02.12.2016

De ASTRO FEST puteți să îl întâlniți pe Dumitru Prunariu și să vă uitați la stele

Află cum poți să câștigi o Dacia Duster Laureate și alte zeci de premii.

Mereu m-a enervat la București că nu pot să văd stelele foarte bine. Și nu pentru că port eu ochelari :D, ci pentru că în acest oraș nu se pot observa așa, ca la munte, de exemplu.

Vă dați seama că atunci când am auzit de Astro Fest, m-am bucurat pentru că festivalul  acesta include – undeva, în lista de activități, și observațiile astronomice. Ieei! :D

Revenind cu picioarele pe pământ, una dintre părțile și mai faine (până la stele și înapoi) ale Astro Fest este că oferă publicului iubitor de astronomie şi explorare spaţială, şansa să îi întâlnească pe Dumitru-Dorin Prunariu şi invitaţii săi. Și aceasta pentru că se împlinesc 35 de ani de la zborul în spațiu realizat de Prunariu și e frumos să sărbătorim cum se cuvine acest eveniment. :)

Evenimentul de pe 14 mai va include observaţii astronomice, cursuri, prezentări, ateliere şi expoziţii de astro fotografie. De asemenea, redacţia Ştiinţă&Tehnică, partenerul acestui eveniment, va organiza o amplă dezbatere pe tema prezenţei României în industria aerospaţială internaţională, iar Fun Science va susţine un program special dedicat copiilor, „Aventurierii Spaţiului”. Silent Strike şi Dan Basu vor încheia evenimentul cu un performance live, audio-video.

Festivalul va avea accesul liber şi se va desfăşura între orele 16:00-23:00 în Aula Bibliotecii Naționale a României şi în parcarea sa exterioară.

Pe 15 mai, Astro Fest continuă la Therme Bucureşti. Începând cu ora 11.00, grupul de astronauţi va lua parte la lansarea proiectului „Galaxy Explorers”.

astro fest

Despre autor: Bianca Ceică

Povestaș cu dor de ducă. Mică maestră de mari isprăvi 2.0 pe biancaceica.ro și pe cristianchinabirta.ro. :)

Au început filmările pentru „Valea mută”, prima miniserie filmată de HBO Europe în România

Dragi părinți, învățați-i pe copii să rămână curajoși :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *