MIRA Rehab, excelenta inițiativă românească pentru o recuperare prin joc

Puteți vota MIRA Rehab în competiția Chivas The Venture! Sau puteți alege din celelalte 4 excelente proiecte românești aflate în competiție. Unul dintre ele va primi 3.000 de euro ca favorit al publicului, iar unul va pleca la finala globală Chivas The Venture.


Când am jurizat semifinala națională a excelentei competiții de businessuri cu impact social Chivas The Venture, am asistat la prezentarea MIRA Rehab. Și de la primele cuvinte, m-am simțit mândru că am onoarea de a fi alături de acești tineri grozavi, care au pornit o inițiativă teribil de frumoasă!

Nu știu cum să v-o zic altfel, așa că o zic direct: România este mult mai frumoasă atunci când vezi români care gândesc atât de frumos și care vin cu idei excepționale, aplicabile la nivel mondial. MIRA Rehab este una din aceste idei :)

Ce face MIRA Rehab

mira-founders-imagine-2010MIRA Rehab este o platformă transformă exercițiile de terapie fizică în jocuri video, astfel încât pacienții să aibe o experiență mai plăcută când se recuperează. ”Vinovații” pentru MIRA Rehab sunt Alina Călin, Andrei Cantea, Liviu-Andrei Dascălu şi Cosmin Mihaiu, care au studiat la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

Altfel spus, cine a trecut prin experiența unei recuperări știe cât de dificil este să ”tragi” de tine ca să îți faci exercițiile :) Dar platforma te ajută să treci mai ușor peste această perioadă, pentru că totul este cu fun inclus!

Sunt mai multe centre din Romania care folosesc MIRA, precum: Polaris (Cluj), Casa Theodora (Cluj) , Kinetobebe (Bucuresti), Hospice Casa Sperantei (Bucuresti, Brasov), Motivation (Bucuresti, Brasov, Timisoara, Neamt), Asociatia „Maria-Beatrice” (Alba Iulia) Egregora (Bucuresti), NORO (Zalau), DGASPC (Satu Mare), Kinetic Plus (Brasov).

Cum funcționează MIRA Rehab

MIRA Rehab
MIRA Rehab

În timp ce pacientul joacă un anumit joc, camera Microsoft Kinect îi monitorizează toate mișcările și astfel poate oferi medicului informații importante despre evoluția lui. Această aplicație de recuperare măsoară anumiți parametri precum viteza cu care pacientul face o mișcare. Fizioterapeutul are astfel acces la toate detaliile care îl ajută să observe cât de eficientă este terapia pentru fiecare persoană în parte. Datorită acestor informații, el poate prescrie noi exerciții sau adapta altele, în funcție de evoluția pe care o vede în timp real, prin feedback-ul oferit de acestă aplicație de recuperare. De asemenea, costurile pentru recuperarea pacientului se vor reduce simțitor.

MIRA Rehab poate fi folosită de mai multe categorii de pacienți, de la copii la bătrâni, ajutând la recuperarea lor în urma unor probleme ortopedice sau neurologice. Jocurile oferite de această aplicație de recuperare sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient și au la bază studii aprofundate în domeniul medical.
(sursa: ehealthromania.ro)

Am făcut un interviu cu Cosmin Mihaiu, unul dintre ”vinovații” pentru această excelentă inițiativă, poate vă convinge să votați MIRA Rehab în competiția Chivas The Venture :)

Cristian China-Birta: Spune-ne câteva cuvinte despre tine, ca să știe lumea cu cine vorbim :)

Cosmin Mihaiu. TED2015 - Truth and Dare, March 16-20, 2015, Kay Meek Center, West Vancouver, Canada. Photo: Bret Hartman/TED
Cosmin Mihaiu. TED2015 – Truth and Dare, March 16-20, 2015, Kay Meek Center, West Vancouver, Canada. Photo: Bret Hartman/TED

Cosmin Mihaiu: Salut, sunt Cosmin Mihaiu, CEO & Co-founder, MIRA Rehab. Sunt din Cluj, în 2012 am absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, după care am co-fondat MIRA Rehab în UK cu colegii din facultate Liviu-Andrei Dascălu, Alina Călin și Andrei Cantea. Sunt în Londra de 4 ani, căutând oportunități și clienți pentru compania noastră.

Care-i faza cu MIRA? Ce problemă socială rezolvă acest business? În câteva cuvinte sintetizatoare, ca sa inteleaga lumea pe scurt despre ce este vorba.

MIRA este o aplicație medicală care transformă exercițiile de terapie fizică în jocuri video, astfel încât pacienții să aibe o experiență mai plăcută când se recuperează. Copii sau alți pacienți care au avut de exemplu un accident neurologic trebuie să treaca prin perioade lungi de recuperare.

Prin MIRA, ne dorim ca pacienții să beneficieze de un tratament mai distractiv și interactiv. Aplicația e construită ca o unealtă pentru terapeuți, pentru că specialiștii sunt cei care știu cel mai bine de ce tipuri de exerciții au nevoie pacienții lor. MIRA este instalată în peste 30 de centre locale și internaționale, fiind folosită în tratamentul persoanelor de toate vârstele, cel mai tânăr pacient având 3 ani, iar cel mai în vârsta a împlinit 102 ani.

Acum un an am deschis și un centru în Cluj numit Un Zâmbet cu MIRA care oferă tratament gratuit copiilor din familii cu dificultăți financiare. Suntem foarte bucuroși că sunt peste 60 de copii care vin la centru în fiecare lună și beneficiază de tratament tradițional, cât și de MIRA.

De unde v-a venit ideea acestui business?

În 2010 am format echipa cu Andrei, Alina și Andrei pentru a participa la Imagine Cup, un concurs organizat de Microsoft pentru studenți cu tema: Imaginează-ți o lume unde tehnologia ajută la rezolvarea celor mai grele probleme. Am ajuns la finala mondială din Varșovia cu un proiect numit Caregamer, însă n-am trecut de prima rundă.

Dar ne-a plăcut experiența Imagine Cup și un an mai târziu ne-am înscris din nou. Căutam o idee nouă pentru un nou proiect. Am povestit cât de greu mi-a fost să urmez exercițiile de recuperare după ce mi-am rupt brațul când aveam 7 ani. Ne-am întrebat dacă pacienții și-ar urma exercițiile dacă acestea ar fi prezentate sub forma unor jocuri video. Am început să căutăm mai multe informații despre terapie și observasem că pacienții ar putea fi determinați să exerseze dacă tratamentul ar fi mai distractiv, mai plăcut.

dsc_0451Așa am ajuns la ideea MIRA – Medical Interactive Recovery Assistant. Cu MIRA am avut din nou plăcerea să reprezentăm România la finala mondială Imagine Cup in 2011, în New York. N-am câștigat nici de data aceasta, dar am ajuns în ultima rundă: Top 6 echipe la nivel mondial. După competiție am decis să continuăm cu proiectul nostru, iar un an mai târziu am format compania MIRA Rehab.

MIRA Rehab este printre cele 5 proiecte finaliste la Chivas The Venture. De ce ai aplicat la acest program și cu ce crezi ca te ajuta?

Am aplicat la Chivas The Venture deoarece auzisem că e o compețiție pentru business-uri cu impact social. Pe lângă oportunitatea finanțării din marele premiu, eram interesați și de expunerea la nivel national, cât și international. Mai mult, sesiunile de mentorat din București pentru cei 5 semi-finaliști au fost folositoare în a explica câteva idei sintetizate pe partea de comunicare (hint Chinezu ;) ), public speaking și pitching.

Daca te-ai afla în fața juriului internațional și ți s-ar cere doar 3 cuvinte în care să descrii care sunt beneficiile businessului tău, care ar fi acestea și de ce?

Recuperare: usoara, distractivă si mai rapidă.

Din păcate, până la 70% din pacienți nu își urmează tratamentul deoarece consideră exercițiile grele și repetitive. Scopul MIRA este de a ajuta pacienții să își urmeze exercițiile recomandate de terapeuți. Exercițiile sunt afișate sub forma unor jocuri video, astfel încât pacienții să se “joace” spre recuperare. Prin MIRA, terapia devine mai ușoară și mai distractivă pentru ca pacienții sunt focusați pe țelurile jocurilor, chiar dacă în același timp exersează. Iar pentru că pacienții își urmează exercițiile, se vor recupera mai repede decât cei care nu urmează tratamentul recomandat.

De ce crezi ca este nevoie de cât mai multe businessuri cu impact social în România?

Cred că scopul nostru, ca oameni, e să dezvoltăm soluții și să îmbunătățim mediul înconjurător pentru copiii și nepoții nostri. Este nevoie de cât mai multe idei și businessuri cu impact social astfel încât toată lumea să poată beneficia de cele mai bune soluții la un cost cât mai redus. Potențialul pe care îl avem prin tehnologie este enorm. Soluții pentru detectarea poluării și pentru încetinirea încalzirii climatului, consultații sau tratament medical digital și prin aplicații de telefon, soluții pentru transport sau pentru agricultori și multe altele sunt necesare pentru a obține rezultate cât mai bune. Cred că e nevoie de cât mai multe businessuri cu impact social în întreaga lume pentru a-i ajuta pe toți cei care au nevoie.

Cum crezi că ajută o competiție ca Chivas The Venture dezvoltarea businessurilor sociale la noi în țară?

În primul rând cred că o asftel de competiție ajută la expunere. Toate businessurile sociale au nevoie de cât mai multă mediatizare și de cât mai multă lume să audă de ele. Nu se știe de unde apare următoatea oportunitate.

În al doilea rând, cred că e nevoie de cât mai multe competiții de acest gen. Sunt necesare pentru businessuri pentru a le valida ideea, mentora creșterea și, în special, pentru a le încuraja să-și urmeze visul. Chivas The Venture nu doar selectează ideile cu cel mai mare potential, dar le și oferă un boost spre stagiul următor.

Un mesaj ÎN EXCLUSIVITATE (:D) pentru cititorii blogului meu.

În EXCLUSIVITATE, pentru Chinezu’ :D : Suntem pe finalul unei testări clinice în zona Manchester, în colaborare cu University of Manchester. În această testare, am urmărit cât de mult poate ajuta MIRA în îmbunătățirea condițiilor fizice a persoanelor în vârste. Testarea a fost menționată și de BBC în Septembrie, însă doar acum câteva săptămâni am auzit că au fost îmbunătățiri pentru participanți și pe partea cognitivă. Abia așteptăm să facem aceste rezultate publice. Stay tuned :)

https://youtu.be/8KXm2DL1-90

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.