Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Scrisoare îndeajuns de deschisă pentru Andrei Chiliman

Stimate domnule primar Andrei Chiliman,

În ciuda celor care ar putea crede că vă scriu numai ca să mă bag în seamă, nu e 100% aşa. Adică, recunosc, vreo 5% e şi faza cu băgatul în seamă, pentru că de aia şi avem bloguri, hai să fim mai sinceri decât Boc atunci când a declarat că el nu a zis că aprobă candidatura Danei Muscă pe listele PDL. Cel mai învărtoşat motiv pentru care vă inoportunez atât de suav este însă altul, mult mai trist.

Personal consider că sunteţi un primar care îşi face treaba. Locuiesc în sectorul 1 şi, luând în calcul cum merge treaba în România de azi, nu am masive reproşuri să vă fac. Intromisionez acut aici felicitările pentru banii daţi la stadionul de rugby de la Arcul de Triumf, un loc în care mă duc de fiecare dată când am ocazia şi unde mă simt excelent. Deci, cum ar veni, din punctul meu de vedere aveţi lejer notă de trecere ca primar.

Există însă momente când, asemenea românului fatalmente şi istoric înclinat să răcnească la vodă dacă nu i-a picat bine berea la borcan, mă enervez şi io pe neşte lucruri care se întâmplă prin sectorul number one în care vegetez şi nervul, mai firesc decăt hăhăitul băsescian, mi se întinde către primar.

Şi ca să nu plictisim mai mult decât am făcut-o până acum pe cei extrem de puţini care au avut răbdare să citească până în acest punct al misivei mele, să intrăm în chestiune. Locul cu pricina este BD. Titulescu, nr. 18, bl. 23, în spatele blocului. Unde aţi turnat o minunăţie de asfalt care ne-a bucurat masiv roţile şi suspensiile de la maşină. Şi pe care loc cei de la ADS l-au pirogravat cu vopsea albă sub formă de parcări numerotate. Brici până aici. Dar intervine abrupt micul comunism care adastă sub liberalismul avansat al sectorului one.

Parcările au fost împărţite pe şestache, după nişte criterii gen „dacă eşti chiriaş nu ai loc de parcare” (de parcă proprietarul căruia îi plătesc chirie nu ar avea şi el dreptul la o coţcă unde să îşi bage maşina”), „cei care nu au venit la şedinţa de împărţire a locurilor nu primesc loc” (asta mi-a plăcut cel mai mult) şi alte de astea pe care le-am ascultat cu gura căscată.

Sigur, aţi putea spune, eu nu înţeleg cum merge treaba. Veţi spune că eu nu înţeleg că celor de la ADS li se rupe cum îşi împarte pulimea locurile atâta vreme cât cei care au fost norociţi cu parcare împing banul la bugetul de stat. Aţi putea spune că aşa e în liberalismul economiei de piaţă, unii şi-o fură şi alţii nu. Aţi putea spune orice. Şi aş putea fi de acord cu dumneavoastră. Numai că nu sunt. Pentru că, hai să luăm cazul de faţă, degeaba raportaţi voios, perfectamente liberalisim, că aţi făcut jdemii de locuri de parcare, dacă modul în care acestea sunt repartizate şi, în cele din urmă, plătite este pe principii perfect comuniste.

Îmi accept postura de papagal care şi-o fură din cauză de liberalism via economie de piaţă. Cu minuscula şi, trebuie să recunoaşteţi, extrem de liberala condiţie, să mi-o fur în bot cu nişte minime principii. Cum ar fi acela, de un liberalism înspăimântător pentru unii, că dacă există 30 de locuri de parcare la 50 de maşini cea mai corectă şi mai minunată soluţie ar fi o suavă licitaţie. Sigur că asta ar însemna bătaie de cap pentru Primărie şi pentru ADS, dar vă întreb conştiincios dacă acesta nu este un preţ foarte mic pentru a nu transforma liberalismul cu care guvernaţi sectorul într-o frumoasă maşină alimentată cu un puturos diesel neo-comunist?

V-aş ruga intempestiv să nu înţelegeţi această scrisoare ca pe o pierdere de vreme şi o plângere pe care un om de stânga ce sunt o adresează comenduirii în speranţa că îi pică şi lui ceva. Eu, oricât de penibil ar suna ce rostesc, vorbesc de nişte principii aici. V-aş ruga adiacent să îmi răspundeţi tot pe linie de principiu şi să vă precizaţi, în măsura în care preţiosul timp v-o permite, poziţia liberală faţă de această nepermisă dar atât de naturală perpendicularitate a micului comunism în ceea ce trăim noi de zi cu zi.

Aşa, era să uit. Nu vă zgârie la ochi faptul că asfaltul pe care l-aţi turnat în zona cu pricina a fost găurit de un nenea după cum vedeţi în fotografia de faţă?

Cu respect sănătos,

Chinezu

Distribuie pe:

0 comentarii la “Scrisoare îndeajuns de deschisă pentru Andrei Chiliman

 1. Petrisor Socol Răspunde

  @chinezu
  hai ca esti comic :lol:

 2. chinezu Răspunde

  Petrisor Socol:
  ma bucur ca macar cineva ma gaseste amuzant…

 3. Darius Răspunde

  Crez’ că o să-ţi răspundă domnu’ primar? Sunt foarte şi extrem de curios.

  Normal că te găsim amuzant. Altminteri cine s-ar obosi să citească încă un blog constipat al unui blogger revoltat? :-D Dar aşa, altă viaţă!

 4. Dani Răspunde

  Buna,

  Poate ii scrii domnului primar pe blogul persona. Eu am avut surpriza foarte placuta sa imi raspunda :)

  Dani

 5. chinezu Răspunde

  Darius:
  apoi macar sa ne radem daca altceva e mai greu :D
  sa stii ca primarele raspunde de obicei

  Dani:
  lasa ca stie el ca i-am scris :D

 6. Dani Răspunde

  Eh, atunci eu sunt convinsa ca o sa iti raspunda :)
  Mie chiar mi-a placut de primarul vostru….desi nu stau in 1 :D

 7. candid Răspunde

  Chinese, sunt Andrei, primarul, sigur că e un căcat, dar ce pot eu să fac?

  Uite ce-ţi spun, bea o bere şi uită, dacă nu uiţi mai bea una, crede-mă ca pe la a 5-a bere problemele se rezolvă de la sine.

  Ştiu că eşti un tip descurcăreţ, aşa că nu-mi fac probleme, dar te rog ca pe viiitor să nu mă mai deranjezi cu scrisori din astea siropoase, k? nu de alta dar nu suntem în Zürich? Avem destule grij pe cap şi probleme, fii serios omule!

  Aşa mi-am imaginat eu răspunsul :)

 8. kmi Răspunde

  Chinezule, ai verificat la ADS daca, cei care au primit locurile, le-au si platit? Si iei hartiuta de la ADS si te duci cu ea la Administratie si spui „locul/locurile astea sunt libere…prin neplata, va rog sa-mi aprobati cererea pentru un loc de parcare”…ma rog, cum o sa spui tu, acolo…
  Asa am ramas eu fara primul loc de parcare primit. Ii dadusem bani unui vecin care mi-a pus teapa. Intre timp s-a mutat un domn…cu initiativa… in bloc si mi-a luat locul de parcare, facand exact cum ti-am povestit. S-a intors de la ADS cu o lista intreaga de locuri neplatite…mai tarziu ne-am imprietenit, la modul de „buna ziua, vecine” si mi-a povestit cum a facut. I-am spus ca n-a fost corect, mi-a spus „ai avut ghinion”…HM!
  Nu zic ca-i cea mai corecta masura, dar viata e nedreapta…

 9. chinezu Răspunde

  candid:
  vai de capul celor care te-ar avea de primar :D

  kmi:
  sefa, sa stii ca nu am nici nervi si nici disponibilitatea sa ma agit in halul asta
  ce zici tu e perfect valabil
  numai ca nu ti-ai nimerit omu
  zau ca am altele de facut mult mai adevarate :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.