Doctore, te făcură ăştia din partide. Vorba matale…

Lidia Bărbulescu, şeful CSM, zice clar că e o prostie ca judecătorii sau procurorii să facă parte din birourile electorale. Iar despre respingerea candidaturii lui Oprescu la Primăria Capitalei, veţi afla cu maxim simţ de răspundere, în înregistrarea de mai jos, că în BEM erau doar 3 magistraţi, restul membrilor fiind de la partide politice. Şi cum votul împotriva lui Oprescu s-a dat, perfect democratic, pe principiul care sunteţi mai mulţi care ridicaţi mâna la „muie Oprescu”, aşa se întâmplă. Deci, ghici ciupercă, hop-aşa, cine-a zis „Oprescu, ba”?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=A92y1BY3KIg&hl=en]

0 comentarii la “Doctore, te făcură ăştia din partide. Vorba matale…

 1. Andrei Monciu Răspunde

  o sa vezi ca intra Oprescu din nou la bataie ;)

 2. anca Răspunde

  intra la bataie,da’ unde?la vreun partid sau ca independent?

 3. corinacretu Răspunde

  Paste fericit, Chinezu! Multe realizari! Cand am fost la Baia Mare, toata lumea vorbea de tine.. cu admiratie. Vad ca acum programezi cu Crina o intalnire intre baimareni si cei din Satu Mare. Dar pe noi, salajenii, unde ne lasati? Numai bine si tot ce iti doresti.

 4. sfinx667 Răspunde

  il facura, il facura, mai rar asa facatura, insa, vine vremea lui… ghici ciuperca, oare-a cui…
  Sarbatori Pascale fericite, alaturi de familie si toti cei dragi ! Lumina Sfanta sa va calauzeasca pasii pe Calea Mantuirii si sa va daruie cu zambete, sanatate si impliniri !
  respecte si pretuire,
  Sibilla

 5. PETRISOR SOCOL Răspunde

  Si uite ca Oprescu, pana la urma, vine la Primarie :lol:

 6. chinezu Răspunde

  multumesc tuturor si sarbatori maxime va doresc

  corinacretu:
  sa mor io daca nu iti adresez o invitatie oficiala pentru intalnirea dintre moroseni si satmareni
  numai ca atunci cand vii sa lasi la intrarea in judet politica din tine si sa vii ca si corina, atat de apreciata de unii in blogosferaa
  cat despre admiratia cu care vorbeau unii despre mine in maramures am anumite rezerve
  le intelegi si tu foarte bine….

 7. procurorpanait Răspunde

  Din pacate informatia ca BEM a fost deja completat cu reprezentantii partidelor politice este complet falsa. La momentul de fata toate birourile electorale de circumscriptie (cum e BEM) functioneaza doar cu magistrati. Daca veti consulta calendarul aprobat de Guvern referitor la desfasurarea operatiunilor in vederea alegerilorlocale imi veti da dreptate. Dupa cunostintele mele informatia a fost pusa in circulatie, in mod cu totul grabit, de cativa asa zisi analisti si a fost confirmata implicit de interviul dat de presedintele CSM, Lidia Barbulescu. Aceasta face insa doar o critica generala a participarii judecatorilor in procesul electoral alaturi de reprezentanti ai partidelor politice, inclusiv in birourile electorale.

 8. procurorpanait Răspunde

  Nu e prima oara cand o decizie a justitiei lasa loc la interpretari si sensuri ascunse, de ordin politic. De ce a trebuit sa se ajunga la varful piramidei contencioase pentru ca Doctorului sa i se permita, triumfator, sa candideze? Ce a vazut Curtea de Apel Bucuresti si nu vazusera judecatorii din BEM (care, nota bene, e format la momentul asta doar din judecatori), iar apoi cei de la TMB?

  Fara sa am pretentia ca detin adevarul, incerc si eu un raspuns. Poate mai banal si fara implicatii nebuloase. Decizia in sine nu dovedeste nimic, ci este doar masura incoerentei sistemului judiciar. S-au pronuntat solutii diferite doar pentru ca de regula justitia este contradictorie iar deciziile ei imprevizibile. Acelasi text de lege este susceptibil de infinite aplicari practice, iar constiinta judecatorului poate lua varii forme, irepetabile la nivele superioare de jurisdictie. Sistemul judiciar nu poate garanta coerenta in explicarea si aplicarea legii.

  In cazul nostru miza pare a fi fost distinctia intre forma si fond. Anumite vicii ale formei pot duce la invalidarea vointei manifeste a cetatenilor de a a-si exprima acordul in ce priveste sustinerea unei candidaturi? Conteaza mai mult cum dai credit cuiva, decat insusi faptul ca-l creditezi pe acesta? Si daca soliciti prea mult formalism nu cumva nu cumva restrangi ilegitim si excesiv dreptul unei persoane de a participa la alegeri?

  De aceea cred ca balbele justitiei nu au fost unele comanadate de la nu stiu ce panou de control si nici rezultatul luptei dintre forte obscure oponente. Nu, justitia s-a comportat asa cum o face de obicei: incoerent, inconsistent, surprinzator si arbitrar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: