Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Pierdut în ceaţa liberală, Geoană îşi asigură spatele cu Boc cel mic

Liderii PSD s-au întâlnit, pe şestache, vineri seara, cu liderii PNL să discute cum să facă şi cum să dreagă să oprească ajungerea la putere a partidului băsescian. Dar, în bună tradiţie geonistică, pentru a nu-şi lăsa deschis flancul drept de lânga stânga ideologică, Mirciulică a tras o fugă ieri seară până la meciul Rapid – Poli Timişoara, unde, ca un făcut, s-a întâlnit discret cu Emil Boc şi au discutat despre fotbal, gagici şi spart de seminţe în politică. C-aşa-i în fotbal…

Evident că Geoană, asaltat pe toate fronturile interne şi externe, joacă la două capete. Odată cu revenirea greilor în PSD, Mirciulică a pierdut definitiv iniţiativa, mai ales în ceea ce priveşte proiecte mari, de anvergură, ca şi recentul exemplu de împreunare politică cu PNL. Năstase, Iliescu şi Mitrea au fost cei care au scris această partitură, Geoană fiind şi el prezent acolo ca să nu zică lumea că, şi de data asta, avem de-a face cu o mică lovitură de palat. Numai că, of course, lui Mirciulică nu-i convine o asemenea creştere de importanţă a gărzii vechi aşa că, pe linia roşie-roz bombon pe care o are de ceva vreme cu Cotroceniul, a pus-o şi el de o întâlnire discretă cu Bocul prezidenţial. Nu de alta dar parcă altfel discută cu revoluţionarii din partid dacă mai aruncă din când în când despre cum a discutat el cu Băsescu and Co. şi despre ce i-au promis ăia.

Băsescu are tot interesul ca steaua lui Geoană în PSD să nu apună prea repede. În primul rând pentru că, aşa cum a dovedit-o în nenumărate ocazii, Mirciulică este genul de preşedinte furnicar pe care poţi să îl laşi oricând în offside şi cu buza umflată, ba, mai mult, pe care să îl faci să creadă că are iniţiative măreţe, dar care, în final, să eşueze într-un ridicol caraghios, spre cinstea şi propăşirea nu a PSD, ci a duşmanului. Pe de altă parte, atâta vreme cât Geoană este şeful furnicilor roşi, Băsescu ştie că nu are cum să se aştepte la ceva masiv de periculos din partea PSD, pentru că Geoană nu are viziune, nu are strategie, nu are armată care să îl urmeze. Pe când cu greii readuşi la conducerea social-democrată e cu totul altă ciorbă.

Geoană, la rândul lui, ştie că singura sa şansă de a mai sta în joc în partid este să execute un balet de ăsta ameţitor, între liberali şi pdlişti, din care să nu mai înţeleagă nimeni nimic şi care să îi poată oferi tot felul de explicaţii aiuristice despre cum trebe făcut asta ca să nu facem cealaltă.

Să nu ne amăgim, deci. Recentele mişcări de forţe de pe scena politică a social-democraţilor înseamnă, deci, declanşarea luptei interne împotriva lui Geoană. Să stăm pe fază, deci, că o să mai avem ce vedea…

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.