07.12.2016

Primul comunicat de presă redat integral aici :)

Află cum poți să câștigi o Dacia Duster Laureate și alte zeci de premii.

Pentru că l-am primit de la o persoană care mi-e dragă corespunzător și pentru că am încredere în ce îmi trimite și pentru că sunt într-o mare criză de timp căci sunt pe drum :)), am decis să public acilea mai jos primul comunicat de presă redat integral în istoria Republicii Culturale :D

A plecat din tara cand se afla pe culmile succesului datorita filmului “Sania albastra”, care s-a bucurat la vremea aceea atat de atentia publicului, cat si a criticilor de specialitate. Din anul 1989 s-a stabilit in Franta, unde si-a continuat meseria de actor, jucand alaturi de nume célèbre ca: Gerard Depardieu si Barbara Schultz. Printre spectatorii sai parizieni s-au numarat Alain Delon si Jean-Paul Belmondo. A fost partenerul pe ecran al altor actori celebri ca Michael Keaton si Michael Caine.

Dupa 22 de ani de absenta, pe 4 februarie 2011, actorul roman Bogdan Stanoevici a revenit in Romania, cu ocazia premierei filmului israelo-franco-roman, “Misiunea directorului de resurse umane” in regia lui Eran Riklis.

Bogdan face un rol dramatic, asa cum nu ne-a obisnuit pana acum, remarcat de altfel si de critica de specialitate din Franta si Israel. Personajul tatalui dezabuzat, care a pierdut totul in viata, pana si pe propriul sau fiu, face parte din acea galerie de personaje in care este foarte usor sa nu fi credibil. Bogdan Stanoevici joaca acest personaj intre lacrima si violenta cu un excelent control al echilibrului dramatic fara a abuza de emotia situatiei create. Regasirea dintre tata si fiu este un astfel de moment, incarcat cu o deosebita emotie transmisa printr-un gest sau o privire. Regizorul Eran Riklis a tinut sa aplaude usurinta cu care actorul Bogdan Stanoevici trecea de la o stare la alta, la filmari, atentia intregii echipe fiind deseori concentrata asupra sa.

Filmul “Misiunea directorului de resurse umane” a fost propunerea Israelului la Premiile Oscar pt anul 2011. O tragicomedie bazată pe un bestseller semnat de Abraham B. Yehoshua, pelicula descrie călătoria unui director de resurse umane din Ierusalim spre Europa de Est, pentru a înapoia familiei corpul neînsufleţit al unei angajate decedate într-un atentat cu bomba.

Din distribuţia filmului mai fac parte cunoscuţi actori români precum: Irina Petrescu (într-un rol memorabil), Papil Panduru, precum şi actriţa israeliană de origine română Rozina Cambos.

Pelicula a primit premiile pentru Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai buna actrita intr-un rol secundar (acordat actritei de origine romana Rosina Cambos) si Cea mai buna coloana Sonora la Premiile Industriei De Film Israeliene – Ophir Awards, desfasurata pe 21 septembrie 2010.

In palmaresul filmului se mai afla Premiul Publicului, obtinut in cadrul  celei de-a 63-a editii a Festivalului de Film de la Locarno (Elvetia).

Bogdan Stanoevici a inceput cariera de actor inca din anul intai de facultate, fiind distribuit de regizorul si profesorul Ion Cojar, in spectacolul “Idolul si Ion Anapoda” pe scena Teatrului National din Bucuresti. Debutul sau in teatru a avut loc in compania unor mari nume ca Misu Fotino, Ileana-Stana Ionescu, Coca Andronescu. Au urmat o serie de alte spectacole pe scena Nationalului bucurestean, ce l-au dus la Festivalul International de Teatru din Edinbourg, cu spectacolul “Fata din Andros”. Cu acea ocazie, Bogdan Stanoevici a primit vizita Presedintelui cultural BBC care a tinut sa-l cunoasca personal pentru a-l felicita pentru prestatia sa artistica.

Dupa un inceput remarcabil in teatru, Bogdan Stanoevici, a debutat si in cinema, tot din anul intai de facultate, sub indrumarea si atentia profesorului sau Amza Pellea. In 1982 a absolvit I.A.T.C.-ul si a continuat sa-si dezvolte cariera artistica, devenind unul dintre actorii cei mai populari si mai iubiti din Romania, un adevarat simbol al unei intregi generatii.

Marele succes pe care l-a avut filmul “Sania Albastra” este si astazi o dovada a impactului pe care actorul Bogdan Stanoevici  l-a avut asupra publicului cinefil.

Bogdan Stanoevici a marturisit cu umor ca, desi a dorit sa devina actor din ziua in care a vazut, copil fiind, la cinema cum Clark Gable o saruta pe Vivian Leigh in filmul “Pe aripile vantului”, primul sarut “cinematografic” l-a dat abia dupa multi ani de actorie si nu mai putin de 17 filme.

Actorii care l-au marcat insa din copilarie pe Bogdan Stanoevici si care au devenit idolii sai sunt Peter O’Toole si Anthony Quinn.

BIOGRAFIE

Cinema (Lung metraj) România

Televiziune – România

19791989 16 tele-filme, printre care:

• Intamplari dintr-o vara frumoasa – Dan Puican
  • Romanta cu stagiari – Dan Puican
  • Alternativa – Dan Necsulea
  • Autografe pe fluviu –Domnita Munteanu

1993-2010 9 tele-filme, printer care

• 1995 Highlander de Denis Berry
  • 2002 Cordier, juge et flic de Eric Summer
  • 1998 Lyon police speciale de Dominique Tabuteau
  • 2010 Merci maman, merci papa de Vincent Giovani

Teatru – România

19791989 –10 piese de teatru, printre care :

• Între etaje (Dumitru Solomon) de Amza Pellea
    • Idolul si Ion Anapoda (G. M. Zamfirescu) de Ion Cojar
    • Jocul dragostei si al întâmplării (Marivaux) de D. Galgotiu
    • Fata din andros (Terențiu) de Grigore Gonța
    • Asteptând pe altcineva (Paul Ioachim) de Tudor Marascu

• 1993 Le systeme ribadier (Georges Feydeau) de Bogdan Stanoevici
  • 1995 Dr. Jekill & Mr. Hyde (R. L. Stevenson) de Marc Lesage
  • 1996 Le Premier (I.Horovitz) de Marc Lesage
  • 1999 Les portes du ciel (J. Attali) de Stephan Hillel
  • 2005 Nietzsche, Wagner et autres Cruautes (G. Tourman) de Marc Lesage

Bogdan Stanoevici  si-a anuntat intentia de a se stabili in Romania si de a juca din nou pe scenele teatrului romanesc. Pana atunci, va invitam sa il revedeti  pe marile ecrane din Romania in rolul Andrei Petrache din filmul “Misiunea directorului de resurse umane”.

“Trecutul nu mai este, iar viitorul nu este inca… Acum, aici, cu totul… Este tot ce stiu.” – Bogdan Stanoevici

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Astăzi e ziua când vă întreb ce vreți voi de la mine

Roșia Montana – Noul El Dorado

Un comentariu

1. marți, 15 martie 2011, 17:35

Stiu ca nu toti putem sa fim cu ochii pe Pro TV vineri seara pentru a urmari show-ul Romanii au talent, si tocmai de aceea va anunt ca aici pe site puteti revedea video cu cei care s-au prezentat pe scena, poze, interviuri, dar si emisiunile inregistrate, fiecare editie in parte!

Thumb up 0 Thumb down 0

Răspunde