânsă grămadă în careul din curtea şcolii, de florile pe care le-am primit noi bobocii de la cei mai mare (şi acum mai ţin minte că habar nu aveam ce trebe să fac cu floarea aia de o ţineam ca pe o lopată), de intrarea în clasă, de băncile scrijelite, de manualele mult prea răsfoite, de toate…

Îmi aduc aminte şi de extraordinara mea învăţătoare. Tovarăşa Leordean. Că aşa era pe atunci, tovarăşa. O adevărată doamnă…

Offtopic: Alexandru, suntem pe aceeaşi lungime de undă.

0 comentarii la “Leapşă cu prima zi de şcoală

 1. Sky Răspunde

  Imi aduc aminte de prima zi de scoala ca de o zi de armata. Eram foarte speriat si am inteles de la mama ca orice as face sa nu o supar pe Tovarasa Invatatoare (Doamna Iepure) …. In anii 80 nu prea exista haosul de astazi din scoli, era mai multa disciplina … si mai multa responsabilitate, poate ca se facea mai multa carte insa asta nu conteaza, cine vrea sa invetze, invatza si astazi la fel de bine. Oricum fara Emo-Kids, si adidasi impestritati, cercelusi in nas si frezuri colorate, fara golansi care asculta manele si au tricouri cu BoSS (scris cu auriu), lumea de astazi si-ar pierde farmecul in acest secol XXI plin de probleme emotionale si divergente high-tech :))

  15 sept. este o data care ramane mereu emotionanta pentru toti copii

 2. teo.georgescu Răspunde

  Eu nu mai imi aduc aminte…

 3. MARIUS Răspunde

  hai sa mai schimbam registrul ca tot ne lua de cap toamna asta si sa trecem prin ograda onor minister invatamint .ograda-n care se-nghesuira mai toti catindatii la parlamentare si chiar pimministri.unul adica onor ministru-n cauza si-a propus sa faca din scoala pepiniera de primari si fiindca aia mici se uitau chioras,a dato-n povesti nemuritoare.nu de alta da se duse( vorba olteneasca)cu calcolatoru uitand sa ia si o galeata de curent ca mintosu nu functioneaza alfel.
  o alta gospodina nevoie mare isi puse poala-n brau (si isi sufleca nus`ce ca maneci nu avea)si se-apuca sa dea nenica nevoie mare cu maturoiu .altii se-nghesuira care mai de care in scoli noi noute si super dotate minunandu-se de fata noua a invatamantului onorat de prezenta distinsilor oaspeti.si fiindca toate trebuieu sa aibe un mot ,ete ca distinsul boc senior de cluj se trudi a trage de clopotei dand semnal de incepere a noului an scolar .dar eu vin si intreb ca romanul impartial,PENTRU CINE TRAGI CLOPOTELE MITICA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: