25.04.2017

Cum a lucrat Mircea Geoană pentru Adrian Năstase

Cam dură diferenţa de scor dintre Adrian Năstase şi Dan Mircea Popescu. Şi mă refer aici la faptul că, la cât de simpatic este ultimul, parcă nu merita o asemenea corecţie. Şi nici nu ar fi păţit aşa ceva dacă Mircea Geoană nu ar fi lucrat cu atâta sârg pentru Adrian Năstase.

Insistenţa acerbă cu care Geoană şi echipa sa au făcut campanie pentru Dan Mircea Popescu a funcţionat exact pe invers într-un partid care îl vede pe Geoană nici mai mult, nici mai puţin decât acel rău necesar pe care trebuie să îl accepţi cum accepţi o juma de Distonocalm când bate heartul prea tare. Cum nu Geoană candida direct împotriva lui Năstase şi cum multă lume din teritoriu se simţea vinovată pentru execuţia internă a lui Năstase şi cum multă lume s-a convins că îndepărtarea lui şi a gărzii vechi nu a adus nimic bun pentru partid, presiunea lui Geoană a enervat foartă multă lume, care, firesc, a votat împotriva dorinţei lui Mirciulică.

Toată agitaţia lui Geoană pentru a-l contra pe Năstase i-a făcut pe pesedişti să înţeleagă că Geoană e chiar speriat peste măsură de revenirea fostului preşedinte în schema furnicească, iar dacă Geoană e speriat atunci înseamnă că Năstase chiar mai are vână în el să facă ceva pentru partid. Aşa că teritoriul a votat şi pentru Năstase dar şi în contra lui Geoană.

Dacă Mirciulică ar fi stat în banca lui tot Năstase ar fi ieşit preşedinte al Consiliului Naţional. Doar că scorul ar fi fost niţel mai strâns.

Şi, normal şi firesc în nefirescul şi anormalitatea gândirii geonistice, Mirciulică explică, cu o coerenţă exemplară, cum că, în ciuda a ce a zis zile întregi despre Năstase, revenirea fostului lider este benefică pentru partid. Urmăriţi şi replica, din ciclul „ăsta mi-s şi cu mine defilez”, în care Geoană zice „noi suntem nişte veleitari”…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Liviu Negoiţă nu se bagă în căcaturi

Cum l-a întărit blogul pe Adrian Năstase

Niciun comentariu încă

 1. moshu49
  luni, 25 februarie 2008, 12:55

  Ce rost are sã mai protejezi natura, când naşte aşa ceva. :(
  N-am urmãrit emisiunea, dar mi se confirmã şi din filmuleţ cã amplitudinea şi frecvenţa gesticilaţiei numitului sunt direct proporţionale cu minciuna şi prostia debitate.

  Răspunde
 2. luni, 25 februarie 2008, 13:50

  Stii de ce imi e cel mai frica? Ca sarpelea sta de Nastase va pacali auditoriul, ca stie cum sa o faca! Insa stim clar cu totii ca nui el reprezinta solutia pt iesirea din „cacao”!
  :(

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *