Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

PSD are urgentă nevoie de cojones

Despre PSD s-a spus mereu că este partidul monolit, că este continuatorul fostului PCR, că are grămezi de lideri cu grămezi de susţinători. Probabil că PSD este câte un pic din toate astea şi încă şi mai mult de atât. Din păcate pentru furnicile politicii româneşti PSDului îi lipseşte acum ce e mai important: cojones. Pe româneşte: coaie.

Geoană a „reuşit” să dovedească în mai multe rânduri că vrea dar că nu poate. Păi ce fel de lider cu cojones eşti tu când nu eşti în stare să îţi impui punctul de vedere când, cu autoritate ridicolă (tocmai pentru că a eşuat lamentabil), ai solicitat să fie loviţi dur cu excluderea nişte membri de partid care te-au călcat pe bombeu? Cazul care îmi vine acum în minte la repezeală este al lui Dan Mihalache. Dan l-a criticat dur pe Geoană în presă, Geoană a decis cu de la sine putere să îl scoată de pe lista de europarlamentare (ce statut, ce consultări interne pe tema asta) şi cam atât cu forţa geonistică. Pentru că, deşi il lidero furnicones a trimis, chiar în timpul moratoriului pe care tot el l-a instituit înainte de euroalegeri, o adresă în teritoriu în care cerea ca Mihalache să fie exclus, cei din Maramureş (unde este membru Dan) s-au cam urinat de la înălţime pe vrerea lui Geoană. Ce să mai vorbeşti de cojones la Mirciulică în aceste condiţii?

De când este preşedinte Geoană nu a reuşit nici să îi pună definitiv pe făraş pe duşmanii lui de clasă Adrian Năstase sau Ion Iliescu. Cei doi au încă susţinători extrem de puternici în partid, iar rândurile acestui curent se îngroaşă pe zi ce trece mai ceva ca lista de consilieri ai lui Geoană. Că Mirciulică nu a reuşit să îi lovească decisiv pe cei doi este, vreţi nu vreţi, încă o dovadă că la capitolul cojones geonitice există o impotenţă politică periculoasă pentru soliditatea PSD.

Ştiţi şi voi cum e românul. Dacă te vede că nu le ai începe să te arate cu degetul şi să îl cam doară la prohab de tine. La pesedişti atitudinea asta se vede din discuţiile care încep, deja, să existe în judeţe pe tema listelor pentru parlamentare. Care liste, e cam unanimă părerea în organizaţiile teritoriale, „o să le facem noi aici, la noi în judeţ, fără să îi mai lăsăm pe ăia de la Bucureşti să îşi bage pilele şi relaţiile”. O disoluţie a autorităţii centrale a partidului care, oricum a-i lua-o, ne arată cât de sfrijite sunt cojones la Geoană.

Şi totuşi cine ar putea aduce testosteronul atât de necesar în PSD în acest an electoral?Eu am câteva variante. Dar doar de discuţie. De amorul artei conversaţiei, altfel spus. Şi pentru că un chinezu adevărat ţine mult la ideea de democraţie, vă las pe voi să vă aduceţi contribuţia decisivă la nominalizări pentru posesori de cojones în PSD.

Distribuie pe:

0 comentarii la “PSD are urgentă nevoie de cojones

  1. mihnea Răspunde

    corina cretu! :D

  2. Vania Răspunde

    Parcă numai PSD? Nici nouă nu ne-ar strica o pereche (maxim două!)…

  3. kmi Răspunde

    In mod bizar, asociez imaginea de „persoana cu cojones” (si) cu tot felul de „jmekerasi”, mai grei sau mai putin grei…poate pentru ca se scarpina fara nicio jena, in public, atragand atentia asupra lor…E posibil sa am eu o idee gresita, totusi eu mi-as dori niste persoane cu coloana vertebrala :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.