Căcăţişurile astea economice mă prostdispun profund…

Pe Andreea am găsit-o din întâmplare prin blogosferă. Şi cum căcăţişurile astea economice mă prostdispun profund, am găsit la ea pe blog nişte explicaţiuni care mi s-au părut interesante. Recunosc, o citesc frecvent. E consilier la Parlamentul European, parcă…

În fine, din ce scrie şi din ce zice mi se pare că musteşte de liberalism. Ceea ce, pentru mine, ca om de stânga ca un chinezu ce sunt, e o contrapondere bunicică la ideile (puţine) economice şi de redistribuţie a banului pe care le am (vag) în neuron.

Ieri am văzut-o la B1 TV. Şi pun un fragment la mine pe blog. Ca să mă dau interesant că am înţeles toooooooot ce s-a discutat în emisiunea la care a participat şi Iulian Iancu…

Andreea Voss: Prima aberaţie este această multitudine de instituţii responsabile cu supravegherea pieţei. Căci v-am dat numai două, dar de pildă concurenţa neloială, şi am văzut fapte dovedite de concurenţă neloială în domeniul supermarketurilor, avem un departament la Ministerul de Finanţe care răspunde de legea concurenţei neloiale. Cine a auzit de acest departament? Prima aberaţie este acest stufăriş instituţional, care ar trebui să regleze piaţa. Apoi codul de conduită care este deja redactat între supermarketuri şi producători, respectiv furnizori, pare un pas înainte. Mă întreba dimineaţă cineva din presă dacă se va şi repercuta rapid asupra preţurilor? Şi spun nu! Contractele sunt în derulare. Vom putea asista la o redistribuire a marjelor de profit, în nici un caz preţurile nu vor scădea.

Via Monitoring Media.

0 comentarii la “Căcăţişurile astea economice mă prostdispun profund…

 1. moshu49 Răspunde

  asa este … nu trebuie scãpatã din citit!

 2. Darius Răspunde

  Să îţi spun o chestie: Codul de bune practici e un fâs.

  Ideile mele sunt mai de dreapta. Ar putea să te enerveze. :-D Însă asta nu înseamnă că nu mă interesează soarta oamenilor necăjiţi, mai precis de soarta celor care muncesc, trag, în timp ce alţii (a se citi comercianţii) îşi bat joc de ei.

 3. omu' Răspunde

  Am urmarit si eu pana la publicitate, trebuie sa-ti spun domnul meu, ca tare m-a distrat.
  Este genul de fatuca care trebuie lasata sa debiteze tot ca pe o poezie. Domnu’ Iancu si Nanasu au fost ca deobicei calare pe concretete.

 4. dadatroll Răspunde

  E super tare tipa. Doctor in economie si a publicat peste 200 de articole. De ce se spune ca scoala romaneasca e proasta ca un profesor american la Harvard nare decat vreo 10 articole?

 5. duncan Răspunde

  calare pe concrete nu au fost neam nici Iancu, nici Nasul. ba din contra, se lamenteaza in demagogii ieftine. de pilda, Iancu are soacra calare pe o firma de import gaze si atunci pot intelege nesimtirea cu care a tratat problema energetica si dezbaterea, in timp ce Nasul o dadea intruna cu romania ca are pretul cel mai mare la benzina. astea-s aberatii! despre andreea nu stiu ce sa zic ca nu prea a apucat sa vorbeasca, dar recunosc ca textul selectat de tine l-am remarcat si eu ca fiind o parere pertinenta. nu stiam ca are blog, dar daca am ramas impresionat de ceva in emisiunea asta atunci e vorba de bunul ei simt si gust in a trata balcanismele noastre de piata. in rest voi mai vedea, dar suntem al naibii de cretini cand apare cineva care mai si stie ce vorbeste si o face civilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: