Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Calculator Taxa de Poluare pentru Autovehicule

Guvernul Romaniei a facut public proiectul Ordonantei de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. e-Transport.ro, Primul portal al transporturilor rutiere din Romania, va ofera „Calculatorul Taxa de Poluare pentru Autovehicule” (www.e-transport.ro) in conformitate cu ultima varianta de calcul a taxei pe poluare propusa de Guvern si acceptata de Comisia Europeana.

Cateva dintre modificarile propuse de guvern in proiectul de Ordonanta:
– Pentru masini cu motoare Euro 5, hibride si electrice nu se plateste taxa auto;
– In cazul autovehiculelor cu motoare diesel echipate cu filtru de particule, cuantumul taxei se reduce cu 25%;
– Taxa pentru masinile cu motorizari tip Euro 4 sau Euro 3 va fi calculata pe baza emisiei de CO2, exprimata in grame/km inscrisa de constructor in documentele de identificare cu ocazia omologarii, de taxa specifica exprimata in euro/1 gram CO2, de capacitatea cilindrica, de taxa specifica pe cilindree, la care se aplica o cota de reducere in functie de vechime;
– Guvernul va da inapoi diferenta de bani soferilor care au achitat taxa de prima inmatriculare mai mare decat prevede noua formula de calcul; Procedurile de restituire vor fi stabilite de Ministerul Mediului si Ministerul Economiei si Finantelor, in termen de 90 de zile de la data publicarii ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial.

Proiectul de Ordonanta este supus dezbaterii publice, prin Procedura de Audiere publica, inainte de a fi aprobat de Guvern sub forma unei ordonante de urgenta.

In data de 10 aprilie 2008 incepand cu ora 11 in sala Nicolae Iorga din cladirea Palatului Parlamentului, Intrarea Izvor, intrarea A3S2, Camera Deputatilor va avea loc audierea publica cu tema „Poluarea auto versus protejarea mediului – Cat suntem dispusi sa investim pentru un aer mai curat?”.

Recomandarile dvs. se trimit prin e-mail la adresa depozitii@audieripublice.ro pana la data de 09 aprilie, orele 16:00. Precizam ca site-ul oficial al audierii publice este www.taxapoluare.audieripublice.ro, adresa la care vor fi disponibile toate detaliile legate de procesul de audiere publica

Ca piata electronica neutra si sursa de informare cu privire la industria transporturilor si serviciilor logistice din Romania, e-Transport.ro pune la dispozitia furnizorilor si utilizatorilor de servicii o solutii de simplificare, imbunatatire si eficientizare a procesului de marketing, vanzare-cumparare, manipulare si rezervare a serviciilor de transport si logistica.

Pentru mai multe informatii contactati:
021/2095342
office@e-transport.ro
www.e-transport.ro

Distribuie pe:

0 comentarii la “Calculator Taxa de Poluare pentru Autovehicule

 1. papuravoda Răspunde

  Stii care ii faza misto? Ca oficialitatile nu spun tot, ne lasa pe noi sa descoperim incetut.
  De exemplu: masinile cu euro 2, 1, unele chiar si cu euro 3 care nu au trecute in cartea masinii emisiile de Co2, platesc o taxa data.
  Daca nu iti convine taxa, ai posibilitatea sa faci un test la RAR care costa pana in 500 Eu, iar apoi, daca calculele se modifica iti primesti diferenta care ai platit-o, dar nu ti se plateste si testul.
  Deci, in alta ordine de idei, procesul e lent si personal. Varianta a 3-a nu e decat o stratagema, asa ca nu-mi ramane altceva de spus decat : Vive La Roumanie!

 2. anonimu' Răspunde

  alta taxa, alta prostie, alta Romanie

 3. doctorc Răspunde

  deci ar trebui sa-mi iau un lexus sa nu platesc taxa asta stupida?Mai bine ne mutam in Ungaria.

 4. dadatroll Răspunde

  Mutatul in Ungaria: acum si pentru mitici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.