10.12.2016

Cyberbullying-ul cauzează depresie, coșmaruri și anorexie

Află cum poți să câștigi o Dacia Duster Laureate și alte zeci de premii.

Cyberbullying-ul este intimidarea intenționată, persecuția sau abuzul, cu care copiii și adolescenții se pot confrunta pe Internet. Conform studiului Growing Up Online – Connected Kids, realizat de Kaspersky Lab și iconKids & Youth, cyberbullying-ul este o amenințare mult mai periculoasă pentru copii, decât o consideră mulți părinți, iar consecințele pentru majoritatea victimelor hărțuirii online includ probleme serioase de sănătate și socializare.

Interesant de remarcat este că puștii între 8 și 16 ani sunt mult mai atenți la această amenințare decât părinții lor. Potrivit studiului, 13% dintre copii și 21% dintre părinți consideră cyberbullying-ul inofensiv. În același timp, 16% dintre copiii intervievați se tem mai mult de hărțuirea online decât de cea offline, în timp de jumătate (50%) se tem la fel de mult de ambele tipuri de hărțuire, reală sau virtuală.

Părinții nu ar trebui să minimalizeze pericolele cyberbullying-ului. În ciuda faptului că studiul a arătat că doar 4% dintre copii recunosc că au fost hărțuiți online (comparativ cu 12%, în realitate), în 7 din 10 cazuri consecințele au fost traumatizante.

Iată câteva statistici din care reiese că hărțuirea pe Internet afectează serios echilibrul emoțional: părinții a 37% dintre victime au remarcat o stimă de sine diminuată, 30% – rezultate mai slabe la școală, iar 28% au menționat depresia. În plus, 25% dintre părinți au afirmat că cyberbullying-ul le-a afectat somnul copiilor și le-a cauzat coșmaruri (21%). Un alt grup, reprezentând 26% dintre părinți, a remarcat, în cazul copilului lor, că a început să evite contactul cu alți copii, iar 20% au descoperit că are anorexie.

La fel de îngrijorătoare sunt statisticile care arată că 20% dintre copii au văzut că alții erau hărțuiți online, iar în 7% din cazuri, au participat ei înșiși la hărțuirea cuiva. Studiul arată că, adesea, copiii ascund incidentele de cyberbullying de părinți, ceea ce face mai complicată misiunea de a-i proteja.

cyberbullying

P. S. Pentru mai multe sfaturi despre cum să vă protejați copiii pe Internet, vizitați kids.kaspersky.com.

Despre autor: Bianca Ceică

Povestaș cu dor de ducă. Mică maestră de mari isprăvi 2.0 pe biancaceica.ro și pe cristianchinabirta.ro. :)

Youth Hub organizează o nouă ediție „Online de la A la Zen”

#PoateVăInteresează Se fac angajări la Corpul de Control al Primului Ministru

Un comentariu

  1. marți, 2 august 2016, 19:16

    Mda, tine-ti prieteni pe care i-ai facut in mediul virtual in acest mediu pana crezi ca ai suficienta incredere sa ii cunosti personal.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *