Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Libera-li dă Ferentari vindem locuri eftin!

2.500 de euro. Atâta trebuie să cotizeze prezumtivii candidaţi liberali la parlamentare. Suma asta e doar, cum ar veni, o taxă de intrare pe listă şi care ban ajunge în contul partidului. Cum îşi desfăşoară fiecare cadindat campania e fix treaba lui. Relativ penibilă toată treabă. Din mai multe puncte de vedere pe care mi le esprim topit de căldură mai jos.

1. La fiecare partid se poartă cotizarea de sume în avans pentru a ajunge pe liste. Numai că nu se vorbeşte despre aşa ceva. Şi nici nu se fixează prin hotărâre de conducere centrală suma. Faptul că liberalii vorbesc pe şleau despre aşa ceva nu e nici măcar o dovadă a transparenţei partidului. E doar ridicol. Transparenţă ar fi dacă ne-a vorbi despre învârtelile pe care unii lideri de partid le au prin anumite zone. Nu insistăm asupra lor. Spunem doar că a anunţa public o taxă de intrare pe liste este ridicol.

2. 2.500 de euro e fix praf aruncat în ochii. Adică suma asta este pentru toată pulimea cu pretenţii de candidat liberal. Pentru că cei care într-adevăr vor reprezenta partidul cu şanse de a fi aleşi vor cotiza mult mai mult la puşculiţa partidului. Sume despre care nu se va vorbi şi nu vor fi recunoscute oficial. Şi puneţi pariu că mărimea donaţiei va fi un criteriu foarte important de diferenţiere între candidaţi?

3. Păi care e faza cu mult-susţinutul-de-către-liberali uninominal (fix trânta, că nu prea este uninominal, dar să ne prefacem că aşa e) dacă tu ca partid, ca conducere centrală şi de la centru, îi obligi pe viitorii tăi parlamentari să pupe condurul fiscal din Bucale? Adică numai cu taxă de intrare pe listă puteai să îţi arăţi muşchiul central şi să îi atenţionezi pe prezumtivii aleşi că, uninominal sau nu ţi se rupe, tot tu ca centru dictezi regulile?

4. În cele mai minunate vise, liberalii iau maxim 100 de locuri per total. Zic 100 că e număr rotund şi o să crească puţintel ficatul multor liberali care mă mai citesc aşa la mişto. Hai să adăugăm la ăştia 100 încă vrei 50 care ar cotiza pe principiul „dă-i dracu de 2.500 că nu se ştie niciodată”. Deci am avea 150 de cotizanţi (maximum maximul maxiomorum) care ar vărsa la puşculiţa partidului mirobolizanta sumă de 150 x 2.500 de euro = 375.000 euro. Hai să mai rotunjim o tură şi să zicem 400.000 de euro. Adică fix trânta faţă de ce bani se învârt acum prin campanii.

5. Să calculeze strategii partidului cam care sunt costurile de ridicol pe care liberalii îl lipesc de propriul brand acum că se vorbeşte de cotizaţia asta pentru intrarea pe liste şi cât înseamnă această târguială jenantă gen piaţa Ferentari pentru cei atât de suav categorisiţi ca „nehotărâţi”. N’aşa că din această perspectivă cei maximum maximul maxiomorum 400.000 de euro sunt cam pricăjiţi?

Distribuie pe:

0 comentarii la “Libera-li dă Ferentari vindem locuri eftin!

  1. iulian n. Răspunde

    Vreau si eu pe lista. Mă aleg triumfător şi iau locul umflaţilor care mi-au furat jumatate din oras cu terase şi comercianţi nehaliţi.

  2. radu Răspunde

    Vezi’ de treaba! Tot Patriciu e nadejdea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.