22.07.2017

Trag adânc dintr-o ţigară în timp ce scriu ultima dată despre porcăria cu Mihaela Rădulescu şi antifumatul lu' peşte

Later later edit. Acum am văzut, că mi-a atras cineva atenţia, că respectivul clip pe care l-am pus pe youtube a avut peste 20.000 de vizionări. Mda… Parcă înţeleg acuma nervul celor de la Antena 2 împotriva mea…

Un necesarmente later edit. Tocmai ce îmi zice un prieten: „Băi, da’ ce de căcat bloggerii ăştia ai tăi!”. Rămân perplex pentru că nu înţelegeam de ce sunt de căcat şi de ce sunt ai mei. „Păi ai tăi, pentru că tu tot îmi spui că ce mişto e lumea asta a blogosferei. De căcat pentru că am văzut nu ştiu câţi care au pus pe blog filmul cu Răduleasca ce l-ai pus tu pe youtube şi nici măcar nu te-au citat…”. Am încercat să-i spun că mi se rupe. Că nu am nevoie de succesuri de astea. Că mă simt atât de bine aşa cum sunt. El nu şi nu. N-ai cu cine, bă, n-ai cu cine…

Aflu cu miserupismul de rigoare că sunt mulţi la Antena 2 care mă consideră duşman de clasă pentru că am pus pe youtube, întru bucurarea poporului, mizeria păţită de Mihaela Rădulescu. Buuuuuun. Pentru cei din Antene care mă văd implicat în tot felul de conspiraţii care mai de care de mai de prost gust precizez cu scârba de rigoare că singura conspiraţie la care am fost părtaş, adică ce părtaş, ditai instigatorul, a fost conspiraţia împotriva depăşirii abrupte a bunului simţ şi împotriva lipsei de profesionalism pe care le-au executat cei de la Antena 2.

Şi gata. Nu mai zic nimic pe acest subiect că deja e chiar penibil. Îl las în schimb pe Vlad Petreanu să prezinte o excelentă opinie a unui excelent profesionist ca el şi care, pun pariu, reprezintă vocea celor mulţi excelenţi profesionişti din trustul Intact.

“Incidentul de la Antena 2 este ilustrarea unei căderi teribile, în ultimii ani, nu doar a actului jurnalistic în sine, ci şi a nivelului de cultură, de bun simţ în breaslă.

Se presupune că jurnalistul e o fiinţă curioasă, care caută răspunsuri cu multă încăpăţânare. Nu delicateţea sau politeţea sunt atributele fundamentale ale jurnalistului, ci tenacitatea şi capacitatea de a face conexiuni. De unde vine capacitatea de a face conexiuni? Se poate învăţa, desigur, dar mai ales din educaţia primită şi construită ani la rând.

Când vezi o imagine cu o vedetă care face o promisiune imposibilă şi vulgară în genul parodiei de la zoso.ro, o poţi respinge drept trucaj, pe baza capacităţii aproape instinctive de a face conexiunile logice necesare sau, dacă ai totuşi vreo bănuială, poţi purcede la verificarea veridicităţii ei. A difuza aşa ceva pe post, convins că e autentic, fără nici o verificare prealabilă, nu e deloc o eroare regretabilă. Este dovada unei lamentabile deficienţe intelectuale.”

Restul la Vlad.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Mihaela Rădulescu: Sunteţi nişte amatori, sunteţi nişte neprofesionişti!

Deci cum? Organu' încurcă sau descurcă traficu'?

Niciun comentariu încă

 1. vineri, 12 septembrie 2008, 10:05

  Absolut corect. Nu mă interesează Mihaela Rădulescu. Nici emisiunea cu pricina nu am văzut-o. Nici ediţia respectivă, nici vreo alta. Dacă nu verifici informaţia mai înainte, eşti un amărât de diletant. Dacă dai imaginea aia şi nu ai nici măcar vaga bănuială că nu prea are cum fi pe bune, atunci eşti şi cretin.

  Răspunde
 2. vineri, 12 septembrie 2008, 11:48

  Eu chiar asta nu prea imi vine sa cred. Ca producatorul sau cine o fi responsabil de emisiunea aia e atat de dobitoc incat sa nu-si dea seama de imposibilitatea unei asfel de slogan… desi nu ar trebui sa ma mir… cand vedetele dau lectii de viata, la ce sa te astepti?

  Răspunde
 3. vineri, 12 septembrie 2008, 11:52

  Cine nu verifica, o ia in barba. Cunosc multe faze mult mai amuzante decat asta bazate pe o neverificare a informatiilor in cadrul actului jurnalistic. Din pacate, nu am permisiunea persoanelor implicate sa le fac si publice, ai rade cu lacrimi, daca vrei, iti pun povestea pe email cu conditia sa nu o faci publica.

  Răspunde
 4. vineri, 12 septembrie 2008, 12:00

  „…şi nici măcar nu te-au citat…”. Corect. Scuze, remediat.

  Răspunde
 5. vineri, 12 septembrie 2008, 12:03

  someone:
  aoleoooooooo, mai vlade
  please nu incepe si tu cu de astea…

  Răspunde
 6. olly
  vineri, 12 septembrie 2008, 13:24
 7. vineri, 12 septembrie 2008, 15:54

  offtopic: ia te uita! hm. ma rog, nu stiam de unde vin citarile.

  ontopic, cred ca discutia despre cit de lipsiti de urma de bunsimt este tautologica si n-are sens sa fie prelungita. intrebarea este: nu oare lipsa de masura a atacurilor concertate de intact a generat o stare de eufuziune si unii au incercat sa-si faca rating crezind ca totul e permis? pentru ca nu inteleg cit de idiot trebuie sa fii sa faci asa ceva si sa mai si spui cu gura ta ca e de pe un site inexistent si n-ai verificat.

  Răspunde
 8. vineri, 12 septembrie 2008, 15:56

  Dan Iancu:
  asta cu efuziunea mi-a placut :))

  Răspunde
 9. vineri, 12 septembrie 2008, 19:11

  cred ca eu am patit ceva…mi s-au vestejit de tot neuronii in vacanta…nici macar nu pot sa ma revolt. Caci nu stiu de ce, dar nu ma mira – asta in privinta celor de la A2. Pe de alta parte, in Antene sunt multi profesionisti . Oameni care chiar muncesc cu tot sufletul…pacat de ei, ca vin niste diletanti si distrug totul.

  Răspunde
 10. vineri, 12 septembrie 2008, 23:22

  De acord cu tine …99% :)

  Singura bubitza in ce spui: parca nu era nici o obligatie „sa dai credite”, cand iei vreun filmuletz de pe youtube. Nu-s in cauza (n-am scris nici de raduleasca, iar altadata ti-am luat un film, dar cu citare), insa vad oarece confuzie pe subiect (mai recent, si Tiberiu se plangea de acelasi lucru).

  Ma uit ca ai acum peste 80,000 vizualizari (multe inainte), dar ti-au mai copiat si altii secventa (de n-or fi facut-o de pe TV). Intrebare: cum determini ca unul n-a luat-o direct dupa cautare de pe youtube? Si-n cazul acela, n-ar trebui ca oricum autorul, daca vrea credite, sa-si puna cateva frame-uri la inceput sau la sfarsit, cu adresa blogului sau numele?

  Răspunde
 11. vineri, 12 septembrie 2008, 23:58

  […] mira cand asemenea remarci vin totusi de la bloggeri mai vechi, cu experienta, ca Tiberiu Lovin sau Chinezu. Ca nu exista (din cate stiu) vreo obligatie in acest sens. Da, “e frumos”, dar numai […]

  Răspunde
 12. YoDaddy
  sâmbătă, 13 septembrie 2008, 00:02

  Ce tare… unu’ cu „miserupism”, altu ca „nu ma intereseaza”… dar toata lumea scrie si comenteaza…
  Funny, human nature.

  Răspunde
 13. sâmbătă, 13 septembrie 2008, 01:38

  Yeap, really funny… si devine si ‘funnier’ mai ales cand creste odata cu presupusul grad de anonimitate al celor care inteleg profunzimile ce se ascund in realitatea lui nu-i si poate este

  Răspunde
 14. mack
  luni, 15 septembrie 2008, 10:05

  ba mulţămim că ai pus-o pe iutub, ca să vază şi ochiul nostru neştiutor cele ce s-au întîmplat.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *