Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Cea mai adevărată ştire pozitivă de ieri…

Serios, nu v-aţi săturat de băsesci, tăricenoşi, geonistici, bocceloţi şi stolojiţi? Nu v-aţi săturat de pasarele căzute, minore violate şi sinucideri din te miri ce? Mie mi-a plăcut enorm ştirea de mai jos. Dar puneţi pariu că o asemenea ştire pozitivă nu e pe placul lui Ghişe pentru care o ştire pozitivă ar fi să se distrugă arhiva cu dosarele de Securitate?

Premieră românească la Marea Neagră. Specialiştii în biologie marină din Constanţa au reuşit reproducerea în captivitate a căluţilor de mare, o specie pe cale de dispariţie. Ei au început cu 300 de exemplare şi visează ca în scurt timp să repopuleze Marea Neagră, cu zeci de mii de căluţi de mare.

Reporter: Reproducerea căluţilor de mare în laborator este singura cale de a salva specia, spun biologii, care au făcut un pas îndrăzneţ. Ei au pescuit aproape trei sute de exemplare din Marea Neagră, încercând să creeze artificial mediul ideal pentru reproducerea acestora.

Pentru a se acomoda cât mai repede cu mediul captiv, bazinele au fost umplute cu apă sărată şi alge marine. Ideea le-a venit cercetărilor români acum câteva luni. De pe urma celor 300 de căluţi de mare vor rezulta câteva mii de exemplare. Numai 5% vor supravieţui, dar biologii sunt mulţumiţi. Căluţii de mare îi fascinează chiar şi pe cei care îi studiază de ani de zile. Substanţele extrase din corpul căluţilor de mare sunt căutate pe piaţa produselor naturiste din Asia. Experţi în medicină alternativă, chinezii, au dat o fugă şi până la Constanţa pentru a se interesa de o posibilă afacere. De la bulgari au cumpărat cu 200 de euro kilogramul, le-au spus biologilor români. Aceştia însă au refuzat propunerea, precizând că îi interesează numai salvarea speciei.

(Prin Monitoring Media: Radio InfoPro, Ora: 09:00)

Distribuie pe:

0 comentarii la “Cea mai adevărată ştire pozitivă de ieri…

 1. maria coman Răspunde

  multumesc. dam stirea azi :)

 2. chinezu Răspunde

  maria coman:
  cu mare placere :))

 3. satmareanca Răspunde

  Dar căluţii de mare sunt de acord cu toată chestiunea? Nu de alta, dar pentru ei ar putea părea negativă :D

 4. circotas Răspunde

  cercetatorii romani salveaza specia, populeaza Marea Neagra si bulgarii ii pescuiesc si ii vand la chinezi. Buna afacere

 5. mesterulmanole Răspunde

  …io cred ca se lasa greu ai nostrii…cred ca vor 250! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.