Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Şi dacă, totuşi, Tăriceanu a lovit primul?

Ziceam zilele trecute că Băsescu a aruncat pe piaţă scandalul cu Norica Nicolai ca să estompeze dezvăluirile cu „domnu profesor” din înregistrările dintre Hayssam şi procurorul Nastasiu. Pentru că nu cred că Băsescu ar fi declanşat o asemenea fumigenă numai de ură împotriva Noricăi. Şi, mai ales, o fumigenă atât de slab pregătită. Apoi au urmat la tarabă scandalul cu impostura lui Sorin Oprescu. Başca tăvălugul cu mapele procurorilor. Toate astea au făcut ca „domnu profesor” al lui Hayssam să fie dat la o parte de pe agenda publică.

Bun. Să zicem că Băsescu s-a stresat atât de tare să acopere scandalul Hayssam şi a ieşit cu nişte dosare-fumigene complet idioate, dacă mă întrebaţi pe mine (un alt indicator că ceva îl deranjează foarte tare la faza cu „domnu profesor”). Atunci cine a dat drumul la înregistrările cu Omar?

Un posibil răspuns ar fi că Tăriceanu s-a decis să joace tare. Şi l-a aruncat pe „domnu profesor” pe piaţă. Această ipoteză ar explica reacţia disperată de-a dreptul a marinarului, cu fazele de prost gust de genul „nu o să o numesc niciodată pe Norica” şi cu tragerea de timp în speranţa că lumea nu va discuta de Hayssam.

Dacă Tăriceanu a dat drumul la aşa ceva, putem spune că e prima lovitură cu adevărat dură la adresa lui Băsescu. Şi care, pentru prima oară, l-a băgat cu adevărat în corzi pe şpriţarul şef. Care şpriţar, de voie, de nevoie, a început să transpire şi să facă greşeli. Pentru că, părerea mea, minciuna cu întemniţarea din greşeală a cuiva din vina Noricăi e o greşeală, care se va întoarce cât de repede împotriva lui.

Pe un asemenea scenariu miza nu mai e deloc viitorul ministru al Justiţiei. Adevăratul pot este reaşezarea forţelor la nivel înalt în lupta politică din România în anul electoral 2008. Iar Tăriceanu a lovit primul. Şi a făcut-o lovitor de-a dreptul.

Încă ceva. Celebra întâlnire de taină de sâmbătă între Băsescu şi Tăriceanu. Nu cred nici un milimetru că subiectul a fost „băi, Căline, pune şi tu pe altcineva ministru, nu pe Norica”. Cred că discuţia a fost mai mult „ba pe-a mă-tii”. Adică Tăriceanu i-a spus clar că a ieşit la joc puternic şi că de acum încolo muniţia e pregătită şi dispozitivul de luptă activat. Ce negocieri or fi purtat cei doi putem doar să speculăm. Dar de bine nu şi-au urat…

Aştept cu interes să văd următoarea mutare a lui Băsescu…

Norica zice că „domnu profesor” e Băsescu. Hai să nu o credem pe ea. Hai să zicem că e subiectivă. Sau nu?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=76rOaymqKd4&rel=1]

Distribuie pe:

0 comentarii la “Şi dacă, totuşi, Tăriceanu a lovit primul?

  1. Gabriela Savitsky Răspunde

    Eu cred ca e Talpesh. Si ca lovitura vine de la Sarpele cu Ochelari… Se bat serviciile…

  2. radupress Răspunde

    Indiscutabil Tariceanu are clasa, pe un om echilibrat greu puti sa il rapui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.