Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Despre cum confundă Băsescu TVR 1 cu Golden Blitz

Edit necesar: Evident că după ce s-au scandalizat în interiorul lor că Băsescu se imixtează în interiorul lor, cei de la TVR i-au organizat presidentului o emisiune specială. În seara asta. Cu Luca Niculescu moderator.

Face ce face marinarul şef şi îl scarpină naturelul simţitor să se adreseze boborului, poate, poate îl mai duce cu zăhărelul preţ de încă un pic. Şi ce instrument (era să zic organ, dar m-am oprit la timp) mai bun pentru vocalizele prezidenţiale decât superba televiziune publică, obiectivă şi independentă şi fără şef la Ştiri?

Aşa că, avându-l în dotare pe Valeriu Turcanu, Il Giocatore şi-a trimis trimis buzduganul înainte către TVR (vezi facsimilele de mai jos) cum că „băi, finanţaţilor de la stat, adică de la mine, că statul sunt io, aveţi de grijă că vin să mă esprim”. Ete fleoşc… Adică se cere în emisiune, dar nu oricum. Precizează clar ziua, ora şi minutul.

Hai să ne plictisim un pic cu nişte prevederi legale.

1. Art. 9 din LEGEA nr. 41/1994*) din 17 iunie 1994 privind functionarea SRTV zice că „Serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune sunt obligate să transmită, cu prioritate şi în mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Preşedintele României, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sau de la Guvern.” Cred că am ratat definitiv, ca un chinezu ce mă aflu, pasajul în care se precizează că dacă Turcanu trimite un fax că vrea Băsescu la emisiune TVR trebe urgent să oprească „Anatomia lui Grey” şi să se execute.

2. Art 8 din aceeaşi lege zice că „Autonomia şi independenţa editorială a serviciilor publice de radiodifuziune şi de televiziune sunt garantate prin lege, iar programele acestora sunt ocrotite de orice ingerinţe ale autorităţilorpublice, precum şi de influenţele oricăror partide, formaţiunisocial-politice, sindicale, organisme comerciale şi economice sau grupuri de presiune.” Da, măi fraţilor, aşa este. Se vede cla, negru pe alb, că aici scrie că Băsescu poate să vină când vrea, cu cine vrea şi despre ce vrea la TVR (că doar, în viziunea cotrocenistă, e tot un fel de Golden Blitz, dar cu mai multe camere video şi un pic mai mari şi nu se poate bea şpriţ). Cuuuuum??? Nu vedeţi că aşa scrie??? Mă mir…

Aş mai preciza, aşa de plaisir, că faxul cu pricina a ajuns la TVR luni seara. Dar ce mai contează chestiuni de astea minore precum munca de redacţie când Băsescu vrea să se esprime?

scrisoare-basescu-1.jpgscrisoare-basescu-2.jpg

Distribuie pe:

0 comentarii la “Despre cum confundă Băsescu TVR 1 cu Golden Blitz

  1. Viski Răspunde

    Textul de mai sus (cel al Administratiei Prezidentiale) aduce aminte de celebra replica a lui Ludovic al XIV-lea: „L’Etat c’est Moi!”… Presedintele Romaniei este Statul Roman, deci controleaza totul… La orice ora, in orice loc… Big Brother-ul nostru e Basescu. Pacat ca nu avem un Orwell si noi. Ar lua Premiul Nobel

    P.S.: Ma bucur ca am vazut linistit, marti seara, „Anatonia lui Gray”… Desi s-a intrerupt pentru 2 secunde transmisia… Si a aparut Basescu!:))

  2. teo.georgescu Răspunde

    Foarte tare…fara cuvinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.