Citește acest decalog al campaniilor cu bloggeri. O resursă de aur despre influencer marketing!

Despre Turcescu. Nu despre Orban

O singură întrebare: Robert Turcescu îşi înregistrează mereu convorbirile sau doar acum a avut o intuiţie fenomenală?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=k3mgRN10T6g&rel=1]

Distribuie pe:

0 comentarii la “Despre Turcescu. Nu despre Orban

 1. andrei crivat Răspunde

  a avut un foarte puternic instinct de jurnalist, poate :)

 2. japonezul Răspunde

  Bravo china man. Foarte tare intrebarea. :)) :)) :))

  Dar apropo, eu inca nu sunt lamurit cu o treaba. In ce conditii poate sa ma inregistreze pe mine cineva si apoi sa faca publica discutia fara acordul meu? Atunci cand un jurnalist suna un politician, sa zicem, desi nu se respecta regula de a anunta ca acea convorbire urmeaza sa fie inregistrata, cam toata lume stie ca, in cazul acceptarii, discutia va fi facuta publica.

  Dar cand se intampla invers? Cum sta treaba, mai ales daca nu este vorba despre o amenintare cu moartea sau chestii grave care pot fi considerate probe intr-un proces?

 3. chinezu Răspunde

  japonezul:
  asta e o alta intrebare excelenta
  probabil ca omu respectiv poate fara probleme sa dea in judecata realitatea
  pentru inregistrare ilegala si pentru difuzarea declaratiilor fara acordul sau
  cel putin asa presupun ca ar fi normal
  la legi nu ma princep
  deci orice e posibil

 4. soferul Răspunde

  Voi cred ca deja ma stiti :) Departe de mine sa ii tin partea dlui Orban. Desi, in toata povestea asta, dl. Orban este cel „judecat”, nu jurnalistii care au dezvaluit povestea. Cel mai simplu este sa nu vezi padurea de copaci. Sa il acuzi pe Gramo ca face nudism pentru a-l decredibiliza, de parca asta conta. Sa-l acuzi pe dl. Turcescu ca are nu stiu ce firme, de parca asta ar conta.
  Privind si spre partea ailalta, as observa ca in orice tara normala, ceea ce fac jurnalistii tabarand pe familia fetitei in casa, se cheama hartuire. Ca dl. Turcescu a pozat intr-un intransigent aparator al moralitatii. (aici fac o paranteza si va pot spune cu mana pe inima ca am avut o experieta cu el in care am observat multe lucruri, numai ca ar avea principii si morala nu. dar este o experienta personala)
  Totusi, n-as merge pe teoria conspiratiei: ca aia filmau cu super camera si erau pregatiti, ori ca dl. Turcescu are un obicei in a-si inregistra convorbirile. Din convorbirea cu dl. Orban nu rezulta oricum nimic compromitator la adresa inca ministrului. Eu am un telefon cu care pot, printr-o apasare de buton, sa incep inregistrarea in timpul convorbirii. Nokia se cheama el. N-am inteles nevoia dlui Turcescu de a ne arata cum se trage el de sireturi si le spune pe numele mic politicienilor. A vrut oare sa ne arate ca sunt de-o tagma? Ca nu sunt diferente intre ei? Pronumele de reverenta este cel putin un semn de buna crestere. A! Daca beti si mancati impreuna, este altceva.
  In fine, desi este evidenta vinovatia dlui Orban pentru toata lumea, modul in care au tarat onor majoritatea jurnalistilor nostri story-ul este mult sub ceea ce inseamna presa si deontologie profesionala. Jurnalistilor n-ar trebui sa li se inroseasca ochii cand intervieveaza, n-ar trebui sa se puna in locul procurorilor si n-ar trebui sa li se piarda vocea pe tonalitati inalte cand pun intrebari. Ar trebui sa puna doar intrebari normal, de parca ar cere o paine in piata. Ca cititorii/telespectatorii nu sunt atat de prosti sa nu inteleaga povestea. A! Si ar trebui sa stie cui sa-i puna intrebari… In povestea asta nu este doar dl Orban pionul principal, ci si cei care il acopera ori incearca.
  aoleo, cat am scris. gata!

 5. chinezu Răspunde

  soferul:
  ai scris mult, daaaaaaaaaaaaaa
  dar ai scris si bine
  ai aventajul monumental al omului care stie cat e ceasul de ambele parti ale baricadei
  si se vede asta

 6. samson Răspunde

  orice jurnalist(analist politic cum isi mai spun HUNI ) crk isi inregistreaza convorbirile cu „oameni importanti”-(politicieni, afaceristi, etc)

 7. Tiberiu Lovin Răspunde

  japonezu, cinezu si alte natii :) : Robert Turcescu a explicat de ce nu a inregistrat de la inceput. Poti gasi la mine toate filmele si discutiile (acuzele lui CTP pe aceasta tema si more). Povestea amuzant este ca omul 100% s-a plans ca nu a putut inregistrat cu telefonul pe care a fost sunat, ci s-a chinuit sa deschida altul. Exista programe de montat care-ti permit acest lucru. E normal sa inregistreze discutia si nu este ilegal, mai ales cand esti sunat.

 8. chinezu Răspunde

  no bun
  ma inclin in fata capacitatilor si cunostintelor tehnice pe care le aveti unii
  si la care io recunosc ca sunt varza
  deci e legal si usor si cum vreti voi sa inregistrezi o convorbire
  pe care sa o asculti si sa te razi de ea cu colegii in redactie
  dar sa o dai pe post fara acordul celui inregistrat cum e?
  ca nici la asta nu ma prea pricep
  mi se pare de cacat
  dar asta sunt eu
  si stiu ca altii sunt si mai si

 9. Combo Răspunde

  Io nu stiu cum e legea exact, da sigur trebe acordul celullalt sa inregistrezi o convorbire. Daca n-ar fi asa, nu as asculta acelasi mesaj la convorbirile de la toate servicii de support ca continuarea convorbirii reprezinta acordul meu blah blah. Si oricum ai lua-o Turcescu a facut o jegosenie de tot caracterul lui deontologic.

 10. Combo Răspunde

  E la ciutacu pe site: http://www.ciutacu.ro/articol-579.html. Citez: „Violarea secretului corespondenţei

  Art. 195. – Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare. Dacă faptele prevăzute la alin. 1 şi 2 au fost săvârşite de un funcţionar care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.