Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Cum dracu de l-aţi ales pe Oprescu?

Aşa mă întreabă, într-un sictir ontologic, unii din cei cu care povestesc destul de des din ceea ce bucureşteanul, alt sictirit ontologic, numeşte provincie. Întrebarea e, evident şi firesc, la fel de stupidă ca şi bancul cu ai bască, nu ai bască. Pentru că aceiaşi m-ar fi putut întreba „de ce dracu l-aţi ales pe Blaga” dacă buldogul ar fi făcut aport la Primărie.

Io altceva am în program apropo de vis-a-vis de asta. Adică, extinzând mai larg întrebarea din titlu precum un elastic de la un chilot de elefant de circ, cum de s-a putut ca unul ca Oprescu să câştige Bucureştiul? Răspunsul pe scurt şi în doi, trei peri este, pe lângă alte savante explicaţii cărora eu nu le ajung la nas, că românilor le plac accidentele politice.

Să mă explic pe scurtissimo. Băsescu, indiferent cât suc o să scoată portocalele din rastelul legumico-politic, a fost un accident get-beget. Nu mai deranjăm istoria, pentru că nu mai are nici un sens. Accidentul băsescian fiind produs, s-au setat nişte standarde de înaltă simţire patriotică în mintea românului amator de mici, bere, Euro şi Euro 2008, astfel încât mulţimi imense de cetăţeni carpato-danubiano-pontici a început să judece succesul unui om politic în termeni de giumbuşlicături şi paranghelie civică. Aşa că, într-un Bucureşti în care, orişicât, românul e mai român decât în alte părţi, Oprescu a venit ca turnat pe ceeea ce mentalul şi umoralul societăţii Capitaliste aşteptau şi sperau.

Şi Băsescu şi Opresc sunt, în felul lor unic şi inimitabil, accidente politice. Atâta doar că Oprescu este un accident politic foarte mişto, care, aş face pariu deşi cu o oarecare strângere de stomac, nu va face din caterinca jenantă un adevărat program politic de fraierire a românului bucureştean amator de mici, bere, Euro şi Euro 2008…

Distribuie pe:

0 comentarii la “Cum dracu de l-aţi ales pe Oprescu?

 1. Darius Răspunde

  Bun, se cam ştie că românul e amator de senzaţii tari: se uită la ştirile de la ora 5, se indignează, protestează cu sticla în mână, îl iubeşte pe Băsescu, dar îl urăşte pe Tăriceanu, e impresionat de coloana sonoră a videoclipului cu Oprescu… Şi totuşi, marele scandalagiu al politicii româneşti cade constant. Mă refer la Vadim. Să fie oare din cauză că e prea evidentă starea avansată de degradare psihiatrică în care se află acest naţionalist extrem?

 2. Fluture Răspunde

  „…astfel încât mulţimi imense de cetăţeni carpato-danubiano-pontici a început să judece succesul unui om politic în termeni de giumbuşlicături şi paranghelie civică…”

  sa inteleg ca inainte de asta electoratul roman avea standarde de o inalta tinuta civica si morala in alegerea oamenilor de la putere? asa o fi, ca prea o zici cu foc, ce rost mai are sa trezim istoria pentru imbecilitati…

 3. Daniel Răspunde

  e clar ca Oprescu e accident ca nu e de ici de colo sa promiti autostrazi suspendate si sa mai si fii votat si pentru asta… mie nu-mi pare rau de accidentul Basescu, ca luara rosii o pauza… si in plus, va dati seama cat timp a fost consumat pe disecarea actiunilor sau inactiunilor presedintelui – injuraturile sunt incluse – … in plus, AN stie mai bine ca este si o metoda de a scapa de stres prin a da vina pe B. deci, pana la urma, accidentele fac bine… dau de lucru la media, trece timpul mai usor pe autobuz si in plus ai pe cine sa injuri sanatos ca in mod sigur accidentele astea ti-au stricat karma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.