22.07.2017

Finanţa a fost pe la finanţe

Mă duc ieri să plătesc o taxă minusculă la Trezoreria Sectorului 5. Dau buletinul, cum se cuvine. Doamna de la ghişeu se uită la numele meu, respectiv China-Birta şi zice, rânjind fasolea din dotare: „Trebuia să vă cheme China-Birmania”. Io, cum mă ştiţi, om din popor, intru în conversaţie: „Păi dacă vă spun că în şcoala generală aveam o colegă pe care o chema Argentina şi care era, oarecum, îndrăgostită de mine?”. Doamna, lăţind fasolea corespunzător, mă loveşte cu epocalul: „Păi dacă vă spun că zilele trecute a fost pe la noi o ţigancă Finanţa să îşi plătească impozitul?”. Evident că am rânjit şi eu decisiv fasolea…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Pot să spun şi eu ceva despre lichele?

Candidaţii la insectoare

Niciun comentariu încă

 1. marți, 20 mai 2008, 09:40

  mergând pe urma de boabe de fasole (rânjită) lăsată de tine, îndrăznesc o opinie: probabil singurul fel în care Corupţia şi Lenea vor fi învinse în România e ăla în care unu’ (Băse, cine o fi atunci la putere) le ia pe ţigăncile Corupţia şi Lenea şi se prăvale asupra lor cu trântă dreaptă sau linguri de lemn.

  Răspunde
 2. marți, 20 mai 2008, 12:20

  zi mersi ca nu te-a trimis sa platesti taxele la beijing…dupa cutremur s-ar putea sa fie cam haos acolo :D

  Răspunde
 3. marți, 20 mai 2008, 16:34

  Demential schimb de replici… Oricum, tre’sa recunosti ca avea ceva umor, functionara. Lucru rar, de altfel. Stii ca au camere video pe acolo, prin birouri, si sint recompensate cu bonusuri in functie de cit zimbesc (ma rog, rinjesc fasolele… ca sa te citez)?

  Răspunde
 4. miercuri, 21 mai 2008, 08:49

  hai mai chinezutule, si chiar nu te cheama si Birmania??? :)))))))))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *