24.07.2017

Poporul secuiesc. Extrem de scurt tratat de zevzeceală

Ei, hai că asta e chiar mai penibilă decât o scufie de noapte de secol XVII pe capul lui Marko Bela când speakuieşte de la tribuna Parlamentului. Cum vine asta „poporul secuiesc”? Adică, ok, faci mitinguri şi ceri autonomii, îţi exprimi nervul că statul român nu protejează minorităţile, zici de ăla că e naţionalist şi de ălalalt că nu este. Dar de aici până la a vorbi despre „poporul secuiesc” care e diferit şi nu are nici o legătură cu „poporul român” e o mare diferenţă. E, mai mult, o mârlănie.

Nenea ăsta din Consiliul Secuiesc nu are nici o jenă să se exprime astfel. El nu face parte din poporul român. Deşi se bucură de toate drepturile pe care poporul român i le acordă ca cetăţean. Un cetăţean zevzec, dar, totuşi un cetăţean. Cu paşaport român.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ministerul Educaţie nu are nevoie de copii români supradotaţi

Răzvan Murgeanu a încercat o mică mită pentru Mihai Gâdea

Niciun comentariu încă

 1. kmi
  miercuri, 20 februarie 2008, 18:55

  hmmmm…desi pare om in toata firea nu prea are tangente cu greutatea/valoarea cuvintelor sau nu-i pasa, oricum nu-s pe bani…

  Răspunde
 2. miercuri, 20 februarie 2008, 19:45

  O fâsâială, ca şi „impresionantul” miting de azi din secuime.

  Răspunde
 3. miercuri, 20 februarie 2008, 20:23
 4. miercuri, 20 februarie 2008, 23:30

  Chinezule: m-am enervat rau pe bozgori. Eu am vazut la realitatea cum spunea unul ca vrea parlament etc samd. Am scris pe blogul meu si daca revin si la tine ma duc sa-mi iau bilet pentru Sfantu Gheorghe sa le arat ce scrie in buletinul lor si sa le dau cu Constitutia in cap pana invata ce scrie acolo.

  Răspunde
 5. joi, 21 februarie 2008, 00:00

  Mare grija baieti sa nu carecumva, Domane fereste, sa va crape o vena pe undeva. Mai usor, nu va enervati. Este ok sa va manifestati fiecare nemultumirile fata de acest subiect, dar imi pare rau sa fiu eu cel care va reaminteste asta: Nu voi sunteti in masura sa decideti in acest sens!

  Voi va enervati aiurea pe unguri, sasi, secui, si mai stiu eu ce alte minoritati, care au tot dreptul sa lupte pentru ceea ce cred ei ca li cuvine, cand in realitate ar trebui sa ii tocati marunt pe cei care AR TREBUI sa va reprezinte interesele.

  Ultima oara cand am verificat parca ati ales un Presedinte, care a desemnat un Prim-Ministru, care a format un guvern….nu cred ca mai are rost sa continui, si mai ales sa va aduc aminte ce facea Traian Basescu la suspendare, prin tinutul ala secuiesc.

  Maturizati-va si mai ales…FITI MORALI!

  Răspunde
 6. joi, 21 februarie 2008, 01:20

  politicsinepoliticos , eu am ales sa zambesc si sa incerc sa ma incordez cat mai putin pe marginea subiectului in cauza.
  Ma vei putea ierta, vreodata ?

  Răspunde
 7. joi, 21 februarie 2008, 01:34

  Acuma daca te-ai regasit in postarea mea…te iert…daca nu…atunci nu am de ce sa te iert…

  De ce? Te-ai simtit vizat intr-un fel anume? Sau ti s-a parut ca am dat eu nume? Eu am facut decat o constatare, si daca tu esti exceptia care infirma regula, te felicit, si tine-o tot asa.

  Eu nu am facut decat sa observ o stare de spirit, si sa semnalez ca, dupa parerea mea, este concentrata in directia gresita…era doar un punct de vedere…poate gresesc…

  Răspunde
 8. joi, 21 februarie 2008, 01:47

  Eu as fi fost mult mai bucuros sa spargi cateva vene – cu ghilimelele de rigoare – si sa omori cativa neuroni asupra problemelor care intr-adevar ne vizeaza,si asupra carora putem avea control, decat sa alegi sa te amuzi putin pe marginea subiectului „popurului secuiesc”.

  In schimb, tu, din postarea mea, nu ai extras decat pasajul care nici macar ironie nu se mai poate numi, in situatia in care ne aflam acum.

  Răspunde
 9. joi, 21 februarie 2008, 13:26

  Si totusi sa nu iti vina sa iei un pic la „frecat ridichea politicienilor”. Ca astia strica. Oamenii de rand va spun io ca vorbesc unii cu altii in comunitatile de romani-sasi-unguri!
  ;)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *