Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

O să mai luăm noi multă UE…

Hârţogarii de la Uniunea Europeană au decis: România umblă cu cioara vopsită şi arde gazu prea ieftin. Aşa că solicită ţărişoarei noastre să majoreze preţul gazului. Şi nu cu procente de astea gen indici bursieri cu fineţuri şi multe zerouri după virgulă. Ci cu 70%.

Doar dacă ne imaginăm aşa ceva, o scumpire cu 70% a gazului, şi deja plângem în hohote. Dincolo de plata la întreţinere, din cauza căreia în curând mulţi români se vor declara în faliment de familie, vă daţi seama că toate preţurile la toate produsele care se fabrică în România vor creşte îngrozitor.

Bunica mea, cu pensia de 120 de lei pe lună, zice aşa: „Şi aşa am 74 de ani. Mai bine mor decât să trăiesc de astea”. E cumplit, fraţilor.

Acuma, evident, că guvernanţii noştri nu sunt sinucigaşi şi se vor pişa foarte tare pe solicitarea europenilor de a majora cu 70% preţul gazului. Pentru că ce dracu, măi Barroso şi şleahta ta de costume închise la culoare, 2008 e an electoral. Şi, indiferent de câte milioane ar avea Tăriceanu avere personală, tot îşi dă şi el seama că la o asemenea majorare România socială (pulimea, poporul, omul simplu) intră în incapacitate de plată. Dar de majorat tot se vor majora preţurile. Risc un pronistic: cam cu 40% în 2008.

În România, 60% din gaz se asigură din producţie internă, sort of speak (OMV şi Romgaz). 40% ne vine de la ruşi. Cu care ruşi avem nişte relaţii absolut minunate, datorită în mare parte farului luminos de la Cotroceni, înalt cârmaciului, primului cetăţean gherţoi al ţării, specimenului prezidenţial, numitul Băsescu. Care a taxat politica externă a Moscovei pe zona asta de câte ori a avut prilejul. Şi a generat efectul ţânţarului care supără elefantul: pachidermul trage o beşină şi ţânţarul nu îşi revine multă vreme din ameţeală… Deci de la ruşi ne putem lua adio în ceea ce priveşte o renegociere avantajoasă pentru noi.

Ceeeeeeeee, ziceţi că e greu ACUM să fii european? Staţi pe aproape. Va fi şi mai greu. O să mai luăm noi multă UE…

Distribuie pe:

0 comentarii la “O să mai luăm noi multă UE…

 1. Gabriela Savitsky Răspunde

  In aceste conditiuni nou create, ar fi oportun sa ne bagam picioarele in UEa lor si sa ne tragem plapuma kremliniana mai pe oscioarele noastre rebegite de frig. Bashca am avea unde sa exportam dracului supraproductia de rakie de anul asta si de cand lumea… Ca de nanotehnologie nu poate fi vorba.

 2. chinezu Răspunde

  Gabriela Savitsky:
  tragem noi plapuma kremliana
  da’ ne lasa marinarul spritar?

 3. Codruta Răspunde

  He, he, multi m-au injurat cand le-am zis ca UE este departe de a fi un taram al democratiei, comunicarii si reducerii diferentelor de bunastare si dezvoltare economica. Aceeasi a fost procedura si cu alinierea preturilor de dinainte de aderare, aceleasi interese, aceeasi perdanti. Acum ne luam teapa din nou. Actorii adevarati ai economiei mondiale joaca pe preturi mari, doar nu vreti ca Romania sa danseze in UE pe preturi de dumping?
  Dar mai e ceva. Ceva ce s-ar putea face. Dar nu cu liderii nostri. Daca am avea liderii Marii Britanii, de pilda, atunci am putea sari peste imperativa lege de ridicare a pretului, sau, macar am putea reduce acest pret. Dar cu Umilitii si Umilii astia de la Bucuresti este imposibil.
  Wellcome in UE! Eu sunt in ea de patru ani si nu de putine ori ma ingrozesc!

 4. Gabriela Savitsky Răspunde

  Cred ca intr-acolo ne-mpinge Uciga-L Toaca. Ce. n-ai mai vazut sa-njuri pe fatza si sa pupi in dos? A lu cine shpion erea iel cand erea, la Anversu ala? Ca doar nu era al Cie? Si nici al Mossadului – ca a scris Elena din Cotroia pe blog ca nu e taiat de jur-imprejur! Asa ca …Caghebesescu il cheama!

 5. Darius F Răspunde

  O sa mai luam. Sa vezi ca pana la urma poate o sa ne si placa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.