Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Concurs de găsit scuze pentru Tăriceanu

Nu că vreau să îi găsesc scuze sau să îi plâng pe umărul de premier greu încercat. Dar Tăriceanu chiar are o logică în faptul că le dă cu flit de la o mare înălţime liderilor liberali şi nu îi consultă în decizii majore. Drept pentru care numiţii lideri s-au enervat cu nervii şi vor să mi-l omoare şi degrabă să-l doboare cu liberalismul din dotare. Cazul numirii pe şestache a lui Predoi este elocvento-ilustrativ pentru chestiunea în cauză.

Tăriceanu este nevoit să acţioneze ca lupul singuratic din mai multe motive de turmă liberală:

1. Băsescu are informatori printre liberalii de frunte unde nici cu gândul nu gândesc unii. Aşa că nea Tăriceanu, după ce s-a fript rău cu borşul marinarului, nu numai că suflă şi în iaurt, dar suflă chiar deloc în direcţiile alea. Mai ales când e vorba de decizii care trebuie luate foarte rapid şi la care Băsescu să nu aibă mare spaţiu de manevră pentru reacţie.

2. După cum ne-a dovedit democraţia post-decembristă, prea multă democraţie strică. Mai ales când e vorba despre funcţionarea unui partid atât de strecurătoare lovită în aripă precum PNL. Păi până se adună conclavul liberal să discute şi să îi analizeze dosarul lui Predoiu, Băsescu deja află şi ce a supt străbunica lui Predoiu pe vremurile când Kogălniceanu dădea cu Cuza de pământ. Şi liberalii s-ar fi trezit, again, cu Băsescu dictând cadenţa şi tonul într-o chestiune care ar trebui să fie a lor. Aşă că Tăriceanu a făcut ce e mai bine pentru a acţiona rapid şi fără atâtea poveşti şi băgări în seamă.

3. Tăriceanu ştie că nu va exista nici o mişcare dură în interiorul partidului împotriva sa pentru că 2008 e an electoral, liberalii stau cum stau în sondaje, chestii de astea pe care le ştiţi şi voi. În plus, el prim-ministru, Bogdan Olteanu şef la Cameră, Radu Stroe omu’ cu dosarele, başca PSD (cu nişte secretari de stat roşiatici deja înfipţi în Guvern) băgând umărul discret la sprijin, Tăriceanu ştie că posibilii rebeli ar fi precum pasta pe clanţă: te enervează dar nu te afectează.

4. Tăriceanu ştie că e cam gata de pita lui ca mare lider pe scena politică. Pentru că PNL va scoate un scor atât de prost la parlamentare încât, chiar dacă va ajunge din nou la guvernare, va fi un second player şi, în aceste condiţii, lupii tineri şi nu prea din PNL o să vrea să îi ia gâtul (şi my guess e că o să şi reuşească). Tăriceanu mai ştie că şi dacă se ascunde în ultima grotă din ultima insulă din Pacific decontul actualei guvernări oricum în capul lui se sparge. Aşa că, dacă tot o să şi-o fure de la ai lui la sfârşitul acestui ciclu electoral, măcar să facă damage cât mai mare în ograda duşmanilor.

5. Or mai fi şi alte motive. Dar la cât am scris chiar nu mai am chef să aberez… Ia mai băgaţi voi dacă vă trec prin cap altele.

Distribuie pe:

0 comentarii la “Concurs de găsit scuze pentru Tăriceanu

  1. mihnea Răspunde

    pai ce sa zic, suna logic ce zici… problema e cu ceea ce zici, ca pnl-ul ar sta prost in sondaje- lucru pe care nu-l prea cred. din cate stiu nu a fost niciodata intentia liberalilor sa aiba mai mult de 12-15%, procentaj pe care il au si acum. nu..?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.