03.12.2016

Hai să învățăm 2.0 împreună. Cum faci live tweeting

Află cum poți să câștigi o Dacia Duster Laureate și alte zeci de premii.

Știu că săptămâna trecută, când am lansat #sosuim pe twitter, căci am fost la o lecție de gătit organizată de cei de la Unilever Food Solutions, am ”ucis” lumea. Pe unii pentru că i-am făcut să moară de poftă, iar pe alții pentru că i-am enervat cu rafalele pe care le-am aruncat pe acolo :D Dar am făcut-o tocmai pentru că mă gândeam să lansez discuția de astăzi despre cum să faci live tweeting de la un eveniment. Sau cum să nu faci. Vedem ce ziceți și voi :)

Pentru aceasta mă ofer drept cobai :)) Adică vă spun cum am procedat eu la evenimentul despre care vă spuneam și apoi analizăm împreună dacă a fost bine sau nu. Să purcedem, deci.

Se dau următoarele:
– mergi la un eveniment (de genul celui relatat mai jos) cu mai mulți bloggeri
– vrei să faci live tweeting (că așa ți se pare ție că e mai bine)

Se cere:
– să spui cum procedezi tu într-o astfel de situație
– să spui dacă ce am făcut eu în exemplul de mai jos înseamnă forțare sau nu
– să spui orice altceva îți trece prin cap legat de ce povestim noi aici :)

Și acum relatarea, așa cum am făcut-o eu. Dau twiturile și pozele în ordinea pe care le-am dat atunci.

bloggeri la bucatarie :D

s-a inrolat @OanaBratila :D

Voi va dati seama ca o sa gust din ce gatesc specimenele astea 2.0? =))

degeaba incearca @haotik sa isi spele pacatele…

in lipsa de altceva @stmurgeanu s-a apucat sa bea ulei…

asa arata @AndreiCismaru cand se preface ca intelege ceva din reteta

Nicu @infodeltaro la munca de jos, asa cum merita :D

@andreea_burlacu muncind din greu… :D

Daca nu iese cu bloggingul, oricand se pot angaja la McDonalds =))

gata, declar #sosuim htagul oficial al relatarii live pe care o execut in aceasta perioada :D

concert la cratita in @make2000 major :D

retetele de la #sosuim suna intr-un mare fel da’ cred ca bloggerilor o sa le iasa o shaorma… =))

retetele oficiale la #sosuim sunt: 1 friptura de porc cu sos de piper verde 2 pene a la zarina

retetele #sosuim (cont.) 3 medalion de vitel cu sos brun, ciuperci si maghiran 4 tigaie de pui cu legume

imi cer mii de scuze pentru ploatul in gura pe care vi-l provoc cu#sosuim si aveti permisiunea mea sa imi dati unfollow =))

vai de mine cum miroase pe aici…

note to self: recomanda organizatorilor sa nu mai foliseasca votca la reteta cand sunt bloggeri in zona ca se face reteta fara =))

picture in picture de la #sosuim :))

pai da, ca @make2000 nu stie sa se faca auzit fara violenta… =))

– Uite asa se taie sanatos. Fara sa stii exact ce o sa iasa, da’ sa para ca te pricepi

paparazzo la #sosuim, subiectul filajului @OanaBratila :D

neeee @OanaBratila nu mananca, ea doar gusta. Si gusta. Si gusta… =))

@ralucaduta la #sosuim : Si imi zic mereu sa nu mai aducem bloggeri. Da’ io zic, io aud… :D

gata, declar greva la #sosuim mirosul este terminator… :))

desigur, @stmurgeanu si @AndreiCismaru stiu ingredientul magic al retetei :D

 

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cum i-am găsit leacul lui Florin ”Busu” Busuioc…

Un foarte fain infografic despre campania Ciuc

7 comentarii

  1. marți, 24 ianuarie 2012, 11:59

    Mie îmi place tare mult aşa, ca poveste, pe blog!
    Poate că în tweet-uri ar fi fost mai greu de urmărit.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  2. marți, 24 ianuarie 2012, 12:13

    Da, tare frumos povestit asa pe blog, mai ales ca fiind in mare paret a timpului ocupata cu serviciul + facultatea nu imi permit sa stau pe twitter asa de mult. Dar un blog se mai strecoara mereu! ;)

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  3. marți, 24 ianuarie 2012, 13:33

    Ai povestit fain (in propozitii si poze). Sper ca am bagat la cap :)

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  4. miercuri, 25 ianuarie 2012, 01:06

    aoleo ce bine (pare că) miroase! :)

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  5. miercuri, 25 ianuarie 2012, 11:05

    pepper steak !! slurp :))

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  6. miercuri, 25 ianuarie 2012, 16:11

    […] ieșit și celelalte preparate din bucătăria Unilever Food Solutions, aruncați un ochi și pe la Chinezu, Make, Haotik, Andrei, Andreea și Nicu (care a descris cu lux de amănunte cum se prepară o […]

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  7. luni, 30 ianuarie 2012, 09:44

    Imi place hashtagul #sosuim si mi se pare o alegere inspirata avand in vedere tema evenimentului. Este usor de urmarit povestea cu poze cu tot. Cred ca pe twitter pentru cei care nu participa si nu stiu despre ce este vorba poate deveni un pic obositor sau neinteresant daca vad multe tweet-uri de genul acesta unul dupa altul. Daca totusi, unul se citeste si se afla subiectul atunci cred ca hashtag-ul si-a facut treaba.
    Daca as fi eu la un eveniment cu mai multi bloggeri, as posta poze de acolo, am descrie un pic atmosfera si as oferi informatii pe care eu le consider interesante de la locul faptei. Desigur ca as intra in discutii pe twitter si cu ceilalti prieteni prezenti @X si @Y, dar as incerca sa nu fac un cerc inchis din asta.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *