30.04.2017

Consultanţă gratuită pentru Tăriceanu în războiul cu Băsescu

Pentru că realitatea politică din spaţiul carpato-danubiano-pontic se apropie jenant de mult de nivelul la care porcul scurmă după rădăcină de mătrăgună, mă joc şi io de-a strategul (puteţi să-mi spuneţi, după numele de cod, Ioţio Mping).

Deci Curtea Constituţională a reuşit prin deciziile sale năucitoare să ne facă pe toţi să credem că suntem nişte papagali, buni de ţinut în România noastră pitorească numai ca să nu creadă străinii că nu e ţară populată şi să nu vină ungurii să mai tragă un descălecat prin zonă. Altfel spus nimeni nu ştie ce se va întâmpla, curat constituţional, în perioada următoare în cazul ministeriatului la Justiţie.

Nene Tăriceanule, ascultă aici la Ioţio Mping, cum se procedează. Ieşi mata în conferinţă de presă (dar la partid, neapărat la partid, cu vreo 10 liberali de soi în spatele tău, să transmiţi ingenuu mesajul că parcă eşti la o nouă revoluţie) şi zici aşa: „având în vedere că Băsescu o tot freacă cu numirea noului ministru şi luând în considerare că noi, liberalii, vrem bunul mers al justiţiei şi bla bla, îl rog pe preşedinte să facă el propunerea pentru noul ministru ca să terminăm odată cu bâlciul ăsta”.

Dacă Băsescu nu acceptă, zici aşa, măi Căline: „preşedintele nu ştie să rezolve nimic, numai să pună petardă ştie, nu se implică, e un penibil”. Dacă Băsescu propune pe cineva, atunci şi dacă e Ghandi, îi rogi pe băieţi ori să îi găsească un dosar, ori să îi fabrice unul la repezeală, ca să ai motiv să zici „ia uite, naţiune, cu ce gherţoi iese la înaintare preşedintele”.

Ce zici, Tăricene? Că aberez cu nesperată voioşie? Aha… Dar voi ce faceţi de 4 ani de zile, tăticule? Plantaţi flori adânc mirositoare?

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Grigore Cartianu îşi dă demisia de la Evenimentul Zilei

Cine şi-ar da viaţa pentru ţară? În afară de Vadim, of course…

Niciun comentariu încă

 1. luni, 11 februarie 2008, 11:48

  Io zic sa se ia mandoi de manutze, sa se lege de acelasi bolovan si Dambovitza sa le fie casa la amandoi, ca-s la fel de nesimtiti si jigodii amandoi (scuzat fie’mi limbajul colorat, dar m-am saturat de amandoi ca de mere padurete).
  Off-Topic: Vezi ca ai o mica leapsa de la mine la care sunt ferm convins ca vei avea niste raspunsuri misto! Ce zici te bagi?

  Răspunde
 2. kmi
  luni, 11 februarie 2008, 12:05

  Mah, io am incercat sa-mi pastrez respectul pentru alesi, cel putin conform principiului „daca aia-s atat de fraieri si io asa de desteapta, cum naiba io-s atat de fraiera si ei atat de destepti?” dar, uneori, ma intreb ce-o fi in capetele lor?
  Dupa ce ajung in pozitiile in care sunt alesi, parca-si pierd luciditatea, discernamantul si…coloanele vertebrale…
  Cat despre deciziile Curtii Constitutionale, cred ca au jucat la impuse.

  Răspunde
 3. luni, 11 februarie 2008, 13:01

  Asta nu e povestea cu ministerul apucarii, nu? E alta poveste. Sau e tot cam pe acolo? E tot pe acolo. Ca toate sunt cu apucari.

  Răspunde
 4. luni, 11 februarie 2008, 13:43

  Lasa dom`le… sa o treaca prin parlament pe Norica, sigur o sa fie validata. Numai sa nu isi aduca toti parlamentarii nepotii la vot, ca atunci se schimba datele problemei.

  Răspunde
 5. luni, 11 februarie 2008, 15:43

  EXCELENT!! :D

  Răspunde
 6. moshu49
  luni, 11 februarie 2008, 16:29

  Stimabile, esti o fiarã! Puteai sã i-o’mpingi mâine. Astãzi aniverseazã (sau comemoreazã?) si ei trãdarea Brãtienilor de la 11 feb 1866.

  Răspunde
 7. luni, 11 februarie 2008, 18:05

  Da normal ca tariceanu si altii planteaza flori cu gust de mătrăgună.

  Răspunde
 8. luni, 11 februarie 2008, 20:35

  […] vehiculate pana acum prin presa nu au sugerat in nici un fel vreo fata apolitica. Chinezu vine cu o postare de milioane (pe care i-ar baga in buzunar, sa ne intelegem) pe tema. Pacat ca PNL-istii nu prea mai […]

  Răspunde
 9. luni, 11 februarie 2008, 20:56

  In legatura cu subiectul asta am gasit :
  Articolul de duminică,
  10 februarie 2008

  Nedumeririle cetăţeanului turmentat

  E limpede pentru orice român cu bun simţ că, de trei ani, Oacheşul de la Cotroceni întreţine o atmosferă infectă, absolut nefavorabilă României atât pe plan intern cât şi extern. Prima interogaţie: ce a realizat efectiv şi benefic preşedinţia de la începutul mandatului şi până azi? În afară de circ penibil, scandal, glume de neam prost şi isterii agramate, absolut nimic. Nu am nici o legătură cu tabără „aliat-adversă”, PNL. (continuare …)
  http://www.cristianbadilita.ro/

  Răspunde
 10. Semantic
  luni, 11 februarie 2008, 22:14

  Pai nu e bine, ca Base poa’sa eschiveze de la numire zicand cum ca premierul e depasit si nu isi stie prerogativele…nu tzine cu raspuns asimetric…

  Răspunde
 11. luni, 11 februarie 2008, 22:31

  OK, înţeleg poate unde baţi, dar, totuşi, Norica?

  Şi acum Meleşcanu?

  Răspunde
 12. marți, 12 februarie 2008, 05:07

  Foarte bine

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *