01.05.2017

Cu Tăriceanu, amândoi pierduţi la standul istoriei…

Întotdeauna am spus că marile spirite pe undeva se întâlnesc. Aşa şi io cu Tăriceanu. Unde altundeva puteam să ne întâlnim decât într-o librărie la secţiunea istorie?

Eram dumincă, adică ieri, la Diverta, adică la Romanian Plaza. Eu, cu ochiul meu de vultur cu ochelari, dibuiesc din depărtare o un titlul la o carte „Roma”, cuvânt la care, ca mare fan de istoria imperiului cu pricina ce mă aflu, mă repede înspre standul-secţiune Istorie. Am fost dezamăgit, pentru că era, de fapt, o reeditare a unei cărţi a lui Jean-Noel Robert. Şi, în dezamăgirea mea, aud o voce familiară în spatele meu. Mă întorc şi el era. Tăriceanu. Cu fiul. Cu un teanc de cărţi de istorie sub un braţ şi cu celălalt braţ îi explica fiului despre o enciclopedie de istorie (foarte mişto de altfel) şi cum o să îl ajute, oarecum, în viaţă.

Simt nevoia să filmez un pic. Am executat o scurtă filmare cu telefonul de la distanţă (credeţi-mă, în filmul de mai jos Tăriceanu e în plan îndepărtat) şi dau să mă dau mai colea, mai aproape. Moment în care trei împătimiţi de cultură (unul la secţiunea cărţi copii, altul la secţiunea marketing şi altul la secţiunea limbi străine) şi-au sumeţit privirea ageră peste standurile de cărţi, mai mai să mă săgeteze cu ochiul, cuprinşi de eterna dilemă a SPPiştilor undercover: dacă zic ceva mă dau în vileag, dacă nu zic dobitocul îl filmează de prea aproape pe şeful. Cu bunul meu simţ confucianist, înţeleg că partida e pierdută şi mă repliez uşor către ieşire…

Eu nu am cumpăprat nimic pentru mine…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Dragă europarlamentar Ramona, nu m-ai convins…

Una din cele mai adevărate reclame ever…

Niciun comentariu încă

 1. luni, 21 aprilie 2008, 10:57

  Bine mai paparaţ mic, cu clop, ce eşti…
  Da pe acolo imi umbli tu ?
  In loc sa dai cate o tura pe la Bamboo şi să filmezi cu camera cu infraroşu, vii să ne spui ce mare iubitor de istorie e intâiul motociclist al ţării !

  Gata ! Nu mai eşti chinez cu clop !
  Eşti mao-ist cu cască !

  Răspunde
 2. luni, 21 aprilie 2008, 10:59

  Vasile Vlasin:
  ia uite cum sare pesedistul cand mai scriu si io ceva de tariceanu…
  casca si anafura ei de viata de chinezu :D

  Răspunde
 3. luni, 21 aprilie 2008, 13:08

  să-ţi iei un telefon mai bun că io nu cred că-i tăriceanu. cred că e o intoxicare pusă la cale în prag de alegeri să ne arate ca bunul şi dragul nostru premier nu se ocupă de treburile ţării :-p

  Răspunde
 4. luni, 21 aprilie 2008, 22:00

  nici eu nu cred, trebuia sa-i ceri autograf pe pantof …

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *