24.07.2017

Şi dacă Meleşcanu îşi dă demisia?

Nu mă pricep la chestiuni de ăştea juridice. Şi, am impresia, nimeni nu prea pricepe cu adevărat elucubraţiile consituţionale pe care, curat constituţional, Curtea Constituţională le foloseşte pentru a ne explică de ce avem o Consituţie atât de proastă.

Cum, spuneam, nu mă dă cunoaşterea legilor afară din casa blogului, mă rezum la a face un scenariu. De prost gust, normal, cam ca tot ce se întâmplă în politica mioritică.

Să zicem că Meleşcanu îşi dă demisia de la Apărare. Tăriceanu trebuie atunci să nominalizeze două persoane. Una la Justiţie, recte Meleşcanu, şi una la Apărare. La Justiţie, Curtea ne-a intromisionat constituţional în meandrele broşurii de căpătâi naţional şi a zis că Băsescu trebuie să accepte a doua propunere, recte Meleşcanu. La Apărare, gherţoistic vorbind, Tăriceanu ar putea să o nominalizeze pe Norica. Băsescu o respinge, firesc, dar poate face asta o singură dată. Apoi Tăriceanu mai face o nominalizare, firesc, în persoana lui Radu Stroe, firesc, iar Băsescu, pe principiul enunţat mai sus, este nevoit să îl accepte, firesc.

Pe voi nu vă doare capul?

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Vali

Bogdan Olteanu face din ce în ce mai des apel la Dumnezeu

Niciun comentariu încă

 1. kmi
  joi, 14 februarie 2008, 11:11

  …zic si eu ca dl. Cristoiu „sa apara (naibii) o data, motivarea respingerii d-nei Nicolai – scrisa/redactata”…Din discutiile urmarite in diferite emisiuni, nu am ramas cu senzatia ca Presedintele poate respinge o singura data propunerea premierului si ca in mod CATEGORIC a doua propunere trebuie acceptata. Nu am ramas cu senzatia asta…

  Răspunde
 2. moshu49
  joi, 14 februarie 2008, 11:18

  chinezu punct eu – adicã tu: io zic cã de la Conquiztador ţi se trage; asta dacã nu eşti mânã’n mânã şi gurã’n gurã cu Geoanã. ;)
  multã sãnãtate lu’ capu’ lu’ matale! cã io dacã n-am, mã dor fãlcile :)

  Răspunde
 3. joi, 14 februarie 2008, 11:35

  nu stiu, decizia CC-ului -zic io- e mult prea clara pentru plaiurile romanesti. in sensul asta parca-l vad pe baselu’ acceptand prima optiune oferita de tariceanu, asa, la misto.

  Răspunde
 4. joi, 14 februarie 2008, 11:40

  Ba nene ce ai gandit tu e mai incurcat ca itele din piesele de teatru a lu’ nenea Iancu! Daca ai de gand sa faci asa si in Partidul Socialist nu te mai iau!
  :)) :D :))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *