24.07.2017

Politicianul care te înregistrează pe şestache e un gherţoi. Dar jurnalistul?

Bun, e drept că un politician gherţoi este, din păcate de mult prea multe ori, un truism. Aşa şi cu celebrul Ionel din imaginile de mai jos. Care înjură jurnaliştii şi îi dă afară din birou. Dar, pe de altă parte, mi se pare cam de prost gust ca tu, ca jurnalist, să mergi cu camera ascunsă în birou la respectivul, la oricine, de fapt, şi apoi vezi tu dacă iese de un material mişto. Când imbebrul Bogdan Boza îl acuza pe Răzvan Murgeanu că l-a înregistrat pe ascuns toţi am sărit ca arşi. Acuma, când nişte jurnalişti fac acelaşi lucru, spunem că îşi făceau datoria.

Nu-i aşa că suntem nişte minunaţi cu toţii?

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ministerul Elucubraţiei Naţionale şi stupizenia de gradul I

Borduriada lui Videanu – faza pe China. Caracatiţa PDL e şi ea, normal, prin zonă…

Niciun comentariu încă

 1. Constantin Gheorghe
  luni, 10 martie 2008, 19:40

  Ca jurnalist, ar trebui să dau dovadă de spirit de castă? Ei bine, nu! Şi ştiţi ce? O să ajung să-mi fie ruşine că sunt jurnalist! Nimic nu justifică acest mod scârbos de a face jurnalism. Era o discuţie premărgătoare, omul nu ştia că este înregistrat. Şi apoi, ce mare lucru am aflat? Că e un grobian din turma Traianilor şi Bocilor? Ce noutate!
  Ce-i de făcut? Nimic. asta e, poate selecţia naturală…

  Răspunde
 2. marți, 11 martie 2008, 09:14

  Uneori nu este nici o alta cale de a dovedi ceva. Asta merge si pentru Politie, SRI, SIE, jurnalisti, politicieni, sefi de fabrica etc.

  Insa depinde si de scop. Mergi acolo cu camera ascunsa in cautare de mizerii ca sa faci trafic/audienta/tiraj sau mergi pentru ca este ceva in neregula, nu poti obtine altfel dovezi si speri sa il/o/ii/le intregistrezi.

  Indiferent de meserie, intotdeauna se vor gasi uscaturile de rigoare. De la muncitorul din fabrica, care pleaca cu rulmentul acasa, pana la cei care pleaca cu toata fabrica.

  Generalizam?

  Răspunde
 3. marți, 11 martie 2008, 11:14

  Ei bine, si jurnalistul e ghertoi in asemenea cazuri. De ce n-ar fi? In fond, jurnalistul nu e o rasa superioara…:))

  Răspunde
 4. Somnorosul
  marți, 11 martie 2008, 11:22

  În jurnalism, ca şi în politică, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Deontologia a ajuns o târfă proastă pe care toţi nesimţiţii o fac la poştă şi după aia râd de ea.

  Răspunde
 5. marți, 11 martie 2008, 11:23

  Felul in care se face (mult) jurnalism in Romania e nedrept pentru paparazzi (sau cum s-o fi scriind). In sensul ca de multe ori jurnalistii „onesti, deontologi bla bla” recurg la mijloacele atat de hulite pe toate canalele. Si aici vina mai mare nu e a reporterului ci a producatorului de stiri care-i spune „imi aduci aia si aia altfel…”.Ce urmeaza dupa „altfel” e de obicei destul de putin placut.

  Răspunde
 6. marți, 11 martie 2008, 11:39

  Intr-un fel mi se pare normal, e legal totusi sa filmezi pe cineva fara permisiunea lui? Si sa postezi despre el fara permisiunea lui? Daca da de cand?

  PS E cioban ala ca vb urat sii da afara dar mai nasoli sunt ei…

  Răspunde
 7. marți, 11 martie 2008, 11:45

  E o porcarie, Cinamane, indiferent cine o face.

  Răspunde
 8. marți, 11 martie 2008, 13:53

  Io cred ca nici unul nu e ghertoi. Treaba e simpla. Oamenii tre sa stie sa fie respectuosi, nu sa faca declaratii pt imagine!
  ;)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *