Care moderator e mai bun: cel care vorbeşte mult sau cel care vorbeşte puţin?

Ehe, acuma să vă văd. Vă întreb întrebarea din titlu pentru că io nu m-am lămurit. Acuma, între noi fie vorba, nici nu ai cum să te lămureşti. Pentru că în cazul emisiunilor TV sunt multe variabile cu care lucrezi (invitaţii, subiecte, chef de lucru, inserturi etc.). Dar orişicât putem să ne punem întrebări d’astea. Măcar aşa de plaisir.

Şi pentru a venit în ajutorul întrajutorării voastre m-am mâncat la mouse să execut un frugal word count al unui număr de 4 emisiuni executate în seara zilei de ieri pe TVurile româneşti, pe baza transcrierilor furnizate de Monitoring Media. Respectiv „6, vine presa„, „Vorbe grele„, „Realitatea Zilei part 1” şi „Ştirea Zilei„. Sigur că o chestie mai adevărată ar fi presupus un interval mai mare de analiză, cu emisiuni cu invitaţi diferiţi şi alte alea. Dar give me a break şi fiţi mulţumiţi şi cu ireleventele oarecum grafice de mai jos.

Carevasazică, cel mai vorbăreţ moderator din emisiunile de ieri a fost Răzvan Dumitrescu, iar cele mai puţin vorbăreţe (amândouă la un loc luate!) au fost Mbela şi Livia Dilă. Voila graficul cu cât a însemnat în procente vorbăria moderatorilor raportat la total vorbărie per emisiune.

Şi mai voila graficul cu comparaţia dintre cât au vorbit moderatorii şi cât au vorbit invitaţii.

0 comentarii la “Care moderator e mai bun: cel care vorbeşte mult sau cel care vorbeşte puţin?

 1. Petrisor Socol Răspunde

  Am toata stima pentru Gabi Firea, dar cred ca ar trebui sa se mai abtina, cam intrerupe invitatul din ce vrea sa spuna omul. Ciutacu nu prea vorbeste mult, dar si cand le zice il lasa perplex pe invitat :lol:
  Despre Dumitrescu numai de bine
  6!Vine presa: nu stiu la ce post tv se difuzeaza si nu stiu cine o modereaza. Hai ma ca stiu, numai ca n-am urmarit niciodata aceasta emisiune, ca atare nu comentez.

 2. iulian n. Răspunde

  Dar buton cu „poliphonic word count” ai?
  Că mie îmi place când se vorbeşte deavalma?

  Care-i cea mai polifonică emisiune TV?

 3. kmi Răspunde

  Desi, alerg seara acasa sa vad Stirea Zilei, am simtit si eu de cateva ori ca as fi preferat ca doamna Firea sa lase interlocutorul, din studio sau de la telefon, sa vorbeasca…numai ca am zambit repede…daca eram in locul dansei, as fi facut exact la fel (nici eu nu prea las oamenii sa vorbeasca :|)

  Legat de intrebarea ta, din titlu, cred ca raspunsul corect, e „cel care vorbeste bine” si, din punctul asta de vedere, eu cred ca doamna Firea ar putea fi castigatoare :)

 4. tiribonflax Răspunde

  ăştia nu-s moderatori, ci agitatori.

  părerea mea. hâc!

 5. mihnea Răspunde

  sincer? imi place de Mbela.. e… femeie adevarata, stii? Adica mi se pare cu bun simt, asa :D

 6. Darius Răspunde

  Şi de ce pe Dan Diaconescu în direct nu l-ai anal-izat? Iel cu siguranţă ieşea ca cel mai tăcut moderator, cu un raport excelent dacă luăm în considerare emisiunea cu Cherida.

 7. moshcalifar Răspunde

  As prefera un moderator-procuror. Ce sa se mai oboseasca pe urma sa dea „pe surse”, live DNA si ne vedem in instanta ( tot live )

 8. Victor Ciutacu Răspunde

  Dila-i cea mai buna, bre :)

 9. Iri Răspunde

  catee cuvinte s-a vorbit in emisiuni e irelevant, fiecare emisiune are o durata diferita. treaba cu proentele e in schimb buna. :)

 10. Iri Răspunde

  `s-au vorbit

 11. Eretele Răspunde

  Mi-ar plăcea unul care să vorbească mult, dar să aibă ce spune.

 12. razvanserbu Răspunde

  Mi-ar placea unul care sa vorbeasca putin, dar care sa stie cand sa dea conversatiei directia cea mai interesanta.

 13. hadean Răspunde

  am preferat mereu moderatorii care moderează. asta e tot mai rar le televizor, gâdea mai moderează când apucă şi mi se pare că o face bine. împăratul nu prea are ce să modereze în schimb realizează minunat(acu’ nu fac nicio ironie, nicio aroganţă), gabi firea e o surpriză placuta pentru mine (la stiri nu prea imi place dar pe antena 3 se descurca foarte bine), dumitrescu mai moderează el uneori dar parcă prea moderează cu barda (e tutuţi unul dintre cei pe care-i apreciez) iar mbela chiar n-are nicio vină. cam asta-i părerea mea.

 14. mihnea Răspunde

  prefer moderatorii care vorbesc moderat, evident.

 15. Bilă Răspunde

  Sunt pentru moderatorul cumpătat nepătat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: