Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Isărescu trage de urechi televiziunile şi laudă clasa politică

Courtesy Monitoring Media. Emisiunea „Faţă în faţă” de pe TVR 1, din 30 ianuarie 2008.

Monica Ghiurco: Sunt pârghiile la dumneavoastră sau în altă parte?

Mugur Isărescu: Sunt peste tot. Inclusiv în societate. Inclusiv în media. Adică eu văd cam aşa lucrurile. Şi scuzaţi-mă că sar acum la dumneavoastră, nu împart responsabilităţi. Dacă în cursul verii televiziunile au arătat cam aşa. Arde România. Ne frigem, ne coacem, producţia de cereale a scăzut la jumătate, nu cred că e bine ca tot media să transmită mesajul că după un asemenea cataclism natural, în orice caz o situaţie grea, chiar că nu se poate întâmpla nimic, adică toate lucrurile sunt normale. După o reducere la jumătate a producţiei de cereale, în mod normal în rafturile magazinelor ar trebui să fie jumătate de ofertă agricolă. Nu s-a întâmplat acest lucru. Eu nu cred că aprovizionarea cu alimente a populaţiei din România s-a înjumătăţit. După datele noastre chiar a crescut. Dar un anumit impact…

Monica Ghiurco: Şi un ton alarmist.

Mugur Isărescu: Păi da. Un anumit impact asupra preţurilor nu poate să fie evitat. Aici cred că dincolo de percepţie o anumită cultură a evenimentului, o anumită dezbatere care să nu coboare în derizoriu, câteva principii ale funcţionării economiei de piaţă… într-adevăr nici să fie tehniciste să nu înţeleagă nimeni nimic, dar transmiterea de mesaje corecte, cred că este absolut necesară.

……………………….

Mugur Isărescu: Datoria mea este să vă spun că în lunile de vară-toamnă a fost o anumită exuberanţă în Parlament, legat de bugetul pe acest an. Am fost invitaţi şi noi, am fost acolo şi vreau să vă spun că eu am simţit responsabilitate din partea clasei politice. Au înţeles mesajul nostru, s-au pus întrebări mai mult decât responsabile, deci eu nu cred că e bine să transmitem acest mesaj, că în ţara aceasta nu există oameni responsabili. Nu-i adevărat. Pur şi simplu nu este adevărat.

………………………..

Mugur Isărescu: Inflaţia este cea mai nedreaptă taxă, cel mai nedrept impozit care poate apărea în societate pentru că-i taxează în primul rând pe cei săraci. Te bucuri că ai luat un salariu dublu în termeni nominali, te duci la magazin şi constaţi că nu poţi să cumperi decât jumătate din ce ai cumpărat înainte. Noi nu mai trebuie să trăim aceste experienţe.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.