03.12.2016

Leapşă cu prima zi de şcoală

Află cum poți să câștigi o Dacia Duster Laureate și alte zeci de premii.

Lovin mă întreabă cum m-am simţit în prima mea zi de şcoală. Mirare continuă este starea pe care mi-o aduc aminte cel mai bine. Eram mirat de uniforma mea, de lumea strânsă grămadă în careul din curtea şcolii, de florile pe care le-am primit noi bobocii de la cei mai mare (şi acum mai ţin minte că habar nu aveam ce trebe să fac cu floarea aia de o ţineam ca pe o lopată), de intrarea în clasă, de băncile scrijelite, de manualele mult prea răsfoite, de toate…

Îmi aduc aminte şi de extraordinara mea învăţătoare. Tovarăşa Leordean. Că aşa era pe atunci, tovarăşa. O adevărată doamnă…

Offtopic: Alexandru, suntem pe aceeaşi lungime de undă.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Încurcă-Business

Data viitoare, dacă nu iei câteva locuri I mi se taie pofta, bre Andrei…

Niciun comentariu încă

 1. luni, 15 septembrie 2008, 13:12

  Imi aduc aminte de prima zi de scoala ca de o zi de armata. Eram foarte speriat si am inteles de la mama ca orice as face sa nu o supar pe Tovarasa Invatatoare (Doamna Iepure) …. In anii 80 nu prea exista haosul de astazi din scoli, era mai multa disciplina … si mai multa responsabilitate, poate ca se facea mai multa carte insa asta nu conteaza, cine vrea sa invetze, invatza si astazi la fel de bine. Oricum fara Emo-Kids, si adidasi impestritati, cercelusi in nas si frezuri colorate, fara golansi care asculta manele si au tricouri cu BoSS (scris cu auriu), lumea de astazi si-ar pierde farmecul in acest secol XXI plin de probleme emotionale si divergente high-tech :))

  15 sept. este o data care ramane mereu emotionanta pentru toti copii

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. luni, 15 septembrie 2008, 14:21

  Eu nu mai imi aduc aminte…

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. MARIUS
  marți, 16 septembrie 2008, 00:05

  hai sa mai schimbam registrul ca tot ne lua de cap toamna asta si sa trecem prin ograda onor minister invatamint .ograda-n care se-nghesuira mai toti catindatii la parlamentare si chiar pimministri.unul adica onor ministru-n cauza si-a propus sa faca din scoala pepiniera de primari si fiindca aia mici se uitau chioras,a dato-n povesti nemuritoare.nu de alta da se duse( vorba olteneasca)cu calcolatoru uitand sa ia si o galeata de curent ca mintosu nu functioneaza alfel.
  o alta gospodina nevoie mare isi puse poala-n brau (si isi sufleca nus`ce ca maneci nu avea)si se-apuca sa dea nenica nevoie mare cu maturoiu .altii se-nghesuira care mai de care in scoli noi noute si super dotate minunandu-se de fata noua a invatamantului onorat de prezenta distinsilor oaspeti.si fiindca toate trebuieu sa aibe un mot ,ete ca distinsul boc senior de cluj se trudi a trage de clopotei dand semnal de incepere a noului an scolar .dar eu vin si intreb ca romanul impartial,PENTRU CINE TRAGI CLOPOTELE MITICA?

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *