Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Baschetbalistele junioare romane discriminate la turnee amicale in Franta si Italia

O mare firească, normală, modernă, europeană mizerie…

Baschetbalistele junioare romane, care au participat in iunie la doua turnee amicale in vestul Europei, au fost victimele unor discriminari in Franta si in Italia, a declarat presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala.

Organizatorii turneului din Franta, desfasurat in apropierea orasului Lille, s-au angajat sa asigure cazarea echipelor participante. Singura formatie care nu a stat la hotel a fost cea a Romaniei, impartita pe la diverse familii de romani. Motivul invocat de organizatori a fost acela de a evita eventuale incidente, care ar fi putut aparea in cazul in care echipa Romaniei ar fi stat impreuna, la un hotel din oras si ar fi atras astfel atentia conationalilor stabiliti in zona, a explicat presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala.

Oficialul FRB a adaugat ca este pentru prima data cand o echipa de baschet beneficiaza de un astfel de tratament. “Am decis sa instiintam, printr-o scrisoare, Ministerul Afacerilor Externe, pentru ca nu este normal ceea ce s-a intamplat. Trebuie sa facem ceva sa imbunatatim imaginea Romaniei in strainatate, pentru ca toti avem de suferit”, a mentionat presedintele FRB.

Nici la celalalt turneu din luna iunie, de la Napoli, romancele nu au avut parte de un tratament mai bun. “In Italia mereu am avut probleme. Si anul trecut si in acest an, nimeni nu s-a apropiat de echipa Romaniei. Si pe strada si la magazine, cand vedeau echipamentul pe care scria Romania trageau obloanele. La turnee fetele noastre nu au fost niciodata aplaudate, decat la sfarsit, cand pierdeau eventual in fata tarii gazda. De multe ori ne-au huiduit la intrarea pe teren. Este inacceptabil ce se intampla. Credeam ca situatia s-a mai schimbat, dar nu, chiar dimpotriva”, a afirmat Carmen Tocala.

Un alt episod s-a petrecut tot in acest an, cand Carmen Tocala a participat la Adunarea Generala FIBA Europe de la Malta. La dineul oficial, principalul subiect de conversatie era situatia romilor de origine romana care au impanzit Europa. “Ne intrebau de ce nu facem ceva cu romii, sa ni-i luam acasa. Degeaba le-am explicat ca nu toti romii sunt din Romania si mai ales ca nu trebuie sa ii asimileze pe romani cu romii. Din pacate aceasta este imaginea pe care o avem in strainatate”, a spus Tocala.

www.gazetanord-vest.ro

Distribuie pe:

0 comentarii la “Baschetbalistele junioare romane discriminate la turnee amicale in Franta si Italia

  1. calin Răspunde

    mi-e scarba de toti fandositii astia cu nasu’ pe sus ce se dau mai buni ca toti… mi-e rusine ca li se zice europeni si sper ca prin „europenizarea” noastra, nu asta sa ne fie tzinta

    nu mi-e rusine ca sunt roman, mi-e rusine ca port acelasi nume de european ca si ei…

  2. Mircea Răspunde

    Nu mie rusine ca sunt roman . Mie scarba de cei care au stabilit ca la tigani trebuie sa le spunem ROM , iar de aici asocierile care ne fac atat rau ! Mie scarba ca sunt reprezentat de niste specimene apartinand MAE care nu fac nimic in interesul Romaniei . Cum e posibil ca in unele tari din America de Sud sau Asia sa nu se stie ca suntem in UE si nu mai e necesara viza de intrare ( ca nu ne foloseste la nimic UE e alta treaba ) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.