28.04.2017

Asta da presă! Ăsta da jurnalist!

Adevărul e că mi-a crescut inima când am văzut că un asemenea jurnalist (daţi sonorul la blog mai încet când zic asta) precum Mihai Tatulici îi pune cu botul pe labe pe cei care spun tâmpenii la televizor. Şi când zic tâmpenii apoi chiar la „tâmpenii” mă refer. Lecturaţi mai jos infernalul schimb de replici din Tăntulici şi primarul de Voluntari, un dialog de o violenţă inimaginabilă, intergalactică, terminat, cum era şi firesc, cu tăierea microfonului de care dispunea Pandele.

Florentin Pandele: Vreau să-i spun domnului Berceanu următorul lucru. Eu în momentul de faţă acum merg la DNA cu dumnealui de mână. Oricum îl voi da în judecată pentru ceea ce a spus acum pentru că a spus numai tâmpenii. Domnul Berceanu, sunteţi prost informat.

Mihai Tatulici: Domnul Pandele, asta cu tâmpenii, dacă o mai repetaţi o dată, vă rog să vă calmaţi şi să vorbiţi în limbajul acesta la primăria din Voluntari, că oricum vorbiţi aşa. Deci o singură dată dacă mai jigniţi pe cineva în emisiunea asta vă trimit să vă relaxaţi.

Florentin Pandele: Domnul Tatulici (…) m-aţi făcut mincinos…

Mihai Tatulici: Dacă aţi mai folosit o dată apelativul tâmpenii, eu nu pot decât să vă mulţumesc frumos şi să vă rog să vă faceţi televiziune în Voluntari în care să vorbiţi în limbajul acesta. Vă mulţumesc, o după-amiază plăcută, domnul primar. La revedere. Închideţi legătura cu domnul primar Pandele.

Asta da presă! Ăsta da jurnalist!

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cam multe accidente fac liberalii ăştia…

Specialiştilor, nu vă doare sufletul?

Niciun comentariu încă

 1. luni, 24 martie 2008, 09:02

  ma tem ca in fragila noastra democratie doar jurnalistii au castigat drepul de a-i numi pe altii tampiti sau de a le spune altor ca le pute gura. evident, nu genearlizez.am ramas usor nauc de decizia lui tatulici de a-lscoate din emisie pe om.ca doar nu e primul care se tureaza intr-o emisiune de televiziune.probabil berceanu avea tronfu’ si primarele de la voluntari 9care nu-i neam cu mine deci n-am interes sa-i iau apararea) a trebuit sa piarda mana asta.
  ma amuza insa masura cu care se …masoara lucrurile la realitatea.adica dinescu poate sa spuna „căcat” la televiyor dar omul din voluntari nu are voie să spună „tâmpenii”. deontologic şi echitabil, ce pălăria mea!

  Răspunde
 2. luni, 24 martie 2008, 11:03

  mie mi-a plăcut cel mai şi cel mai „documentarul” despre primarul din voluntari, cu vocea lui tatulici pe el. îl şi văd scriindu-şi textul şi interpretându-l pe hol în drum spre montaj :).:).:).:).:)

  Răspunde
 3. luni, 24 martie 2008, 11:16

  Tatulici „is losing it”, mane, şi nu de azi, de ieri, numai că acum începe să se vadă.

  Răspunde
 4. luni, 24 martie 2008, 11:21

  mai eu cand am deschis teveu am avut impresia ca astia s`o injurat vreo ora inainte si evident tapuliciu (imi permiteti? :)) s`a calat pe buna dreptate. dar se pare ca m`am inselat amarnic. Adicaaaaaaaa bueeeeeeeeei deci iooooooooooooo iooooooooooo si cu fratiiiiii meiiiii, adica putem injura cat vrem noi. E o tara de cacat in care cacatii mai mici mananca cacatul mai mare, ma intelegi Tanase?.

  concluzia: la unii se poate. la bietu primare de Voluntari, canci :)

  Răspunde
 5. broodwar7
  luni, 24 martie 2008, 11:58

  Cam naspa atitudinea lui tatulici.
  Adica e asa grav ce a zis amaratul ala de primar?
  Nu cunosc subiectul deloc, dar daca asta e tot motivul pentru care l-a intrerupt, e cam naspa. Deci jurnalistul valoreaza 2 lei in cazul de fata. Lei vechi.

  Răspunde
 6. luni, 24 martie 2008, 12:00

  in afara faptului ca e cam tinerel, adica o mai duce multi ani sub reflectoare, informatorul deontolog are si grija sa nu-i lase pe altii sa se ridice. iar tinerii care apar, alde comisarul grizonat Turcescu, deprind repede apucaturile tatuliciene. aburii astia ai falsei puteri: „beeey, labinstein, cicou’ mic ca ti-am taiat microfonul”, le intuneca repede creierele.

  sa fim realisti. oamenii din presa nu sunt cu nimic deosebiti de oamenii din vanzari, IT, politica etc. tot romani, tot aceleasi mentalitati. schimbul de generatii, la nivel de tara, e singura solutie. pana atunci, pleaca Tatulici, vine Tatulici jr. aceeasi Marie cu alta palarie. cand amenajezi o gradina, cel mai important lucru este sa cureti pamantul de buruieni. de tot. de-abia apoi alegi florile si pui ingrasaminte. prin urmare, cand puii mei dispar astia?

  Răspunde
 7. luni, 24 martie 2008, 14:28

  Dupa cum spuneam si alta data. Omu ar trebui „sa se intinda cat e plapuma”. Iar lui i s-a cam teeminat plapuma si ar trebui sa stea „back_office”… ;)

  Răspunde
 8. luni, 24 martie 2008, 15:11

  Hadean, mi-a placut cum ai tratat problema, cine detine avantajul profita din plin.
  Cam nesabuit tatulici, ca nu merita sa il scriu cu majuscula!

  Răspunde
 9. luni, 24 martie 2008, 15:13

  Tampit :D Mare lucru, Vadim zice mai rau de atat si nu l-a dat nimeni afara de niciunde. Se vede ca a vrut sa i-o faca. Cu toate ca eu n-am nici o treaba cu Pandele si acum auzii prima data de el. Eu ii ziceam lui Tatuluci : Bai, boule! si apoi sa ma scoata din emisie. Na.

  Răspunde
 10. anca
  luni, 24 martie 2008, 15:45

  da,pacat ca n-a apucat si pandele(iote chinezule,il facu-si erou national:) )sa-l scarmene oleaca pe acest tatuloi care rimeaza cu….!

  Răspunde
 11. luni, 24 martie 2008, 15:58

  @cinamaneeeeeeeeee: ia, gata, ca-l convinse nashu’ Gigi, la un mic si-o ceafa pe gratar, sa termine cu supararea. doar nu mai faci bine utecistu’ la batranete :)

  Răspunde
 12. luni, 24 martie 2008, 17:07

  Cumva Tatulici este frustrat ca ia bataie mai mereu de la Badea si Gadea? :)

  Răspunde
 13. luni, 24 martie 2008, 17:09

  @ catre toti

  Pai daca Pandele este de la PSD este si normal ca deontologu Tatulici sa-i taie microfonul. Daca era Videanu Tatulici il baga mai rau in gura.

  Răspunde
 14. luni, 24 martie 2008, 18:39

  etic si deontologic este ca si partea adversa sa aiba dreptul la replica…cuvantul „tampenii” este nimic pe langa injuraturile si grozaviile spuse de alti oameni politici.D-nul Tatulici a facut un gest josnic…Probabil a vrut sa demonstreze ca el are „PUTEREA”

  Răspunde
 15. luni, 24 martie 2008, 19:45

  a, doar atit a fost? eu aveam senzatia ca a fost mult mai dramatic de l-a scos pe om din emisiune

  Răspunde
 16. luni, 24 martie 2008, 20:25

  nu maria, doar atat.cred ca tatulici e pur si simplu prea batran pentru asta.si nu ma refer la varsta biologica acum.

  Răspunde
 17. luni, 24 martie 2008, 21:43

  Deci… da. Cata pasiune. Cata dorinta. Cate frustrari neexprimate. SUPERB!!!

  Răspunde
 18. luni, 24 martie 2008, 23:01

  sa inteleg ca tu ii spui lu’ tatulici jurnalist?? asa jignire aduci tu acestei meserii??

  Răspunde
 19. luni, 24 martie 2008, 23:05

  Stai mey, de ce nu la injurat inapoi? Adica?

  Răspunde
 20. Constantin Gheorghe
  marți, 25 martie 2008, 06:53

  Dar dacă Tatulici-creieri-mici era, deloc absurd în cazul lui, în situaţie de conflict de interese? De unde „Patosul” ăla revoluţionar? De ce nu ar fi obligaţi şi jurnaliştii să-şi declare interesele, nu averile? Aşa am înţelege şi noi ce şi cum!

  Răspunde
 21. marți, 25 martie 2008, 09:12

  Ce parere aveti despre preluarea rapidului de catre Taher? :)

  Răspunde
 22. marți, 25 martie 2008, 11:33

  Tatulici e omul cu „multumesc martore” spus angajatei de la Cotidianul. Asta cu primarul e un mizilic pe langa faza aia.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *