Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

La cererea publicului: cearta dintre Nistorescu şi Răzvan Ionescu

Zău dacă m-a pasionat într-un mod decisiv cearta de gaiţe mediatice dintre Cornel Nistorescu (la el nu mă pasionează nimic, oricum) şi proaspătul demisionar de la Evenimentul Zilei, Răzvan Ionescu (un tip, de altfel, mişto, cu condiţia să nu intre în grajd cu neşte ăia). Treaba lor ce au de împărţit. Dacă vreau scandal de ăsta ieftin mă uit pe OTV. Şi mă râd mai tare. Şi totuşi, la cererea publicului (vă ştiţi voi care, nu vă mai daţi cotiţi ca arborele), redau înregistrarea cu schimbul de replici. După care mă duc şi mă culc…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EXymgzlkg3c]

Distribuie pe:

0 comentarii la “La cererea publicului: cearta dintre Nistorescu şi Răzvan Ionescu

 1. blogideologic Răspunde

  Trei jurnalişti Old Boys
  Eu am văzut emisiunea TV specială, în direct, din 23 august 2007. Când lui Tudor Octavian i-a “scăpat porumbelul” despre faptul că a fost martor ocular la momentul zilei de 23 august 1989, moment doveditor că dictatorul Nicolae Ceauşescu nu mai deţinea puterea supremă în România. Bineînţeles, ulterior acelei dezvăluiri pe canalul Realitatea TV, ziaristul Tudor Octavian a încercat să mai “dreagă busuiocul”.
  Constat că este bizar comportamentul acestei triade de vechi jurnalişti :
  (i) Tudor Octavian (se spunea că el conducea şi realiza de facto revista Flacăra a lui Adrian Păunescu, investit acolo direct de Nicolae Ceauşescu, astfel indirect şi domnul Tudor Octavian avea foarte multă putere);
  (ii) Cornel Nistorescu (a fost coleg cu Tudor Octavian la redactarea unui ziar studenţesc; Tudor Octavian povestea cu amuzament şi admiraţie despre Cornel Nistorescu cum şi-a bătut joc de un plutonier de miliţie absolut paşnic, care până la urmă s-a speriat de el, miliţianul acela avea simţul corect că Nistorescu poseda putere ori/şi protecţie);
  (iii) Ion Cristoiu (el şi Cornel Nistorescu au fundat ziarul Evenimentul Zilei care a creat atunci atmosfera publică lipsită complet de bun simţ din România, cei doi ziarişti Old Boys poartă o responsabilitate imensă, cineva îmi spunea că ei au ascultat şi urmat doar un ordin). Apoi, eu personal sînt convins că Ion Cristoiu a jucat un rol în conspiraţia pentru “eutanasierea patriarhului Teoctist”. Cu 10 zile înaintea operaţiei patriarhului, ziaristul Ion Cristoiu i-a luat un lung interviu acelui chirurg Sinescu, prezentat drept una dintre somităţile ştiinţei româneşti, şi în ce ditirambi! Coincidenţe de genul acesta nu sunt chiar întâmplătoare.
  Succesul iniţial înregistrat de partidul PNG al patronului Gigi Becali s -a bazat pe faptul că Partidul Noii Generaţii se prezenta publicului drept necesară mişcare de redresare morală în România de atunci, opusă categoric imoralităţii promovate de ziarul domnilor Cornel Nistorescu şi Ion Cristoiu.
  Ulterior, este evident din care motive, dar nu bănuiesc măcar la ordinele cui, domnul Cornel Nistorescu s -a simţit dator să îl atace dur pe politicianul Gigi Becali. Întreb, oare trebuiau puse ghilimele la politician ?
  Trebuie să recunosc că unele dintre atacurile publice puse la cale împotriva “politicianului” Gigi Becali au fost extrem de inteligente.
  Amintesc generarea canularului despre Împăratul Becali (sic!).
  Citez aici dintr -un număr mai vechi al ziarului bucureştean Ziua:
  + Gigi Becali îsi cauta stramosul împarat al Bizantului. Gigi Becali afirma ca este posibil sa se traga din familia unui fost împarat al Imperiului Bizantin, Fernando Becali, informeaza Rompres. „Este vorba despre un împarat al Imperiului Bizantin din anul 1413. Istoricii l-au descoperit si m-au informat despre acest lucru. Nu stiu, dar poate este posibil sa am o legatura cu el, asa ca i-am rugat pe istorici sa cerceteze”, a spus Becali.+
  Realitatea bine documentată este aceea că la anul 1413 puteau clama, justificat, titlul de împărat al Bizanţului numai două personaje istorice perfect bizantine :
  (a) Manuel al II-lea Paleologul, care domnea la Constantinopol;
  (b) Manuel al III-lea Comnenul, domnind la Trebizonda (Trapezunt), acest împărat a fost strămoşul Mariei de Mangop.
  Nu există deci vreo nişă, la anul 1413 în dinastia Comnenilor (mai veche), ori în dinastia Paleologilor (mai nouă, dinastie de “uzurpatori”), unde ar putea fi eventual plasat un bizar, hilar, ipotetic „împărat Becali”.
  O cercetare mai atentă dezvăluie totuşi că ar putea exista o nişă istorică relativă pe intervalul 1413 – 1414.
  Nu pentru titlul de „împărat al Bizanţului”, ci pentru acela de „voievod al Romaniei veneţiene”. Într -adevăr, datele arată prezenţa istorică reală a lui Michele Steno, doge al Veneţiei (adică voievod al Romaniei veneţiene, cu alţi termeni), de la 1400 la 1413, precum şi prezenţa istorică a unui doge Tommaso Mocenigo, voievod al Romaniei veneţiene de la 1414 la 1423. Cu un hiatus istoric între ei.
  Nu pot să nu admir inteligenţa inventatorilor canularului, probabil nişte „Old Boys” care scriau în presa studenţească românească dinainte de 1989. Cine dintre aceia care au supravieţuit avea interesul direct să monteze canularul prin care “politicianul” Gigi Becali a fost discreditat total ? Eu îl bănuiesc pe ziaristul Cornel Nistorescu, cel care avusese cu Gigi Becali un conflict televizat în “Miezul Problemei”, emisiunea domnului Mădălin Ionescu. Dar este numai o „ipoteză de lucru”, sper să nu fiu dat în judecată pentru aceasta. Şi lista „ipotezelor de lucru” rămâne deschisă pentru oricine.
  Din care fragmente de presă a fost încopciat acel canular despre “împăratul Becali”?
  În ziarul Jurnalul Naţional http://www.jurnalul.ro/articol_62922/toreador_becali___vot_romanesc_la_localele_din_spania.html, am găsit mai întâi fragmentul: „Becali are multi sustinatori în Peninsula Iberica”, apoi fragmentul „Asociatia Românilor din Coslada si San Fernando”, printre care s – ar fi putut găsi şi eventuali susţinători ai partidului PNG.
  Titus Filipas

 2. tiribonflax Răspunde

  am vrut sa intreb si eu, ca omul, dupa vizionarea imaginilor: „atat?”

  da’ era sa uit, ca m-am pierdut prin Bizant. tulai, Doamne, chiar asa mic e gardul?

 3. Andrei Monciu Răspunde

  Slabuta cearta, puteau mai mult, la OTV scotea cutitu careva si se facea rating

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.